Як включити / відключити Aero в Windows 7

  1. Windows АЕРО: включаємо в три рахунки
  2. Відключаємо ефекти робочого столу Windows 7
  3. Варіант № 1: Вибір нової теми
  4. Варіант № 2: Налаштування через «Властивості системи»

Випускаючи Windows 7, компанія Microsoft порадувала своїх шанувальників багатьма абсолютно унікальними нововведеннями, серед яких виявився і набір функцій, об'єднаний загальною назвою AERO. Випускаючи Windows 7, компанія Microsoft порадувала своїх шанувальників багатьма абсолютно унікальними нововведеннями, серед яких виявився і набір функцій, об'єднаний загальною назвою AERO По суті, це багатофункціональний інтерфейс системи, який дозволяє за допомогою одних гарячих клавіш переглядати ескізи відкритих вікон і робочого столу, вибирати колірну гамму і ін. Однак підійде таке розширення не всім, адже нерідко саме воно стає причиною гальмування ПК. Як же можна включити цей режим в OS Windows 7? Так само просто, як і відключити його.

Windows АЕРО: включаємо в три рахунки

До того як включити AERO в Windows 7 на комп'ютері, потрібно впевнитися в тому, що він потягне подібну настройку. Зокрема, мінімум вимог до ПК виглядає так:

  • OS Windows 7 - випуск Home Premium і вище;
  • частота процесора - 1 ГГц;
  • відеоадаптер - WDDM 1.0. + DirectX9;
  • ОЗУ - 1 Gb;
  • відеокарта - 128 Mb;
  • індекс продуктивність - від 3.

Параметри відповідають? Що ж тоді можна сміливо приступати до підключення режиму AERO. Як це зробити? Вибрати відповідну тему в розділі "Персоналізація". Потрапити в нього при цьому можна різними способами:

  1. клікнувши правою кнопочкою мишки по робочому столу і вибравши в меню пункт «Персоналізація»;
  2. перейшовши з меню «Пуск» в розділ «Панель управління» і зазначивши в ньому «Персоналізація»:

Так чи інакше, в результаті має з'явитися системне віконце з варіантами на комп'ютері зображення і звуків. З'явилося? Тоді натискаємо мишкою вподобану тему AERO і насолоджуємося новим інтерфейсом Windows 7. При бажанні можна поекспериментувати з фоном робочого столу, звуками, заставкою і кольором системних вікон, збудувавши оформлення під себе.

Тут же можна активувати і Aero Glass, тобто прозорий (скляний) інтерфейс. Для цього достатньо натиснути «Колір вікна», включити прозорість і відрегулювати її перетягуванням важеля навпаки параметра «Інтенсивність кольору».

Для цього достатньо натиснути «Колір вікна», включити прозорість і відрегулювати її перетягуванням важеля навпаки параметра «Інтенсивність кольору»

Як бачите, особливих хитрощів в процесі включення AERO немає. Все досить просто.

Відключаємо ефекти робочого столу Windows 7

З тим, як включити AERO в Windows 7, розібралися? Що ж тоді залишається обговорити те, яким чином можна відключити цей тип інтерфейсу. А зробити це, як ви вже здогадалися, можна різними способами.

Варіант № 1: Вибір нової теми

Найпростіше відключити цей режим, вибравши для Windows 7 класичну тему. Виконати подібне налаштування можна не виходячи з розділу "Персоналізація". Досить перегорнути список і зупинити вибір на одній з стандартних тем для Windows.

Разом з тим щоб відключити тільки функцію AERO Glass (прозорий вигляд) або AERO Peek, тему можна і не міняти. У першому випадку достатньо відкрити вкладку «Колір вікна», зняти галочку з параметра «Включити прозорість» і зберегти внесені налаштування натисканням на кнопку OK. У другому випадку натискаємо в меню зліва вкладку «Панель завдань ...» і знімаємо галочку з пункту «Використовувати AERO Peek ...»:

Варіант № 2: Налаштування через «Властивості системи»

Відключити інтерфейс АЕРО повністю або деактивувати одну з його функцій, наприклад, тільки AERO Peek (відображення робочого столу при натисканні клавіш Відключити інтерфейс АЕРО повністю або деактивувати одну з його функцій, наприклад, тільки AERO Peek (відображення робочого столу при натисканні клавіш   і пробіл) можна в меню «Візуальні ефекти» і пробіл) можна в меню «Візуальні ефекти». Потрапити в нього в Windows 7 можна так:

  1. натискаємо на клавіатурі і Break, натискаємо в віконці «Властивості системи» вкладку «Додаткові параметри ...», а потім тиснемо кнопочку «Параметри» в розділі «Швидкодія»:
  2. в новому віконці відкриваємо вкладку «Візуальні ефекти».

Тепер щоб повністю вимкнути режим, залишається лише вибрати параметр забезпечення найкращого швидкодії. Якщо ж потрібно перервати роботу якоїсь однієї або декількох функцій, наприклад, AERO Peek і ефекту прозорості, досить буде зняти з цих параметрів галочку і натиснути OK.

Як же можна включити цей режим в OS Windows 7?
Як це зробити?
З'явилося?

Новости