Як підключити телевізор до комп'ютера через HDMI, VGA, DVI, SCART - Останнє оновлення (січ. 2018)

Для того, щоб переглядати фільми на моніторі, більшого розміру, ніж комп'ютерний, необхідно знати, як підключити телевізор до комп'ютера.

Це досить проста процедура і наша покрокова інструкція у вас не викличе будь-яких неприємних емоцій.

Для початку, потрібно визначити, які види роз'ємів присутні в телевізорі і відеокарти . Підійдуть такі види інтерфейсів, за допомогою яких можна підключити до комп'ютера телевізор: DVI, VGA, HDMI, SCART.

Вам потрібно подивитися маркування і придбати відповідний кабель. Якщо необхідний роз'єм відсутній або ви не можете знайти потрібний кабель, існують перехідники та розгалужувачі, за допомогою яких також можна виконати підключення.

У магазині вам підкажуть, який саме інтерфейс вам краще застосувати.

У магазині вам підкажуть, який саме інтерфейс вам краще застосувати

Після того, як ви під'єднали кабель, для підключення телевізора потрібно виконати настройки комп'ютера. Переведіть TV в положення PC кнопкою пульта. Викличте контекстне меню на моніторі ПК і, увійшовши в пункт «Дозвіл екрану», знайдіть другий монітор і підключіть його за допомогою клавіші «Застосувати». Мишкою перемістіть його в зручне для вас місце на екрані. У разі, якщо вам потрібно щось робити на комп'ютері під час перегляду фільму, поставте галочку «Розширити екрани» у вкладці «Кілька дисплеїв».

У разі, якщо вам потрібно щось робити на комп'ютері під час перегляду фільму, поставте галочку «Розширити екрани» у вкладці «Кілька дисплеїв»

У додаткових параметрах можна зробити інші настройки, наприклад, поміняти частоту екрану, колірну гамму, оновити драйвера дисплеїв. Потім збережіть налаштування.

Якщо після виконаних дій підключення не відбулося, необхідно подивитися, чи все виконано правильно.

  • Перевірте сполучні кабелі в місцях підключення, можливо, штекер вставлений не до кінця або кабель несправний. Також потрібно перевірити маркування роз'єму.
  • Перевірте наявність драйверів відеокарти. Вони могли бути встановлені з помилкою або не підійшли системі.
  • Можливо, ви вибрали не той режим на пульті телевізора. Перевірте настройки.
  • Підключення може не відбутися через використання старої або неактуальною моделі імпортного телевізора, але це трапляється досить рідко.

Новости