Як записати образ .iso на диск

  1. Записати образ iso на диск, програмою Nero
  2. Запис образу на диск програмою UltraISO
  3. Як записати образ диска засобами Windows

Опубліковано: Лютий 3, 2015. Автором: Ігор

Написавши статтю, як зробити флешку для установки Windows , Я подумав, що було б не погано розповісти, як записати iso образ на диск. Не дивлячись на перевагу флешок як носія даних, деякі користувачі і сьогодні використовують DVD \ CD-накопичувачі для установки операційної системи. Флешка - це пристрій який постійно використовується в нашому повсякденному житті для зберігання або перенесення даних, і може знадобиться в будь-який момент, що призводить до видалення записаних раніше файлів. Що ж стосується компактів, все набагато простіше, варто раз записати образ на болванку, Ви можете покласти його на полицю знаючи, що в будь-який момент ти зможеш ним скористатися і не доведеться морочитися над черговою записом або створенням такого диска (флешки).

Для створення завантажувально диска, недостатньо просто перекинути на нього файл .iso і записати, як прості дані. Саме, так більшість надходять, потім не розуміючи чому якщо в Біосе варто завантаження з приводу і диск записаний, нічого не відбувається і все завантажується як зазвичай. Тому, для того що б у Вас, не виникло таких проблем, я опишу запис диска в кілька способів. Дана інструкція підійде для всіх видів OC.

Що стосується того, які компакти використовувати для запису.

Якщо ми хочемо записати диск з образом Windows 7 або 8 нам знадобиться DVD-R або DVD-RW болванка тому, як він буде перевищувати стандартний розмір CD-диска. Що стосується XP, тут можна скористатися CD-R \ RW, тому як, даної операційній системі досить і стандартних 700Мб, але якщо у Вас немає CD, а тільки DVD-R \ RW не біда він також підійде, просто буде взято то кількість вільного простору скільки знадобиться для запису образу (Якщо образ буде займати 500-1500Мб (Приблизний розміру XP) і записується на DVD-disk з розміром 4.5Гб тоді інший простір буде не доступно).

Записати образ iso на диск, програмою Nero

  1. Вставляємо порожню болванку в СD \ DVD - привід.
  2. Далі запускаємо потрібну нам програму «Nero Burning Rom».
  3. При відкриття з'явиться вікно з пропозицію розпочати новий проект, нам потрібно просто його закрити.
  4. Далі натискаємо на «Файл» і вибираємо «Відкрити», після чого знаходимо потрібний нам образ для запису і підтверджуємо наш вибір. Опубліковано: Лютий 3, 2015
  5. Потім з'явиться вікно, де нам потрібно вибрати тип диска. Як Ви помнете DVD для великих образів таких як Windows 7, а CD для таких як XP. До прикладі, я буду записувати сімку, тому вибираю DVD.
  6. У вкладці «Запис» ми можемо залишити все як є, тільки зверніть увагу на швидкість запису. Як правило, оптимальна швидкість є але можна 4x, фактично чим менше швидкість тим краще якість запису диска і більша ймовірність, що він вам послужить довше, а при установці Windows Ви вбережете себе від непотрібних помилок.
  7. Виставивши все як потрібно натискаємо «Прожиг».
  8. Тепер чекаємо поки Nero закінчить запис файлів, займає це кілька хвилин.

Запис образу на диск програмою UltraISO

1. Вставляємо наш компакт-диск в привід і відкриваємо програму «UltraISO».

2. У програмі повторюємо такі ж дії як і в «Неро» за вибором файлу .iso, «Файл» -> «Відкрити» -> «Назва .iso-файлу». Після чого в правій частині вікна перед вами відкриється список файлів які будуть записані.

Після чого в правій частині вікна перед вами відкриється список файлів які будуть записані

3. Далі переходимо в «Інструменти» -> «Записати образ СD» 3

4. З'явиться вікно з усіма властивостями для запису. Тут перевіряємо обраний чи правильно привід і також швидкість запису. (Рекомендується близько 8х).

5.Вибрав потрібну швидкість і привід натискаємо «Записати».

6. Дочекавшись закінчення записи можна переходити до установки операційної системи

Як записати образ диска засобами Windows

Починаючи з Vist'и, з'явилася можливість запису образу на диск власними засобами ОС. Спрощення процедури запису обумовлено тим, що не потрібно качати і встановлювати додатковий софт. Спочатку файл виглядає так (з умовою якщо Ви не встановлювали таких програм як UltrISO або DemonTools). Для запуску програми записи, потрібно подвійним кліком натиснути на наш файл або натиснувши правою кнопкою миші, вибрати «Запис образу диска».

Відкриється віконце з назвою Вибраного файлу і пристроєм яке буде використовуватися для запису. Можна поставити галочку що б після запису наш диск був перевірений і почати процес

Натиснувши на «Записати» почнеться пропалення.

Так, як ми поставили галочку, пройде перевірка записаного диска.

Після закінчення натискаємо кнопку «Закрити», після чого забираємо наш готовий диск з образом Windows з відкрився CD \ DVD - приводу.

Все що залишилося зробити для початку установки операційної системи ( як правильно встановити Windows 7 , Ви можете знайти на на блозі ), Це виставити завантаження з диска в Біосе (опис тут ) І скористатися записаним чином.

А який варіант запису з описаних вище для Вас видався зручніше?

на Ваш сайт.

А який варіант запису з описаних вище для Вас видався зручніше?

Новости