Як встановити Windows 10 на планшет, піддослідний

  1. Крок перший - робимо установчу флешку
  2. Крок другий: ставимо систему на планшет.
  3. Крок 3: встановлюємо драйвера

Перш ніж починати розмову про встановлення Windows 10, давайте трохи розглянемо планшет Chuwi vi8. Ось основні технічні дані девайса:

  • Процесор: 4-ядерний 64-бітний Intel Atom Z3735F (Bay Trail-T) частота 1,83 ГГц
  • Графічний прискорювач (GPU): Intel HD Graphics частота 646 МГц
  • Оперативна пам'ять (RAM): 2 ГБ
  • Внутрішня пам'ять (ROM): 32 ГБ, підтримка карт MicroSD
  • Операційна система Windows 8.1 і Android 4.4.4

Я, як користувач Chuwi vi8, за час користування планшетом можу виділити кілька плюсів:

  1. якісний екран
  2. Пристойна для цієї цінової категорії продуктивність. З-під Windows я запускав Warcraft 3 і Hearthstone, все запустилось без проблем, критичних гальм і лагів не було
  3. Приємна ціна.

Але, як у більшості бюджетних девайсів, не обійшлося без мінусів:

  1. Головний мінус для мене - планшет при інтенсивному навантаженні сильно гріється
  2. Немає вбудованого 3g модуля, хоча для планшета з ціною менше 100 доларів, це скоріше, норма
  3. тихий динамік

У загальному і цілому, покупкою я залишився задоволений, Chuwi vi8 купувався мною з метою пограти в різні старовинні іграшки, зі своїм завданням планшет впорався на 5. Також, якщо ви плануєте використовувати vi8 як заміну настільного ПК, раджу разом з планшетом взяти usb-перехідник з функцією зарядки, річ недорога, але дуже корисна. Можна підключати мишу, клавіатуру і флешку, одночасно заряджаючи планшет, в добавок такий перехідник незамінний для переустановлення ОС, про що, власне, і поговоримо далі.

Перш за все, хотілося б попередити, що нижче піде опис чистої установки Windows 10, так що заздалегідь збережете потрібні вам дані. Я ставив на свій Chuwi vi8, але, як я зрозумів, поки збирав інформацію з цього питання, все нижче написане підходить і до інших китайським планшетів на операційних системах від Майкрософт, головне тут попередньо знайти драйвера від вашого апарату.

Отже, ще раз встановіть Windows вам буде потрібно:

  • Флешка на 8 гб
  • Usb-розгалужувач
  • Usb клавіатура і миша

Крок перший - робимо установчу флешку

Я для цих цілей користуюся програмою Rufus , Скачати можна в мережі, програма безкоштовна. Також потрібно завантажити образ самої Windows, де його взяти вирішуйте самі, різних збірок повно на трекерах, можна скористатися офіційним сайтом https://www.microsoft.com/ru-RU/software-download/windows10 .

В Руфус вибираємо «ISO-образ», тиснемо на іконку з диском і вказуємо образ з Windows, далі старт. через якийсь час завантажувальна флешка готова. Для планшета Chuwi важливо вибрати файлову систему Fat32. NTFS флешки планшет не бачить.

NTFS флешки планшет не бачить

Крок другий: ставимо систему на планшет.

Підключаємо наш розгалужувач, до нього клавіатуру, миша, і флешку, перезавантажуємо планшет.

Поки планшет вантажиться тиснемо на кнопку виклику биоса, на Chuwi це клавіша «ESC»
Поки планшет вантажиться тиснемо на кнопку виклику биоса, на Chuwi це клавіша «ESC». Далі у вікні, вибираємо пункт «Boot manager». Там в списку доступних завантажень вибираємо нашу флешку, все, Windows почала установку.

Там в списку доступних завантажень вибираємо нашу флешку, все, Windows почала установку

В процесі вам запропонують вибрати розділ на диску для установки системи, вибираємо найбільший, інші можна видалити. У всіх інших вікнах заповнюємо потрібні поля, і десь через пів години Windows 10 буде на вашому девайсі.

Крок 3: встановлюємо драйвера

Для свого планшета драйвера я знайшов в мережі, рекомендую для цього форум сайту 4pda. Також пак драйверів для планшета Chuwi vi8 можна скачати тут - https://drive.google.com/file/d/0B8ME2pJQb65OYjJQazRPTjg3RFk/view

Відкриваємо диспетчер пристроїв (), там буде кілька невідомих пристроїв, потрібно у кожного встановити драйвер вручну, попередньо перенісши папку з драйверами на ваш планшет. Тиснемо огляд, вказуємо нашу папку, готове, драйвер встановлений, пристрій працює.

В процесі установки у мене виникла проблема з драйвером на тачскрін, тач працював, але якось криво, рішення я знайшов ось тут - http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=634696&st=680 . На цьому все, всім удачі.

Php?

Новости