Як налаштувати HDMI на комп'ютері під windows 7 правильно

  1. Розташування входу HDMI на ПК
  2. Правильна настройка HDMI своїми руками
  3. Налаштування дублювання екранів
  4. Налаштування розширення екранів
  5. Налаштування звуку

HDMI - по праву вважається технологією сьогодення і майбутнього. Інтерфейс дозволяє всього через один кабель передавати зображення і звук, що в рази полегшує процедуру підключення та звільняє з купи зайвих проводів, в яких легко заплутатися. Радує висока пропускна здатність (до 10,2 Гб / с) і максимальний дозвіл близько 1440 p.

Розташування входу HDMI на ПК

Розташування входу HDMI на ПК

З огляду на всіх перерахованих вище переваг, велика кількість людей прагнути підключити телевізор або монітор через HDMI до комп'ютера. Тут і виникає перша проблема: не всі знають, де знаходиться даний інтерфейс на ПК. Відповідь досить проста: на задній панелі системного блоку. Він розташований на відеокарті, поруч з одним з декількох додаткових інтерфейсів, подібного призначення:

Для наочності можете звернути свою увагу на фото.

[Box style = "green»] Якщо даний роз'єм відсутній на задній панелі вашого комп'ютера - не біда. Нижче розглянемо кілька рішень цього. [/ Box]

Як зробити HDMI вихід на комп'ютері, якщо він відсутній

Бувають ситуації, коли на задній панелі системного блоку немає інтерфейсу HDMI. Це, в першу чергу, пояснюється віком відеокарти. На більш ранніх моделях цей роз'єм повністю був відсутній.

Якщо ви є власником застарілої відеокарти, але вам дуже потрібен цей вхід - існує два виходи як зробити HDMI на комп'ютері:

  1. Змінити відеокарту на більш сучасну. Тут потрібні фінансові вкладення, при чому відчутні, так як новенька відеокарта (особливо ігрові аналоги) коштують не мало.
  2. Підібрати перехідник з вашого інтерфейсу на HDMI. Це можна зробити, як в магазині комп'ютерних комплектуючих, так і через інтернет. В даному випадку сума вкладень буде значно нижче.

фото перехідник

Вибирайте варіант, який вам найбільше підходить.

Правильна настройка HDMI своїми руками

Де розташовується і як зробити HDMI на ПК - ми розглянули, тепер слід перейти до налаштування та підключення. Без цього ви не зможете насолодитися роботою даного інтерфейсу. Даний етап буде розглянуто на прикладі операційної системи Windows 7.

[box style = "green»] Якщо ви хочете зробити підключення до телевізора - настійно рекомендуємо вам ознайомитися з інструкцією і переконатися, що його HDMI вхід підтримує прийом звукового сигналу. [/ box]

Після цього можна переходити до наступних дій - з'єднанню телевізора / монітора з комп'ютером. Для цього буде потрібно вставити в їх HDMI входи / виходи сам кабель. Він повинен входити щільно, до упору.

На комп'ютері необхідно натиснути правою кнопкою миші на вільному місці робочого столу і вибрати меню «Дозвіл екрану». У вкладці інтерфейс windows 7 сповістить вас про наявність кількох моніторів.

Стандартними засобами ос реалізовано 2 способи роботи з моніторами:

  • Дублювання екранів. Два монітора представлятимуть одне ціле і транслювати один і той же відеосигнал. Добре використовувати, коли налаштовуються дисплеї з однаковим розширенням. В іншому випадку один з них буде показувати чорну рамку з боків і зображення не на весь екран. Окремо, тут, не можна налаштовувати дозвіл для кожного дисплея.
  • Розширення екранів. Підтримує певний параметр кожного монітора. Добре використовувати, коли підключаються пристрої з різним дозволом, припустимо телевізор і монітор. Є можливість окремої настройки кожного з них і можливість вибрати пристрій за умовчанням. Екран за замовчуванням буде транслювати роботу ос, а додатковий (з великою роздільною здатністю) можна використовувати для перегляду фільмів у високій якості.

Налаштування дублювання екранів

Для цього способу досить вибрати цікавить вас дозвіл (рекомендується ставити максимальне). У пункті «Кілька екранів» вибрати «Дублювати ці екрани». Натиснути «Застосувати» після «ОК» і все готово. За обома дисплеям ви спостерігаєте одну і ту ж картинку.

Налаштування розширення екранів

Тут справа йде трішечки складніше, але 1fleshka.ru розповість вам, як все зробити швидко. Нам буде потрібно визначити який монітор буде головним, а який другорядним. Зазвичай головним залишають монітор, а другорядним телевізор.

Вибираємо це в пункті «Екран» і ставимо галочку в «Встановити як монітором». Налаштування HDMI на персональному комп'ютері практично закінчена. Нам залишилося задати цікавить нас дозвіл. Тут можна задати дозвіл для кожного монітора окремо. Бажано ставити по максимуму (картинка буде чіткіше).

Бажано ставити по максимуму (картинка буде чіткіше)

Не зайвим буде провести додаткові настройки. Натискаємо посилання «Додаткові параметри» і вибираємо вкладку «Монітор». Частоту оновлення екрану задаємо максимальну. Перенесення кольорів завжди використовуємо 32 Bit.

Перенесення кольорів завжди використовуємо 32 Bit

При режимі розширення екранів додаткові настройки необхідно робити для телевізора і монітора окремо.

Налаштування звуку

З зображенням ми більш - менш розібралися, тепер прийшов час перейти до налаштування звуку. Зробити це досить просто. Потрібно натиснути правою кнопкою на значок динаміка в нижньому правому куті і вибрати в меню «Пристрої відтворення». Дивіться фото.

З'явиться нове вікно, де на вкладці «Відтворення» відобразяться доступні пристрої для відтворення звуку при підключенні HDMI. З даного списку вам буде необхідно буде вибрати пристрій (уважно оціните наданий список і виберіть відповідний варіант), тиснемо по ньому правою кнопкою і вибираємо «Включити». Фото нижче допоможе вам все зробити правильно.

Фото нижче допоможе вам все зробити правильно

Як приклад давайте розглянемо ситуацію, коли необхідно підключити телевізор і вибрати його в якості джерела відтворення звуку. Входимо в Звук / Відтворення і включаємо AMD HDMI Output. Решта ж пристрою потрібно буде відключити аналогічним способом.

Для наочності можете подивитися відео нижче:

Як бачите - немає нічого складного. Сподіваємося, що наш матеріал виявився для вас корисним, і ви дізналися, як налаштувати HDMI в windows 7. Якщо виникли питання - пишіть в коментарях.

Новости