Як перевірити зовнішній жорсткий диск на працездатність?

  1. Жорсткі магнітні диски
  2. Розглянемо, як перевірити зовнішній жорсткий диск на працездатність:
  3. твердотільні накопичувачі
  4. Розглянемо, як перевірити SSD на працездатність:
  5. накопичувачі Flash
  6. Тестування зовнішніх накопичувачів програмним забезпеченням

Можливість зберігати дані при собі і використовувати їх на будь-якому робочому місці дозволяють невеликі за розмірами накопичувачі, що підключаються до комп'ютера через USB порт. Розглянемо три основних види таких пристроїв.

Жорсткі магнітні диски

Спочатку, були виключно внутрішніми, але необхідність, змусила деяких вибратися з системного блоку. В іншій, більш компактний, блок перехідника з вінчестерного формату (IDE, SATA) на USB.

Розглянемо, як перевірити зовнішній жорсткий диск на працездатність:

  • підключаємо до виключеного комп'ютера;
  • запускаємо і чекаємо завантаження;
  • в папці «Мій комп'ютер» перевіряємо наявність нового диска.

Якщо HDD диск не додав, перезавантажуємо комп'ютер, натискаючи DEL або ESC, щоб викликати Setup. Якщо і він не виявляє пристрій, то воно, швидше за все, проблема пов'язана. Або HDD, або перехідник, або обидва. Щоб визначити точніше, можна вийняти вінчестер і підключити його до іншого переходнику або безпосередньо до контролера жорстких дисків.

твердотільні накопичувачі

Перші SSD, як і HDD були внутрішніми і, для зовнішнього застосування, використовувався перехідник. Зараз такий метод використовується рідко, через велику кількість спочатку зовнішніх пристроїв. Перші SSD, як і HDD були внутрішніми і, для зовнішнього застосування, використовувався перехідник

Розглянемо, як перевірити SSD на працездатність:

  • підключаємо до комп'ютера і чекаємо виявлення операційною системою нового обладнання;
  • відкриваємо в папці «Мій комп'ютер» накопичувач і працюємо з ним.

Якщо система не реагує на підключення, пробуємо перезавантажити комп'ютер. Можна спробувати форматувати SSD. ( Як правильно форматувати ssd Якщо система не реагує на підключення, пробуємо перезавантажити комп'ютер Якщо не знаєте як форматувати SSD, або просто забули - вам сюди ) Якщо ситуація не змінилася, то диск, швидше за все, несправний.

накопичувачі Flash

Найближчий родич, точніше - предок SSD. Відрізняється меншою ємністю і розмірами, а так само відсутністю з'єднувального кабелю. До них можна віднести і карти пам'яті: SD і microSD - підключаються до USB за допомогою картридера.

Тестування зовнішніх накопичувачів програмним забезпеченням

Приблизну і, найчастіше, достатню перевірку пристроїв, можна здійснити стандартними програмами системи - форматування і копіювання. Процес повинен протікати стабільно і рівномірно, без повідомлень про помилки.
Для більш глибокої перевірки, що дозволяє виявити приховані дефекти і швидкісні характеристики накопичувачів, існує безліч програм, що виконують ці функції повністю або частково. Зазвичай вони мають простий інтерфейс, де досить вибрати пристрій і запустити тест. У разі виникнення проблем, вона буде вказана.

Новости