Як вибрати IP-камеру?

IP-камери - вдале рішення для побудови системи віддаленого відеоспостереження, в одному пристрої яких пов'язані цифрова камера і комп'ютер. Вони мають безліч тонкощів і характеристик, вникаючи в які, пересічному користувачеві все важче визначитися у виборі будь-якої конкретної моделі. Є ряд основних параметрів IP-відеокамер, які повинні визначати рішення такого питання.

По-перше, це місце установки. Є пристрої, призначені для роботи на вулиці, а є для внутрішньої установки. У перших має бути присутня додатковий захист від негативного кліматичного впливу і механічних пошкоджень. Здебільшого це термокожухи, покликані захистити пристрій від вологи, пилу, опадів і температурних коливань. По-перше, це місце установки

По-друге, якість трансльованого зображення. Це особливо важливо, якщо камера буде використовуватися в умовах високого ризику для життя людей або майна. Якщо камера стійко транслює високоякісне зображення, то інші її характеристики перестають бути особливо важливими.

деякі IP-камери оснащені функцією автоматичного реагування на рух в зоні спостереження, завдяки чому їх використовують в складі систем безпеки. У такому випадку потрібно вибирати пристрої з достатнім рівнем чіткості і високоякісним об'єктивом.

Не менш важливою для IP-відеокамер є можливість подальшого розширення системи і інтеграції за рахунок підключення програмних платформ або інших пристроїв. При інтеграції пристрою в замкнуту систему з виконанням однієї функції майбутнє вдосконалення цієї системи неможливо. вибір мережевої IP-камери повинен визначатися доступним інтерфейсом API.

При покупці необхідно також враховувати сумісність пристрою з сучасними форматами фото і відео. Це MPEG4 і JPEG - формати, відповідність яким дозволяє обробляти файли за допомогою програмного забезпечення.

Не зайвим буде ознайомитися з показниками міцності і безпеки камери. Можливості IP-пристроїв безмежні, вони працюють за окремим IP-адресою або локальної мережі Ethernet, а у деяких є і додаткові мережеві опції. Безпека відеоінформації при цьому залежить від наявності у камери розширеного протоколу HTTPS - шифровщика даних, що гарантує захист від несанкціонованого втручання.

І остання порада: цікавтеся, якою компанією проведена відеокамера IP. Користуйтеся продукцією перевірених брендів, вивчаючи історію компанії, термін перебування її на ринку відеопродукції, швидкість реагування на його зміни та відгуки клієнтів.

Новости