Як підключити відеомагнітофон до комп'ютера

  1. Відео - Як підключити відеомагнітофон до комп'ютера

Відносно недавно «відік» був єдиною можливістю для широкого загалу самостійно вибрати, яку відеозапис подивитися: весільну хроніку, художній фільм або мультик. Їх можна було не тільки програти повністю, але і насолодитися улюбленими моментами, використовуючи перемотування.

Відеокасети, носії інформації, які можна програвати на магнітофонах, мають обмежений ресурс - в середньому до 500 переглядів, після чого якість почне помітно погіршуватися. Та й сам пристрій не вічне. Тому для збереження цінних відеоматеріалів найкраще перенести ролик з касети на комп'ютер. Залишається тільки підключити відеомагнітофон до комп'ютера.

Залишається тільки підключити відеомагнітофон до комп'ютера

Як підключити відеомагнітофон до комп'ютера

способи підключення

Перед тим, як перейти до покрокової інструкції, корисно дізнатися про способи підключення відеомагнітофона до комп'ютера. Є кілька методів захоплення відео:

  • через відеокарту. Простий спосіб прямого підключення. Досліджуйте задню панель системника вашого комп'ютера і знайдіть роз'єми від відеокарти. Дізнатися її легко: до неї повинен йти кабель від монітора. Якщо на ній є три кольорових роз'єму (білий, жовтий і червоний), ми маємо справу з картою RCA. Значить, є можливість підключити відеомагнітофон безпосередньо до комп'ютера. Для з'єднання використовується самий звичайний кабель, він точно у вас є;
  • відеокарта з тільки S-Video. Буває, що замість входу жовтого кольору в відеокарті є роз'єм S-Video. Для нього потрібен перехідник. Є випадки, коли відеокарта оснащена тільки гніздом S-Video. Тоді треба підключити відеосигнал від магнітофона через це гніздо, а аудіо - через звукову карту. Бувають відеокарти, в яких передбачені тільки S-виходи. Підключити до них відеомагнітофон не вийде і вам доведеться скористатися іншими способами;

    Перехідник для відеокарти

  • ТВ-тюнер. Цей пристрій дозволяє дивитися телеканали через комп'ютер і записувати їх. Точно також можна записати і сигнал від відеомагнітофона. Пристрої бувають з USB інтерфейсом або у вигляді окремої плати;

    Плата для комп'ютера з Тв-тюнером

  • через карту відеозахвату. Простий і зручний спосіб. Карта видеозахвата купується окремо. Вона вставляється у вільний слот материнської плати. Для цього треба знати, як вона виглядає і вміти зняти кришку з системника. Якщо ви не впевнені в ваших інженерних навичках, нехай це зробить майстер;

    Карта для відеозахвату

  • USB пристрій відеозахоплення. Спосіб настільки простий, що до нього навіть не потрібна інструкція. Купується сам пристрій, під'єднується до комп'ютера через USB, на ПК або ноутбук встановлюється драйвер. І зараз можете приступити до оцифрування;

    USB пристрій відеозахвату

  • через зовнішні пристрої. Продаються спеціальні зовнішні пристрої, які підключаються до комп'ютера через порт FireWare. Варто врахувати, що ці порти часто відрізняються в ПК і ноутбуках кількістю контактів. Це спеціальне обладнання, до нього навіть не потрібні драйвери.

    Спеціальне обладнання

Читайте також статтю - «Як оцифрувати відеокасету в домашніх умовах».

Так як підключення відеомагнітофона до комп'ютера за допомогою карти відеозахоплення або спеціального зовнішнього пристрою гранично просте, розглянемо, як здійснити з'єднання через відеокарту і ТБ-тюнер.

Примітка! Тюнер в даному випадку буде використовуватися не для перегляду телеканалів, а в якості посередника між магнітофоном і комп'ютером. Що стосується відеокарти, підходить вона чи ні для прямого з'єднання, описано вище.

  1. Купівля. ТВ-тюнер може обійтися в суму близько $ 50. Бувають і дешевше, але у них на виході зазвичай виходить погана якість відео. Тюнер повинен мати вхід для магнітофона типу «тюльпан».

    Підключаємо ТВ-тюнер до комп'ютера

  2. Якщо графічна гніздо S-video, купите перехідник в будь-якому кіоску. Після того, як все готово, підключіть провід (тільки відеосигнал) від магнітофона до відеокарти або тюнера.
  3. Провід від аудіосигналу треба з'єднати з аудіокартою. Для цього попередньо купується перехідник RCA-minijack. У деяких відкритих є можливість підключення як і відео, так і аудіо сигналу, тоді можна не використовувати звукову карту.

    Підключаємо проводи до комп'ютера

  4. Далі треба встановити програмне забезпечення. Можна використовувати простий і звичний KMPlayer. Є і спеціальні програми для запису потоку з відеомагнітофона, наприклад, EyeTV або Pinacle.

    Програма The KMPlayer

  5. Вам також знадобиться відеоредактор, який також можна завантажити з Інтернету. Досить проста програма для цих цілей - VirtualDub. Так як при перенесенні з відеокасети в комп'ютер якість зображення, швидше за все, погіршиться, його в будь-якому випадку доведеться поправляти в таких програмах.

    Редагування відео VirtualDub

Як видно, в підключенні відеомагнітофона до комп'ютера немає нічого складного, його здатний виконати навіть людина без технічних знань і підготовки.

Відео - Як підключити відеомагнітофон до комп'ютера

Сподобалася стаття?
Збережіть, щоб не втратити!

Новости