Як зробити морозиво в домашніх умовах: рецепти з вершками і без

  1. Як самостійно приготувати морозиво в домашніх умовах
  2. Рецепти домашнього морозива на основі вершків
  3. Рецепт бананового морозива
  4. Морозиво з медом
  5. Шоколадне морозиво
  6. Домашнє кокосове морозиво
  7. Рецепти домашнього морозива без вершків
  8. Морозиво зі згущеного молока
  9. Фруктовий лід

Морозиво по праву вважається одним з найбільш популярних і улюблених ласощів. Його смак знайомий всім з дитинства. Однак зовсім не обов'язково купувати його в магазинах, цей смачний десерт можна цілком приготувати самостійно. Отже, як зробити морозиво в домашніх умовах - кілька простих рецептів.

зміст

Існує безліч рецептів домашнього морозива на основі вершків, молока і навіть згущеного молока. Крім того, любителі сорбетів можуть самостійно приготувати фруктовий або ягідний десерт. Головною перевагою морозива, приготованого в домашніх умовах, є його склад - можна бути абсолютно впевненими, що морозиво зроблено зі свіжих і якісних продуктів без штучних барвників і консервантів.

Головною перевагою морозива, приготованого в домашніх умовах, є його склад - можна бути абсолютно впевненими, що морозиво зроблено зі свіжих і якісних продуктів без штучних барвників і консервантів

Як самостійно приготувати морозиво в домашніх умовах

Для приготування морозива на домашній кухні краще скористатися спеціальним приладом - виготовлення морозива, якщо такої немає підійде звичайна морозильна камера. У морожениці десерт вийде більш однорідним і приємним на смак без шматочків льоду. Однак не слід очікувати, що результат домашнього приготування буде таким же, як і покупне фабричне морозиво. На великомасштабних виробництвах цих ласощів, його піддають глибокому заморожуванню при температурі -60C, що в результаті позначається на консистенції продукту.

Щоб зробити морозиво в домашніх умовах, необхідно спочатку навчитися готувати «англійська крем», який є класичною основою будь-якого морозива. Для цього необхідно додати в молоко трохи цукру (близько 100 г на 1 літр молока) і підігріти, поки цукор повністю не розчиниться.

Окремо збити 5-6 жовтків і влити до них тепле молоко з цукром. Отриману суміш ретельно розмішати і поставити густіти на повільному вогні. Дуже важливо, щоб крем не закипів. Після того, як крем охолоне, його залишається тільки охолодити.

Якщо заморожувати крем в мисочках або лотках, то його необхідно буде перемішувати через кожні 40 - 60 хвилин, щоб в морозиві не утворювалися шматочки льоду. Однак повністю позбутися від льоду можна лише при використанні спеціальної пристрою - для виготовлення морозива.

Цей кухонний прилад має досить простий пристрій. Нижня частина його виконана за типом термоса з подвійними стінками, між якими залита рідина. А верхня частина схожа на міксер з лопаткою, яка повільно обертається і перемішує крем. Перед приготуванням морозива нижню чашу для виготовлення морозива необхідно поставити в холодильник, щоб рідина між стінками повністю замерзла. Потім готовий і остиглий англійська крем заливається в чашу і накривається кришкою з лопаткою. Після включення мороженица починає повільно вимішувати морозиво.

Рецепти домашнього морозива на основі вершків

Найбільш поширеним є морозиво, виготовлене на основі вершків. Для приготування такого ласощі знадобляться зовсім прості інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні. Найпростіший рецепт морозива, яке можна приготувати в домашніх умовах включає всього чотири інгредієнти:

  • вершки 3 склянки;
  • цукор 1 склянка;
  • жовтки 3 штуки;
  • ванілін;

Для приготування звичайного вершкового морозива жовтки ретельно розтирають з цукром і ваніліном, а потім в цю суміш обережно вводять гарячі вершки. Все це необхідно розмішати і поставити загустевать на слабкому вогні при постійному помішуванні. Потім суміш знімають з вогню, дають охолонути і розливають по формах, які ставлять в морозильник до повного замерзання.

Цей рецепт морозива є базовим і його можна доповнювати різними компонентами - фруктами, ягодами, шоколадом, горіхами і всім, що припаде до смаку.

Рецепт бананового морозива

На основі звичайного вершкового рецепта можна приготувати не дороге, смачне і ароматне бананове морозиво. Для нього будуть потрібні вершки - 750 мл, цукор - 150 г, жовтки - 3 штуки і банани - 3 штуки. Банани слід вибирати стиглі і м'які, щоб їх було простіше розтерти на пюре.

До бананів додаються жовтки з цукром і всі інгредієнти знову ретельно перемішуються. Потім вливаються вершки і вся суміш ставиться на вогонь до загустіння. Після охолодження до кімнатної температури, крем для морозива необхідно розлити по формах і поставити в морозилку не менше ніж на 2 години.

Морозиво з медом

Замість цукру можна взяти натуральний мед, який додасть домашньому морозиву характерний приємний смак і аромат. Для такого медового морозива знадобиться 3 склянки вершків, 5 жовтків і півсклянки меду. Мед з жовтками необхідно добре розтерти в мисці до повної однорідності суміші.

Після цього її вливають в гарячі вершки і, постійно помішуючи, доводять все до загустіння. За смаком в крем для морозива можна додати трохи ваніліну.

Застигає таке морозиво приблизно 3 години, після чого можна насолоджуватися неповторним смаком домашнього медового морозива.

Шоколадне морозиво

Багато хто віддає перевагу шоколадне морозиво, яке також без проблем можна приготувати вдома. Для цього знадобиться:

  • 2 склянки вершків;
  • 3 жовтки;
  • 2 плитки чорного шоколаду;
  • 1 чайна ложка цукрової пудри.

Жовтки з'єднуються з цукром і збиваються. Потім цю суміш додають в підігріті вершки і варять до на слабкому вогні, поки крем стане густим. Шоколад необхідно попередньо розтопити і влити в загуслий крем. Вся суміш ретельно розмішується, поки колір не стане рівномірно коричневим. Заморожують морозиво в морозилці протягом 2-3 годин.

Домашнє кокосове морозиво

Домашнє кокосове морозиво

Якщо дуже хочеться здивувати своїх близьких оригінальним десертом, можна приготувати домашнє морозиво з кокосом, базиліком і лаймом.

Для його приготування необхідно приготувати стандартний англійський крем з 3 склянок вершків, 5 жовтків, і 0,5 склянки цукру.

У остиглий крем додається сік і цедра лайма, стружка кокоса і дрібно нарізаний базилік. За бажанням в морозиво можна також додати дрібно покришене кокосове печиво.

Рецепти домашнього морозива без вершків

Вершкове морозиво, безумовно, дуже смачне, але так як воно містить більше жирів і калорій, останнім часом більше використовуються рецепти приготування на основі молока, згущеного молока і простого плодово-ягідного соку.

Найпростіший спосіб, як зробити морозиво в домашніх умовах без вершків, включає:

  • 2 склянки молока;
  • склянка цукру;
  • 4 жовтки і дрібку ваніліну.

Як і в інших рецептах, цукор змішується з жовтками і розтирається до утворення піни. Цю суміш необхідно розвести гарячим молоком і поставити на невеликий вогонь. Після загустіння суміш остуджують і заморожують протягом 3-4 годин.

Щоб морозиво вийшло більш м'якою і однорідної консистенції, можна додати крохмаль. Домашнє морозиво з крохмалем готується наступним чином. 500 мл молока поділяють на дві частини по 200 і 300 мл.

У меншому обсязі молока розмішують 25 г крохмалю і з'єднують цю суміш з іншою частиною молока, підігрітою разом з цукром. Молочно-крохмальну суміш добре проварюють і на заключному етапі додають 1 жовток і трохи ванільного цукру. Після охолодження суміш заморожують в холодильнику.

Морозиво зі згущеного молока

Є ще простіший спосіб, як робити морозиво в домашніх умовах - на згущеному молоці. Для цього 2 склянки молока змішуються з 1 склянкою цукру і нагрівається. У гарячу суміш вводиться банку згущеного молока і пара жовтків. Все ця суміш залишається на дуже слабкому вогні і постійно перемішується.

Потім крем для морозива розливається по формочками і ставиться в морозильну камера на пару годин.

Фруктовий лід

Для любителів легких десертів прекрасно підійде рецепт домашнього плодово-ягідного льоду. Щоб приготувати лимонний сорбет знадобиться 5 лимонів середнього розміру, склянка цукру і 0,5 літра води. Воду разом з цукром розігрівають до розчинення цукру. Потім додають цедру лимона і проварюють все близько 5 хвилин.

На завершальному етапі необхідно додати сік з усіх лимонів, розмішати всю суміш і розлити по формах. Залишити в морозильній камері до повного замерзання лимонного льоду.

Крім всіх очевидних переваг домашнього морозива (прекрасний смак і безпечний склад), приготування цих ласощів в домашніх умовах може заощадити бюджет, особливо, якщо готується багато варіантів ласощі. А можливість експериментувати з інгредієнтами, створюючи найрізноманітніші смакові комбінації, перетворює приготування домашнього морозива в справжній творчий процес. Так що сміливо давайте волю своєї кулінарної фантазії і насолоджуйтеся неповторним смаком домашнього морозива!

Новости