Як відновити і розблокувати доступ до аккаунту в ВК?

  1. З якої причини блокують сторінки в ВК? Існують тільки дві причини, за якими сторінку в ВК можуть...
  2. Ваш аккаунт зламали
  3. Як розблокувати?
  4. Розблокування за номером телефону
  5. Розблокування без номера телефону
  6. Профілактичні заходи для уникнення блокування облікового запису
  7. Що робити, якщо сторінку видалили назавжди?

З якої причини блокують сторінки в ВК?

Існують тільки дві причини, за якими сторінку в ВК можуть заблокувати.

це:

1. на рушення правил «ВКонтакте». Коли користувач заводить собі аккаунт в соцмережі, він автоматично погоджується з тим, що буде дотримуватися правил сайту. За їх порушення слідують санкції - блокування доступу до сторінки (тимчасово або назавжди);

2. підозра в тому, що сторінка була зламана. Якщо на сторінці була виявлена ​​підозріла активність, її временнно заморожують (тобто блокують).

Блокування доступу за порушення правил

У разі, якщо адміністрація соціальної мережі вирішить, що користувач порушив правила сайту, то доступ до його сторінці буде заморожений. За несерйозне порушення доступ до аккаунту забороняється на невеликий часовий проміжок. Тільки після того, як він закінчиться, можна буде розморозити сторінку. Якщо ж за користувачем були помічені часті і дуже серйозні зловживання, то аккаунт буде заблокований вже назавжди.

Нижче представлений перелік найчастіших видів порушень:

  • масова розсилка спаму;
  • різні махінації з соцмережею, наприклад «накручування» друзів і лайків;
  • використання програм для злому сторінок інших користувачів;
  • зберігання і поширення забороненої і небезпечною для інших користувачів інформації;
  • порушення авторського права (розміщення відеозаписів і аудіозаписів, які захищені правом інтелектуальної власності);
  • скарги від інших користувачів соціальної мережі (наприклад, на образливу поведінку) - якщо надходить більше 3-4 скарг, то сторінку блокують.

Ваш аккаунт зламали

На жаль, іноді мають місце випадки злому сторінок Вконтакте. Зазвичай причиною цього стає випадково підхоплений вірус. Але як же можна їм заразитися?

  • відвідати підозрілий сайт;
  • перейти по шкідливої ​​посиланням;
  • випадково встановити замість корисної програми ту, яка несе вірус.

відвідати підозрілий сайт;   перейти по шкідливої ​​посиланням;   випадково встановити замість корисної програми ту, яка несе вірус

Як тільки з аккаунта користувача почне фіксуватися підозріла діяльність, будь то розсилка спаму або масові заявки в друзі, сторінка буде автоматично заблокована заради безпеки. В цьому випадку чекати нічого не потрібно, відразу ж після того, як користувач зайде на свою сторінку, він зможе відновити до неї доступ.

Як розблокувати?

Як розблокувати аккаунт в ВК? Це можна зробити декількома способами.

Перший - дуже простий, для нього буде потрібно лише мобільний телефон.

З другим ж доведеться витратити трохи зусиль і часу. Для того, щоб зняти блокування зі сторінки, найкраще зайти на повну версію сайту, оскільки з мобільного додатка це робити не дуже зручно.

Не варто довіряти шахраям, які стверджують, що за невелику плату можуть відновити доступ до замороженого аккаунту раніше закінчення терміну блокування. Це зробити неможливо, тому не витрачайте свої гроші. Крім того, слід пам'ятати, що розблокування є безкоштовною. Якщо на телефон приходять SMS з проханням перевести гроші для відновлення доступу до сторінки, то це також справа рук шахраїв.

Розблокування за номером телефону

Якщо до аккаунту прив'язаний актуальний номер телефону, то розблокування з його допомогою буде найпростішим способом відновлення доступу до сторінки. Потрібно лише зайти на особисту сторінку, ввести в графу «Мобільний телефон» реальний номер і потім отримати на нього SMS-повідомлення з кодом. Після того, як буде введений код доступу, соцмережа попросить змінити пароль. Змінивши його, користувач сміливо може заходити в своїй аккаунт, ввівши логін і новий пароль.

До речі, якщо сторінка прив'язана не до номера телефону, а до діючого адресою електронної пошти, то для того, щоб розморозити аккаунт, дії будуть аналогічними - потрібно буде ввести адресу пошти, а потім прийшов на неї код-ключ для відновлення доступу.

Розблокування без номера телефону

Але що робити користувачеві, якщо до його сторінці в ВКне прив'язаний номер телефону або він не має доступу до цього номера? Такий випадок адміністрація Контакту теж передбачила. У цій ситуації потрібно буде подати заявку на відновлення в адміністрацію соціальної мережі. Однак цей спосіб підійде тільки тим користувачам, у кого на сторінці вказані справжні ім'я та прізвище і / або на аватарке або в альбомах (в тому числі і прихованих) є їх реальні фотографії.

Ось покрокова інструкція для правильної подачі заявки:

  1. відкрийте «Відновлення доступу до аккаунту»;
  2. Вкажіть посилання на ту сторінку, яку хочете розблокувати і натисніть «Далі»;
  3. введіть всі дані зі сторінки, які зможете пригадати. Це може бути номер телефону, який був прив'язаний до сторінці раніше, колишній пароль. Після введення натисніть «Подати заявку»;
  4. якщо ж «ВКонтакте» вирішить, що даних, які вказав користувач, недостатньо для відновлення, натисніть «Заповнити розширену заявку на відновлення»;
  5. в цій заявці потрібно буде ввести реальний номер мобільного, відправити фотографію (Селфі) на тлі заявки, прикріпити фотографію документа, що посвідчує особу (тут підійде не тільки паспорт, а й студентський, права, закордонний паспорт і т.д.) і написати причину, по якої користувач втратив доступ до аккаунту;
  6. натисніть «Подати заявку» і введіть код з SMS, отриманого на вказаний номер.

) і написати причину, по якої користувач втратив доступ до аккаунту;   натисніть «Подати заявку» і введіть код з SMS, отриманого на вказаний номер

Якщо заявка заповнена правильно, то вона буде розглянута протягом одного-трьох днів. Бажано подавати заявку в робочі дні, при подачі в вихідні процес розгляду може затягнутися. Слід також звернути увагу, що після розгляду заявки адміністратор змінить ім'я і прізвище користувача відповідно до даних паспорта.

У разі, якщо на сторінці користувача немає реальних фотографій, тобто ще один спосіб. Можна спробувати відновити SIM-карту в салоні зв'язку. Робиться це швидко і недорого, головне прийти в салон з паспортом. Після відновлення сімки вже буде можливо відновити доступ до аккаунту за допомогою SMS.

Профілактичні заходи для уникнення блокування облікового запису

Нижче представлені кілька порад, які допоможуть користувачеві не потрапити знову в неприємну ситуацію з блокуванням аккаунта:

  • придумайте складний, бажано довгий, пароль (не менше 8 символів), що включає в себе цифри, знаки та великі літери. Нікому його не повідомляйте і міняйте його хоча б раз на півроку;
  • встановіть на комп'ютер хороший і надійний антивірус;
  • не завантажуйте неперевірені програми і намагайтеся не заходити на підозрілі сайти;
  • не порушуйте правила соціальної мережі, найчастіші порушення ми вже розібрали вище;
  • прив'яжіть до своєї сторінки діючий номер телефону, це набагато полегшить відновлення доступу до аккаунту;
  • Ніколи не зберігати паролі в браузері, тому що їх легко можуть вкрасти.

Що робити, якщо сторінку видалили назавжди?

За дуже серйозні і неодноразові порушення правил адміністрація ВК може закрити доступ і видалити акаунт користувача назавжди. Що ж робити в цьому випадку? На жаль, немає певного способу відновити сторінку, якщо її видалили назавжди. Можна спробувати написати заяву в службу підтримки. Натисніть на посилання «Звернутися в Підтримку» внизу сторінки і напишіть максимально ввічливе, аргументоване звернення з проханням відновити доступу до аккаунту. Дуже ймовірно, що після невеликої листування його все ж розблокують.

З якої причини блокують сторінки в ВК?
З якої причини блокують сторінки в ВК?
Але як же можна їм заразитися?
Як розблокувати?
Як розблокувати аккаунт в ВК?
Що робити, якщо сторінку видалили назавжди?
Що ж робити в цьому випадку?

Новости