Як організувати роздачу Wi-Fi з ноутбука або комп'ютера?

  1. Програма Virtual Router Plus
  2. Установка, настройка і запуск програми

[Всього голосів: 4 Середній: 5/5]

Чи можливо самостійно налаштувати роздачу інтернету по Wi-Fi з ноутбука або комп'ютера? Виявляється, та й зробити це можна елементарно!

З ноутбуком взагалі ніяких проблем немає, а до комп'ютера повинен бути підключений зовнішній Wi-Fi адаптер.

З ноутбуком взагалі ніяких проблем немає, а до комп'ютера повинен бути підключений зовнішній Wi-Fi адаптер

Для здійснення цієї операції можна скористатися програмами:

  • Switch Virtual Router - безкоштовна програма для роздачі Wi-Fi з ноутбука. Вона працює тільки з ОС Windows 7 і Windows 8;
  • Connectify 2017 - платний аналог першої програми;
  • MyPublicWiFi 5.1 - безкоштовна програма створення точки доступу Wi-Fi;
  • MaryFi 1.1 - безкоштовна програма, призначена для роздачі Інтернету через точку доступу мережі Wi-Fi. Вона сумісна тільки з Windows 7;
  • Mhotspot 7.8.8.0 - безкоштовна програма, яка перетворить ваш ноутбук в віртуальний Wi-Fi маршрутизатор і тим самим створить безпечну точку доступу;
  • Virtual WiFi Router 3.0.1.0 - ця утиліта відрізняється простим керуванням і здатністю перетворювати комп'ютер в точку доступу бездротової мережі;
  • WiFi HotSpot Creator 2.0 - віртуальний WiFi роутер, який дозволяє використовувати комп'ютер в якості точки доступу до бездротової мережі;
  • Virtual Access Point 3.3 - платна програма, яка дозволяє створити точку доступу WiFi на вашому ноутбуці, задати пароль, і почати роздачу інтернету;
  • Virtual Router Plus 2.6.0 - невелика безкоштовна утиліта для роздачі Wi-Fi.

Програма Virtual Router Plus

Я вибрав і користуюся програмою Virtual Router Plus і абсолютно нею задоволений. У мене ноутбук і модем 4G, тому відповідно, буду описувати роздачу з ноутбука.

Virtual Router Plus дозволяє організувати роздачу інтернету по Wi-Fi на ноутбуці без використання роутера, маршрутизатора або іншого додаткового обладнання. Програма задіє адаптер бездротового зв'язку ноутбука і перетворює його в повноцінну точку доступу з можливістю розділити доступне інтернет-підключення між декількома налаштованими пристроями.

Зона дії такого випромінювача відносно невисока і швидкість інтернету буде невеликою. Але все буде працювати і цілком врятує в ситуації, коли немає нічого більш.

Установка, настройка і запуск програми

Якщо у вас підключений Інтернет до ноутбука по кабелю або через USB модем, просто скачайте (1.02 мб) і встановіть утиліту Virtual Router Plus 2.6.0, запустіть її, зробіть деякі настройки і Ви отримаєте віртуальну точку доступу.

Починаючи з версії 2.6.0 програма русифікована. Операційна система: Windows 10, 8, 7.

Після завантаження розпакуйте архів в окрему папку на комп'ютері, запустіть файл VirtualRouterPlusSetup.exe і дотримуйтесь командам установника.

Налаштування Virtual Router Plus дуже проста і полягає у вказівці імені мережі, пароля для підключення до мережі (використовується WPA2) і вибору способу підключення:

Налаштування Virtual Router Plus дуже проста і полягає у вказівці імені мережі, пароля для підключення до мережі (використовується WPA2) і вибору способу підключення:

Після виконання налаштувань, запустіть програму. У нижньому правому куті панелі задач з'явиться значок програми і повідомлення, що програма працює:

У нижньому правому куті панелі задач з'явиться значок програми і повідомлення, що програма працює:

Використовуючи таку бездротову точку доступу, підключайте різні пристрої (інші ноутбуки, телефони, планшети і т. Д.) І отримуйте доступ в Інтернет по Wi-Fi.

Для роботи програми Virtual Router Plus може знадобиться установка NET Framework 4.5.2. Якщо при запуску програми з'явиться вікно з проханням встановити потрібний компонент, то натисніть OK.

Дякуємо за увагу. Поки що. Л.М.

М



Схожі статті:

Новости