Як встановити Windows 7 на Asus X751SA (інструкція)

  1. Готуємо ноутбук до установки Windows 7.
  2. встановлюємо драйвера

Все почалося з того, то був придбаний вищезазначений ноутбук, і постало завдання встановити на нього Windows 7.

Купувався без ОС, саме Windows 7, тому що поки такий «корпоративний стандарт» і деякі старі програми у вісімці-десятці не дуже коректно орють.

Відразу скажу, що бук заточений під ОС Windows 10. Що входить в комплект диск з драйверами містить виключно драйвера під Windows 10. На офіційному сайті також викладені драйвера виключно під цю ОС, причому 64 біта.

Дядя Яша вивів на форум, де цитувалася, що, мовляв, ця лінійка і суміжна «апаратно не сумісні з Windows 7». «Це сумно» - подумав я. Ні, в принципі я читав про те, що він не підтримує ще перед покупкою, але апарат за співвідношенням ціна-якість виявився вельми привабливим, та й певний спортивний інтерес з'явився. Думаю, чи Він не здолаю?

В цілому, слово «інструкція» в заголовку не випадково - на цей раз я переміг. А тепер все по порядку.

Готуємо ноутбук до установки Windows 7.

На різних технічних форумах пишуть, що ні в якому разі перед установкою Windows 7 на цей агрегат не можна оновлювати BIOS. Цілком можливо, що вони мають рацію, я просто не прихильник без вагомих причин цим займатися. Якщо вже оновили, потрібно «зістарити», тобто закотити більш ранню прошивку. Народ намагався, каже - не отримує.

Щоб поставити Windows 7 на цей агрегат, потрібно зайти в BIOS і вибрати в якості завантажувальних строго «Не UEFI» -девайси. Інакше установка не піде. Після цього установка пройде, як по маслу.

встановлюємо драйвера

Після того, як ОС варто, необхідно поставити драйвера. І ось тут починається найцікавіше. Порти USB, включаючи ті, які USB 2.0 не працюють, так що відразу забуваємо про флешки, зовнішні жорсткі диски і т.п. Тільки CD / DVD. Якщо у вас є DRP, записаний на DVD (на двухслойнік він вміщається), то у вас немає проблеми.

Якщо не потурбувалися придбанням і записом болванки з DRP, то ось просте і витончене рішення: беремо наявний компакт диск і ставимо з нього ... драйвер для Wi-Fi. Далі, думаю, пояснювати особливого сенсу немає - завантажуємо DRP і ставимо всі відсутні драйвери.

Зараз на мою адресу може посипатися критика, мовляв, навіщо щось придумувати, коли можна просто зняти жорсткий диск і записати на нього DRP. Відповідаю. Хто хоче, може і так зробити, не обмежую. Я всередину нового апарату, який на гарантії, без особливої необхідності намагаюся не сунутися.

Єдиний драйвер, якого немає (ну тоді не було - DRP17), це драйвер під відеокарту і ще якусь фігню.

Драйвер під видюху, щоб ви не шукали, можна взяти тут , Ще під USB 3.0 драйвер є, а під цю фігню ... в принципі, нічого ставити не треба. Цей девайс працює тільки в Windows 8 і вище, забезпечує якусь безпеку і семеро не потрібно. Якщо вас дратує це не встановлений пристрій, на сайті дрібном'який є виправлення KB ... пошуком пошукайте, в загальному, а мене і так все влаштовує:

Ось це саме «Невідомий пристрій», з яким можна боротися, а можна просто плюнути на нього, якщо ви не перфекціоніст і не псих, якого дратують будь-які знаки оклику в диспетчері пристроїв.

Ось так воно називається. Можете забити ACPI \ MSFT0101 в Яндексі і почитати інформацію на офіційному сайті Майкрософт.

Цілком можливо, описаний метод спрацює і на суміжних моделях ноутбуків Asus, тому що залізо у них цілком собі стандартне, ніякої революції не відбулося, а проблема йде лише тільки від голови. Вірніше, від UEFI-шного BIOS, 99% налаштувань якого виробник «дбайливо» від нас заховав, щоб не хімічили, а ставили Windows 10 і не морочилися зі свободою вибору.

Скажу по секрету, Windows 8 ставиться на ці системи зі свистом, так що, якщо є шанувальники цієї ОС, це хороша новина саме для вас.

Теги: Як зробити , Як встановити Windows 7 на Asus X751SA

Інші статті в розділі:


Думаю, чи Він не здолаю?

Новости