Як продавати одяг Вконтакте: поради новачкам

  1. Початок: збираємо першу тисячу друзів
  2. Як шукати покупців? Що можна і потрібно зробити, щоб тебе побачили і помітили потенційні покупці?
  3. Як просувати свої речі
  4. Наскільки важливо робити класні фотографії? І як ти робиш свої фото? чи можна відмінно відзняти річ...
  5. Помітила, що в ВК дуже активно використовують хештеги, вони якось допомагають продавати?
  6. Чого бояться покупці
  7. А які трапляються труднощі з покупцями?
  8. Що для тебе як продавця зручніше влаштовано в шафе, ніж Вконтакте?
  9. Всі речі Карини в шафе (103 речі)

Ми давно помітили, що ВКонтакте дуже багато невеликих «дівчачих» магазинчиків, в яких продають симпатичні речі. Багато з цих магазинчиків вже завели свої представництва в шафе . Сьогодні ми розпитуємо Карину, яка успішно пройде речі у нас і в соціальній мережі, про те, як почати заробляти гроші на продажах речей ВКонтакте.

шафе

Профіль Карини в шафе

73 позитивних відкликання, 103 речі в продажу

Заглянути в Шафу Карини >>>

Початок: збираємо першу тисячу друзів

Карина, я вирішила, що хочу продавати ВКонтакте речі свої і своїх подружок, що робити далі? З чого мені починати?

Для початку необхідно створити обліковий запис. І зайнятися активним запрошенням друзів. Після придбання понад 1000 друзів, є сенс створити групу з двома админами. Це убезпечить тебе в разі «блокування» аккаунта, а блокують в соціальній мережі «ВК» досить часто: багатьом не подобається, коли їх турбують, пропонуючи товари і послуги, а також «банять» конкуренти 🙂

Як шукати покупців? Що можна і потрібно зробити, щоб тебе побачили і помітили потенційні покупці?

З самого початку я «френдів» своїх подруг, їх подруг і т.д. Потім шукала різні групи з продажу одягу, взуття, прикрас і там знаходила свою цільову аудиторію. Зараз вже мене «френд» і знаходять самі, ну і сарафанне радіо працює. Також в ВК є безліч груп, які абсолютно безкоштовно просувають і рекламують продавців жіночого одягу .

Як просувати свої речі

А як знаходити такі групи?

Досить ввести в пошуковику соціальної мережі слова: Best, Sellers, Trendy, Clothes, Shop, Барахолка, Куплю, Продам, Продавці тощо, а потім вибрати потрібні опції (група, країна і т.д.). ВКонтакте займаються продажами величезна кількість користувачів, зайшовши до кого-небудь на сторінку можна побачити репости цих груп і також взяти на замітку).

Наскільки важливо робити класні фотографії? І як ти робиш свої фото? чи можна відмінно відзняти річ в домашніх умовах?

Насправді якісна фотографія - це 90% успішних продажів. Коли я фотографую Сукня , Я уявляю, що воно висить у вітрині магазину і має змусити проходить повз дівчину озирнутися. Річ має виглядати привабливо, я доповнюю свої фото різноманітними прикрасами (намистом і кольє).

Для гарного фото необхідне хороше освітлення, нейтральний фон, професійний фотоапарат. Так як давно захоплююся фотографією, користуюся додаткової атрибутикою для зйомки одягу, наприклад, відбивачами і підсвічуваннями.
Для гарного фото необхідне хороше освітлення, нейтральний фон, професійний фотоапарат

Якщо немає професійної техніки можна обійтися і телефоном з гарною камерою, фотографувати потрібно буде тільки при денному світлі, додатково можна застосувати невелику обробку фото. Знаю дуже успішну дівчину-продавця в ВК, яка робить фото виключно за допомогою IPhone і у неї дуже високі продажі.

Помітила, що в ВК дуже активно використовують хештеги, вони якось допомагають продавати?

Так, це дуже корисна штука. За допомогою хештегов можна залучати додаткову аудиторію. Користувач соціальної мережі «ВК», який введе тематичний хештег, наприклад, «#obnova, #sale, #new, #shop і т.д., знайде всю інформацію, яка стосується цієї теми, включаючи і мій пост.

Чого бояться покупці

Чого переважно бояться покупці купуючи таким чином речі? І що з цим страхом може зробити продавець?

Багато покупців бояться, що продавець виявиться шахраєм, візьме передоплату і не відправить річ. В якості гарантії раджу надіслати посилання на свої профілі на відомих сайтах з продажу речей (рекомендую продавати речі на різних торгових майданчиках), щоб покупець переконався, що є певна історія продажів і продавець надійний.

Я продаю на шести сайтах в мережі, де є своя система оцінювання угод. Тим, хто тільки починає займатися продажами одягу краще пропонувати потенційному покупцеві накладений платіж і внести мінімальну передоплату, щоб покрити витрати по пересилання в разі, якщо покупець не прийде за посилкою.

У деяких покупців присутній страх помилитися з розміром, навіть якщо розмір точно відомий. Адже не завжди певні марки одягу вказують правдиву інформацію. Але проблема повністю вирішується, самостійно знімаємо всі мірки і надаємо покупцям тільки достовірні дані щодо розміру. Звичайно, певний ризик для покупця залишається, але це особливість покупок в інтернеті).

А які трапляються труднощі з покупцями?

Найголовнішою проблемою для мене залишається питання «бронювання» речей потенційним покупцем. Заявок на придбання товару приходить кожен день дуже багато. Багато бездумно резервують красиву футболку , А потім за своїми якихось причин просто зникають. З недавніх пір ставлю резерв максимум на 1 добу. За 24 години можна встигнути домовитися про місце і час зустрічі для примірки або ж сплатити вподобану річ з подальшим відправленням поштовими службами.

Також завдяки соціальній мережі «ВК» є можливість додавати «несумлінного» клієнта в чорний список, де в подальшому доступ до свого облікового запису буде заблоковано.

Що для тебе як продавця зручніше влаштовано в шафе, ніж Вконтакте?

Сайт шафи дуже зручний тим, що кожна угода фіксується, не можна самостійно видалити негативний відгук або попросити друзів написати тобі хвалебні оди, тут все чесно)))

Також великим плюсом в порівнянні з ВК, можу назвати наявність зручної системи фільтрів підбору одягу, взуття та аксесуарів, завдяки якому легко знайти необхідну річ.

Всі речі Карини в шафе (103 речі)

Всі речі Карини в шафе (103 речі)

Що можна і потрібно зробити, щоб тебе побачили і помітили потенційні покупці?
І як ти робиш свої фото?
Помітила, що в ВК дуже активно використовують хештеги, вони якось допомагають продавати?
Що для тебе як продавця зручніше влаштовано в шафе, ніж Вконтакте?
З чого мені починати?
Що можна і потрібно зробити, щоб тебе побачили і помітили потенційні покупці?
Наскільки важливо робити класні фотографії?
І як ти робиш свої фото?
И можна відмінно відзняти річ в домашніх умовах?
Помітила, що в ВК дуже активно використовують хештеги, вони якось допомагають продавати?

Новости