Як активувати Windows 8 після установки або заміни комплектуючих

Привіт, друзі. Перш ніж ви зможете скористатися Windows 8, його потрібно активувати через Інтернет. Якщо ви встановлюєте Windows самостійно або міняєте комплектуючі свого комп'ютера, вам доведеться активувати систему заново. Через діалогове вікно «Виконати» можна скористатися деякими прихованими опціями.

Після заміни комплектуючих комп'ютера вам може знадобитися реактивировать Windows 8 . Windows виявляє зміна материнської плати, жорсткого диска, процесора і інших компонентів системи. Після заміни декількох комплектуючих система автоматично деактивує себе. В цьому випадку вам необхідно активувати її заново. Деактивовано Windows 8 може порахуватися «несправжній» в разі виникнення проблеми з ключем продукту.

Якщо ви встановлюєте Windows 8 з нуля, вам доведеться активувати систему самостійно. Процес доведеться повторити, якщо Microsoft виявить, що ваш ключ був вкрадений або використовується на декількох комп'ютерах. Ця система розроблена для того, щоб переконатися, що ви використовуєте ліцензійну копію Windows тільки на одному комп'ютері.

Для повторної активації Windows потрібно вірний ключ. Ви можете змінювати комплектуючі та встановлювати Windows на нову машину, якщо перед цим видалили систему зі старого комп'ютера. Ці дії не дозволять провести автоматичну активацію і вам, можливо, доведеться зв'язатися з представником Microsoft по телефону.

Ви можете активувати Windows через додаток налаштувань комп'ютера. Натисніть Windows + C або проведіть по екрану справа наліво, щоб відкрити панель Charms Bar. Натисніть «Налаштування» і виберіть «Змінити настройки комп'ютера». Якщо ваша копія Windows ще не активована, ви побачите опцію «Активувати Windows». Для того щоб дізнатися про це, ви так само можете зайти в Пристрої> Комп'ютер.

Використовуйте кнопку «Активувати», щоб спробувати автоматично активувати свою копію Windows через Інтернет. Якщо Windows не може провести активацію через якийсь помилки, ви побачите тут докладну інформацію про це. Якщо вам необхідна якась конкретна інформації про цю помилку, пошукайте її через пошукові системи.

Якщо ви не можете активувати Windows по мережі, зателефонуйте в Microsoft і активуйте її по телефону. Вам доведеться надати деякі дані і пояснити свою ситуацію. Наприклад, ви оновили комплектуючі, і Windows тепер не активується. Коли вас запитають, опишіть, що саме ви зробили. Потім вам повідомлять код, який можна використовувати для повторної активації.

Якщо ви не бачите варіанти активації по телефону, його можна викликати вручну. Натисніть Windows + R, щоб відкрити діалогове вікно «Виконати». Введіть в текстове поле «Slui 4» і натисніть Enter.

Введіть в текстове поле «Slui 4» і натисніть Enter

Виберіть свою країну, і Microsoft повідомить вам номер телефону місцевого відділення і ідентифікатор системи. Зателефонуйте за цим номером і повідомте свій ідентифікатор. Процес зазвичай автоматизований, але при необхідності ви зможете поговорити з представником служби підтримки.

Процес зазвичай автоматизований, але при необхідності ви зможете поговорити з представником служби підтримки

Як змінити свій ключ продукту

У деяких випадках вам може знадобитися змінити ключ продукту Windows. Використовуйте опцію «Змінити ключ продукту» на панелі «Інформація про комп'ютер», щоб ввести новий ключ. Після цього ви можете активувати Windows звичайним способом.

Іноді ця кнопка може не з'являтися. Якщо ви не можете змінити ключ продукту звідси, натисніть клавішу Windows + R, щоб відкрити діалогове вікно «Виконати». Потім введіть в текстове поле «Slui 3» і натисніть Enter.

Введіть новий ключ продукту. Після цього ви зможете нормально активувати Windows.

Більшості користувачів Windows не доведеться цього робити

Більшість користувачів Windows ніколи з цим не зіткнуться. Зазвичай вам потрібно просто активувати Windows заново після установки або заміни комплектуючих. Це досить просто, а якщо виникають проблеми, завжди можна звернутися до служби підтримки, яка активує систему за вас.

У мережі є інструменти за допомогою яких можна обійти активацію Windows. Вам не слід ними користуватися. Вони порушують ліцензійну угоду, можуть перестати працювати після оновлення Windows, а так само іноді містять шкідливе програмне забезпечення.
У вас є досвід активації Windows або поради по активації системи за допомогою телефонного дзвінка? Поділіться ними в коментарях!

Як завжди, десерт!

[Youtube] H_RdIdAeMbg [/ youtube]

У вас є досвід активації Windows або поради по активації системи за допомогою телефонного дзвінка?

Новости