Як отримати оновлення Windows 10 October 2018 Update

Джон Кейбл, директор з програмного менеджменту, підрозділ Windows Servicing and Delivery

2 жовтня Юсуф Мехді оголосив про вихід Windows 10 October 2018 Update , новітнього оновлення Windows 10 . Я радий поділитися нашими планами по розгортанню жовтневого поновлення, розповісти про те, як ви можете отримати його вже сьогодні, і повідомити про деякі поліпшення в процесі оновлення.

Як отримати Windows 10 October 2018 Update

Як і у випадку з попередніми оновленнями Windows 10, наша мета - поетапне і контрольоване розгортання, що забезпечує оптимальне оновлення всіх пристроїв до October 2018 Update. У найближчі тижні ми починаємо глобальне розгортання через служби Windows Update (Windows Update). Як і раніше, ми будемо використовувати для поновлення ваших пристроїв зворотний зв'язок в реальному часі і телеметрію, щоб вибрати момент, коли пристрій готовий оновитися. Вам не потрібно нічого робити, щоб отримати оновлення; воно автоматично завантажиться через Windows Update.

Як тільки оновлення завантажиться на ваш пристрій і буде готове до установки, ми повідомимо вас. Ви самі зможете вибрати зручне для вас час, щоб завершити установку і виконати перезавантаження. Ми постійно працюємо над поліпшенням процесу оновлення в кожній новій версії Windows 10.

Під час розгортання попереднього поновлення Windows 10 April 2018 Update ми використовували машинне навчання, щоб визначати пристрої, готові до оновлення, перевіряючи ключові атрибути, такі як дані про сумісність. Завдяки машинного навчання нам вдалося провести розгортання безпечно і швидко, і в результаті квітневе оновлення стало найпоширенішою версією Windows 10. Крім того, після цільового розгортання з використанням штучного інтелекту і машинного навчання ми отримали найнижче число звернень до служби підтримки серед усіх випусків Windows 10 .

У жовтневому оновленні ми будемо ширше використовувати машинне навчання для інтелектуального вибору пристроїв, готових до оновлення, на основі аналізу зібраних даних і зворотного зв'язку. У міру розширення масштабів поетапного розгортання ми продовжимо підвищувати продуктивність нашої моделі машинного навчання, використовуючи більше інформації від пристроїв, в тому числі поліпшену телеметрію і оцінку ключових компонентів, таких як антивірусне ПЗ. Як і при розгортанні квітневого поновлення, ми будемо активно відслідковувати всю наявну зворотний зв'язок і оновлювати дані, випускаючи відповідні оновлення продуктів для вирішення виявлених проблем, а також будемо коригувати швидкість розгортання в міру необхідності, щоб гарантувати найбільш зручне оновлення всіх пристроїв.

Хочете встановити Windows 10 October 2018 Update сьогодні? Почніть з ручною перевірки оновлень

Ми рекомендуємо почекати, поки оновлення буде запропоновано вашого пристрою, але якщо ви досвідчений користувач активно обслуговується версії Windows 10 і хочете встановити оновлення October 2018 Update вже зараз, ви можете зробити це за допомогою ручної перевірки оновлень. В поле пошуку на панелі завдань введіть «перевірити наявність оновлень» (check for updates). Відкривши вікно перевірки оновлень, просто натисніть кнопку «Перевірити наявність оновлень» (Check for updates), щоб почати процес завантаження і установки. Щоб допомогти користувачам, що встановлює поновлення вручну, ми, спираючись на дані машинного навчання, надаємо можливість поновлення тільки тих пристроїв, які не мають відомих проблем з оновленням. Якщо пристрій має проблеми сумісності, воно не отримає оновлення до тих пір, поки ми не вирішимо ці проблеми, навіть якщо ви будете виконувати перевірку вручну. Ви можете також подивитися відео, в якому розповідається, як отримати оновлення October 2018 Update .

Ви можете також подивитися відео, в якому розповідається,   як отримати оновлення October 2018 Update

Якщо ви використовуєте комп'ютер з Windows 10 на роботі, зверніться до системного адміністратора, щоб дізнатися плани вашої організації щодо поновлення.

Поліпшення процесу оновлення

Ми взяли до уваги відгуки користувачів, які повідомляли: хоча вони цінують, що поновлення допомагають забезпечувати безпеку їх пристроїв, іноді ці оновлення заважають працювати. У October 2018 Update ми внесли деякі зміни в процес оновлення, щоб надати користувачам більше контролю і зменшити можливі проблеми.

Інтелектуальне складання розкладу оновлень. Для багатьох мобільних користувачів, що працюють на ноутбуках і пристроях «2 в 1», ми поліпшили здатність Windows розпізнавати час, коли пристрій не використовуватиметься, щоб виконувати оновлення, не заважаючи роботі користувача. Можливість проводити оновлення вночі, коли пристрій підключено до електромережі, а не харчується від батареї, допоможе зробити оновлення непомітним, без перешкод для користувача. Щоб перешкод було ще менше (якщо система оновлюється вночі), Windows відключає звук, коли виходить зі сплячого режиму для поновлення. Якщо Ваш пристрій не оновилося протягом декількох ночей, ми запропонуємо вам залишити пристрій увімкненим, щоб можна було оновити його вночі.

Якщо Ваш пристрій не оновилося протягом декількох ночей, ми запропонуємо вам залишити пристрій увімкненим, щоб можна було оновити його вночі

Інтелектуальне складання розкладу перезавантаження. Служба Windows Update тепер буде автоматично визначати найбільш відповідний момент поза активних годин і за допомогою машинного навчання оцінювати рівень активності, щоб визначити, чи буде користувач відсутні досить довго або лише ненадовго перервав роботу.

Більш швидке оновлення з меншим часом простою. Ми поліпшили процес установки оновлень і прагнемо зробити період простою під час оновлення до October 2018 Update ще менше, скоротивши його до 31% в порівнянні з Windows 10 April 2018 Update (за результатами, отриманими учасниками програми попередньої оцінки Windows).

Менший розмір завантажуваних файлів. У жовтневому оновленні ми представляємо нову систему доставки пакетів оновлень для щомісячного оновлення якості . Ця система створює компактні пакети оновлень для більш простого і швидкого розгортання. Новий зменшений розмір пакетів дасть користувачам відчутну перевагу при установці оновлень якості, оскільки вони на 40% ефективніше.

Покращений контроль конфіденційності

Ми як і раніше зосереджені на наданні користувачам засобів управління, тому в жовтневому оновленні ми розширюємо набір доступних користувачам параметрів і інструментів для управління конфіденційністю. Тепер основні параметри можна налаштовувати для кожного облікового запису, створеної на пристрої, а не тільки для першого користувача, який виконав первинне налаштування пристрою.

Крім того, під час налаштування нового пристрою тепер пропонується сторінка журналу дій (Activity history), на якій користувачі можуть вибирати, чи слід відправляти історію дій в Microsoft, щоб допомогти в удосконаленні безшовної роботи на кількох пристроях. Завдяки цій функції користувачі можуть продовжувати працювати (наприклад, над документом Word) з того місця, на якому перервали роботу на іншому пристрої ( Детальніше про журнал дій).

Відзначимо також, що ми перенесли параметри персоналізації рукописного введення і введення з клавіатури в окремий розділ, прибравши їх зі сторінки параметрів конфіденційності голосових функцій. Це дозволяє більш детально управляти параметрами персоналізації функцій введення, не змішуючи їх з параметрами розпізнавання мови в Інтернеті. Детальніше про розпізнавання мови, рукописного введення і введення з клавіатури можна дізнатися тут .

Детальніше про розпізнавання мови, рукописного введення і введення з клавіатури можна дізнатися   тут

Випуски Semi-Annual Channel (Targeted)

Для наших комерційних користувачів з виходом Windows 10 версії 1809 з 2 жовтня 2018 року розпочинається новий період обслуговування для Semi-Annual Channel (Targeted) . Починаючи з цього випуску, все подальші оновлення компонентів Windows 10 Enterprise і Education, випущені після вересня, будуть мати 30-місячний період обслуговування. Ми рекомендуємо системним адміністраторам розгортати жовтневе оновлення в своїх організаціях так само, як це робимо ми - поетапно, переконуючись перед масштабним розгортанням в тому, що використовувані додатки, пристрої та інфраструктура нормально працюють в новій версії. Для управління розгортанням ми використовуємо дані і рекомендуємо нашим комерційним користувачам робити те ж саме за допомогою Windows Analytics . Оновлення вже доступно для поетапного розгортання через Windows Server Update Services (WSUS) , Windows Update for Business (WUfB) і System Center Configuration Manager (SCCM) . Огляд нових і змінених функцій можна знайти тут: What's new for IT pros in Windows 10, version 1809.

Безперервне вдосконалення Windows 10 і процесу оновлення

Ми раді представити вам нові можливості Windows 10 і сподіваємося, що вам сподобається покращений процес оновлення. Будь ласка, залишайте відгуки , Щоб ми могли продовжувати вдосконалювати процес оновлення і без проблем доставляти вам нові компоненти, функції безпеки і інші поліпшення.

Новости