Як зберегти все фото і відео з подорожі

Мало що може зрівнятися з подорожжю за кількістю нових фотографій, відеороликів і вражень, пов'язаних з ними. Ми прагнемо зберегти всі моменти, які зробили наш відпочинок незабутнім: відобразити природу і визначні пам'ятки, посмішки друзів і коханих людей, політ чайки над морем.

Способів зберегти все це не так багато:

  • власна пам'ять (часто підводить)

  • флешки

  • хмарне сховище

  • Зовнішні жорсткі диски


Чому для збереження спогадів ми вважаємо за краще зовнішні жорсткі диски?

Об'єм вбудованої пам'яті смартфонів не безмежний, а зберігати дорогі серцю фото на невеликих картах пам'яті (наприклад, microSD) не дуже надійно.

Об'єм вбудованої пам'яті смартфонів не безмежний, а зберігати дорогі серцю фото на невеликих картах пам'яті (наприклад, microSD) не дуже надійно

Таку карту легко втратити через катастрофічно малих розмірів. Вона може зламатися, контакти прийдуть в непридатність, або карта назавжди загубиться в підкладці рюкзака або в гарячому піску пляжу. При активній експлуатації flash-пам'ять швидко вичерпує свій ресурс. Невеликі USB-флешки схильні до тих же проблем: більшість моделей легко втратити і зламати, крім захищених , А обсяг пам'яті не підходить для резервного зберігання інформації.

Що стосується хмарних сховищ, то в поїздці довіритися їм повністю не можна. Завантаження об'ємного відео через "вузький" Wi-Fi канал в готелі вимагає дуже великої кількості часу, не кажучи вже про обмеження в розмірі сховищ. Платити абонентську плату за гігабайти, в надії на безперебійність та доступність інтернету? Спірне задоволення і істотний ризик витратити гроші даремно з неперевіреними провайдером. Крім того, після повернення знадобиться закачувати всі фотографії з хмари, наприклад для обробки.


Дженніфер знає про мінуси зберігання фотографій в хмарі

Можна зберігати всі фотографії на своєму ноутбуці. Але з урахуванням сучасних тенденцій в нових моделях найчастіше швидкий, але невеликий SSD-диск, переважно на 128 або 256 Гб. І місце там уже зайнято системою, документами, фільмами і музикою. Під зберігання необробленого відео або великий фото-колекції залишається зовсім небагато.
Для вирішення цієї проблеми і створювалися зовнішні диски від компанії LaCie - надійні, місткі і зручні. З огляду на постійно зростаючі апетити сучасного мультимедійного контенту, обсяг дисків LaCie серій Porsche Design і Rugged відповідає духу часу - по 2 терабайта кожен.

З огляду на постійно зростаючі апетити сучасного мультимедійного контенту, обсяг дисків LaCie серій Porsche Design і Rugged відповідає духу часу - по 2 терабайта кожен

Новачком на ринку LaCie назвати складно. Заснована компанія була в 1987 році, а міжнародним її бренд став в 1998 році, витіснивши стару назву "électronique d2". Штаб-квартира компанії знаходиться в Парижі. У роботі над продуктами компанія залучає сторонні студії дизайну, зокрема і студію Porsche Design. Так у LaCie і з'явилися продукти серії Porsche Mobile.



Дизайн-бюро Porsche Design було створено в 1972 році Фердинандом Александером Порше. Він був сином Феррі Порше і онуком Фердинанда Порше. Вам напевно відомий дизайн його найвідомішого творіння - першого спортивного автомобіля Porsche 911.

Вироби з лейблом Porsche Design позиціонуються як функціональні, які не піддаються впливу моди і з вражаючими технічними інноваціями.

Зовнішній диск LaCie Porsche Mobile Drive P9220 2Tb відрізняється поєднанням стильного дизайну, продуктивності і надійності. Корпус з металу, що нагадує шліфований алюміній, який відмінно доповнює "Porsche Design". У нижньому кутку індикація білого кольору - зрозуміло, коли диск працює. По інтерфейсу USB 3.0 можна передавати фото і відео швидко - швидкість читання / запису перевищує 100 МБ / с! Алюмінієвий корпус диска сприяє гарному відведення тепла від HDD і захищає його від перегріву, що дуже актуально в жаркі літні дні.


Фактично, це ідеальний варіант не тільки для подорожі, але і домашнього використання. Lacie Porsche Design приємно взяти з собою на роботу, на презентацію або нараду. І це не просто модний аксесуар, а ще й надійне сховище, яке доповнює ваше робоче місце. Його металевий корпус ідеально поєднується з алюмінієм Macbook або ультрабуків, а функціональні можливості повністю відповідають високим вимогам до безвідмовності і швидкості роботи.


До того ж, зовнішній жорсткий диск стане в нагоді не тільки для зберігання вже відзнятих фото та відеоматеріалів - на ньому можна взяти корисний "цифровий багаж" з собою! Цілі сезони улюбленого серіалу, відеоінструкції з порадами по туризму або спортивній підготовці, кулінарні відео з хитрощами приготування їжі в екстремальних умовах, архів з актуальною робочою інформацією "про всяк випадок" і фотокопії документів - хіба мало, що з цього може стати в нагоді вам у відпустці? Не можна ж і справді сподіватися, що інтернет не підведе в самий невідповідний момент.

Не можна ж і справді сподіватися, що інтернет не підведе в самий невідповідний момент

Другий диск від LaCie зовні мало нагадує строгі форми від Porche Design, однак теж створений відомим дизайнером - Нейлом Поултон. У 2008 році журнал Time включив Нейла в список "Дизайн 100. Найбільш впливові люди і ідеї в сучасному дизайні". Неодноразовий лауреат Red Dot Design Award Winner, він створив диск LaCie Rugged Mini з унікальною і міцною алюмінієвою оболонкою і віброміцності гумовим покриттям. Завдяки цьому жорсткий диск надійно захищений від всіляких зовнішніх впливів.

Завдяки цьому жорсткий диск надійно захищений від всіляких зовнішніх впливів

Звичайно, не на кожному робочому столі буде доречний яскравий помаранчевий диск - він був створений для абсолютно інших ситуацій! Згадайте, скільки разів ви намагалися знайти злився з речами документ або ключі, як часто кидали гаджети в різних ситуаціях. Що вже говорити про поїздку або ситуації в транспорті, коли потрібно швидко перенести інформацію буквально "на бігу".

Що вже говорити про поїздку або ситуації в транспорті, коли потрібно швидко перенести інформацію буквально на бігу

"Чорні ящики" літаків насправді яскраво-червоні - яскравий окрас є ще одним рівнем захищеності, дозволяючи підвищити шанси на успішний результат навіть в разі метушні. Технічні характеристики тут на висоті - інтерфейс USB 3.0 (USB 2.0-сумісний) і 2ТБ місця - вистачить і для зберігання цифрових знімків в RAW, і для відеороликів з квадрокоптера або екшн-камери. І ще для серіалів місце залишиться!

Якщо ви хочете надійно зберегти всі фото і відео з подорожі, зовнішні жорсткі диски LaCie - це дійсно непоганий варіант. І не так важливо, який з дисків вам доведеться більше до душі: строгий Porsche Design , Якщо ваші подорожі проходять в комфортних салонах бізнес-класу, або яскравий і захищений Rugged для дійсно екстремальних умов.


Платити абонентську плату за гігабайти, в надії на безперебійність та доступність інтернету?

Новости