Як розблокувати Windows 10 через Mi Band 2: додаток для підключення

  1. Розблокування Windows 10 через Mi Band 2
  2. Як з'єднати Mi Band 2 з Windows 10

Докучає постійний введення пароля на вхід в Windows 10, але не хочете відключити його з міркувань безпеки? Якщо є браслет Mi Band 2, то з його допомогою можна розблокувати екран входу в систему. Дізнаємося докладніше, як це зробити?

Дізнаємося докладніше, як це зробити

Розблокування Windows 10 через Mi Band 2

Якщо постійно носіть із собою ноутбук, то добре б належним чином захистити пристрій, щоб сторонні не увійшли в систему під час вашої відсутності (або, ще гірше, в разі крадіжки). Ноутбук з Windows 10 вимагає повторного входу в систему при кожному виході із сплячого режиму і зробити це можна за допомогою пароля, PIN-коду, відбитки пальця або сканування особи.

Також є можливість залягання через фітнес-трекер типу Xiaomi Mi Band 2. Правда, за замовчуванням Windows 10 не підтримує функцію розблокування екрану через китайські браслети, але можна таку функціональність додати. Тоді досить наблизити Mi Band 2 до ноутбука і він буде розблоковано без необхідності введення пароля. Як це зробити?

Як з'єднати Mi Band 2 з Windows 10

Для початку потрібно завантажити додаток з магазину Microsoft Store, яке дозволить підключити, відповідно, Mi Band 2 з Windows 10 і завантажити функцію розблокування ноутбука через фітнес-трекер. Скористаємося китайської утилітою, яку досить тільки раз налаштувати.

Встановіть програму з Магазину Microsoft. Якщо відобразиться інформація, що програма недоступна в вашому регіоні, але потрібно змінити його в налаштуваннях на Китай.

Якщо відобразиться інформація, що програма недоступна в вашому регіоні, але потрібно змінити його в налаштуваннях на Китай

Відкрийте меню «Пуск», виберіть «Параметри», перейдіть на вкладку «Час мову - Регіон». Виберіть зі списку Китай і знову спробуйте завантажити додаток.

Після успішного завантаження назад встановіть регіон Росія.

Наступним кроком буде створення пари браслета Mi Band 2 з ноутбуком.

Перевірте, що на ноутбуці включений Bluetooth. Також потрібно відключити фітнес-трекер від смартфона. Досить, відключити Bluetooth на смартфоні або простіше повністю вимкнути телефон вручну (саме відключення не означає, що потім доведеться заново налаштовувати з'єднання браслета з мобільним пристроєм).

Тепер запустіть додаток. Якщо не можете знайти за китайським імені, то програма може відображатися в списку меню Пуск як Millet Smart Unlock або Mi Unlock Tool.

Якщо виникають проблеми з запуском програми (не озивається на клік, або відразу автоматично закривається), спробуйте запустити з позиції Microsoft Store. Відкрийте магазин і перейдіть знову на сторінку з утилітою (за посиланням вище). Тепер замість кнопки «Встановити» буде відображатися кнопка «Виконати».

На вкладці «Scan band» почнеться сканування з метою виявлення Mi Band 2. Зачекайте, поки пристрій буде виявлено і з'явиться в списку, потім натисніть поруч кнопку «Bind»

З'єднайте пристрої, підтвердивши операцію введенням пароля в Windows 10 або за допомогою PIN коду (якщо використовуєте). Після успішного підключення, робити більше нічого не потрібно. Можете закрити програму і більше не використовувати.

Можете закрити програму і більше не використовувати

Тепер, якщо перезапустити комп'ютер або вивести із сплячого режиму, помітите на екрані входу в систему повідомлення, що можна розблокувати пристрій через Mi Band 2. Досить наблизити браслет, і екран буде розблоковано за допомогою функції Windows Hello.

Дізнаємося докладніше, як це зробити?
Як це зробити?

Новости