Як збільшити швидкість інтернету 3G / 4G модем за допомогою зовнішньої антени

Отже, давайте по порядку, що визначає швидкість Інтернету 3g / 4g модем ?! - Рівень сигналу . Саме від рівня сигналу в чому залежить швидкість Інтернету. І ось якраз для підвищення рівня сигналу використовуються антени. Антени бувають різного типу і зовнішності, їх в принципі можна зробити і самому, в статті Способи збільшення швидкості інтернету для 3G модему , Є кілька прикладів саморобних антен. Що ж головне в антені ?! - коефіцієнт посилення (dBi). Саме від цього значення залежить на скільки ефективна буде ваша антена. Відповідно чим вище це значення, тим більшу швидкість Інтернету ви зможете домогтися від свого 3g / 4g модем. Не менш важливою характеристикою 3g / 4g антени є-Робочий діапазон частот (МГц). Ця характеристика визначає частоту для якої розрахована ця антена. Справа в тому, що 3g і 4g працюють на різних частотах, 3g переважно на 1900 2100 МГц, 4g на 2500-2700 МГц і відповідно антена повинна бути саме для цих діапазонів частот. Не слід купувати універсальні антени працюють на частотах 3g / 4g і вже тим більше Wi-Fi, оскільки, в результаті вони будуть однаково погано працювати на всіх цих частотах. Їх продають тільки через те, що люди не хочуть платити за різні антени, а готові купити тільки одну, але універсальну. Попит народжує пропозицію! Але скупий платить двічі, тому купуйте антену зроблену для певного діапазону частот. Якщо хочете збільшити сигнал 3g купуйте антену підтримуючу частоту 1900 2100 МГц, а для 4g- 2500-2700 МГц. Якщо у вашому районі немає 4g то антена 4G вам нічим не допоможе, і купувати її безглуздо. З іншого боку все змінюється і цілком можливо що найближчим часом 4g з'явиться і в вашому районі.

Отже, повернемося до антен, в чому ж плюс покупних- в тому що вони розраховані для певної частоти і в них вказано коефіцієнт посилення, тобто ви можете передбачити результат використання цієї антени. Якщо ви спорудили антену самі, то тут вже вам ніхто не дасть гарантії в її високому коефіцієнті посилення і що вона взагалі "працює" на потрібній вам частоті. Пропоную розібрати залежність рівня сигналу від швидкості Інтернету 3g модему (вона вказується негативними значенням):

-95 dBi, то швидше за все швидкість Інтернет буде дуже нестабільною і її стеля буде в районі 1-2 Мбіт / с;

-80 dBi швидкість Інтернет буде більш стабільна, але не більше 6-8 Мбіт / с;

більше -75 dBi, можна розраховувати на швидкість більше 10 Мбіт / с (ці значення умовні, оскільки не потрібно забувати про те, що провайдер сам може обмежувати швидкість Інтернету).

В середньому саморобні антени збільшують рівень сигналу від 0 до 5 7 dBi. От і рахуйте наскільки ефективна саморобна антена. Вона скоріше підійде для тих у кого не все так погано зі швидкість, де її потрібно просто не набагато збільшити, якщо мова йде про віддалених районах, де 3g / 4g ловить дуже погано, в такому випадку краще використовувати покупну антену з високим коефіцієнтом посилення.

Від теорії переходимо до практики, моя задача збільшити швидкість інтернет в селі, про 4g можна забути, оскільки місце це досить глухе, його там немає, і я думаю що найближчим часом не з'явиться. Швидкість Інтернету через 3g модем дуже низька, особливо, якщо підключати модем на пряму в комп'ютер (я б це і швидкість не назвав, всі відправлені та прийняті біти можна на пальцях однієї руки перерахувати), я викладав інформацію в статті збільшити швидкість Інтернет 3G \ 4G модему за допомогою подовжувача по кручений парі. Як напевно зрозуміли мені вдалося за допомогою подовжувача по кручений парі підняти швидкість Інтернету до 2-3 Мбіт / с, але цього виявилося мало, тому я вирішив спробувати використовувати зовнішню антену, що працює на частоті 1900 2100 МГц. З максимальним коефіцієнтом посилення. Вибір припав на антену (не пам'ятаю назву, так воно вам ні про що не скаже) з коефіцієнтом 21 dBi. Як я писав раніше дуже важливою характеристикою є рівень сигналу, так ось, за допомогою подовжувача по кручений парі у мене рівень сигналу був біля значення -91 dBi.

Як я писав раніше дуже важливою характеристикою є рівень сигналу, так ось, за допомогою подовжувача по кручений парі у мене рівень сигналу був біля значення -91 dBi

Відповідно при використанні антени з посиленням 21 dBi, я повинен був отримати значення -91 + 21- (3-4 dBi- втрата на кабелі) = близько -74 dBi, що повинно було забезпечити мені швидкість близько 10 Мбіт / с. що ж ... не так уже й погано, я б навіть сказав це просто космічна швидкість для 3g, оскільки своїми очима такій швидкості при використанні 3g модему я не бачив навіть в місті, а вже в тій глушині де я ставив так тим більше.

Так от ця антена:

Як ви можете помітити крім комплектуючих на антену є 10 метрів кабелю, 3g / 4g модем (з роз'ємом для підключення зовнішньої антени) і перехідник для підключення до модему.

Відразу хочу пояснити, що модем спеціально купував з роз'ємом для зовнішньої антени, оскільки саме таким способом ви зможете "вичавити" з антени весь коефіцієнт посилення. При використанні ж універсальних перехідників ви втрачаєте велику частину посилення і антена не буде настільки ефективна. Що б ви розуміли, що це за універсальний перехідник, його зображення нижче.

Зібравши конструкцію, я піднявся на дах, підключив модем до ноутбука і намагався визначити напрямок в якому повинна знаходиться антена. Як ви розумієте вона повинна "дивитися" в бік вишки оператора, але оскільки на горизонті такої не було і я не знав де вона знаходиться, я пішов досвідченим шляхом, просто повертав антену і дивився за рівнем сигналу на ноутбуці. Відразу хочу попередити. якщо хто буде користуватися таким методом. що після повороту антени, її необхідно потримати в одному положенні кілька секунд (а краще хвилину), що б сигнал стабілізувався і показав справжнє значення.

Як ви можете помітити 3g модем перемотаний ізоляційною стрічкою, це було зроблено для того, що перехідник надійно тримався в модемі.

Отже, я визначився зі стороною, дуже здивувався показникам рівня сигналу і швидкості Інтернету (заради інтересу запустив тест швидкості), ну про цифри пізніше. Тепер залишалося встановити антену, благо є щогла телевізійної антени, на яку я і встановив 3g антену.

Тепер залишалося встановити антену, благо є щогла телевізійної антени, на яку я і встановив 3g антену

і ще

і ще

Ну а тепер про найголовніше, як ви пам'ятаєте рівень сигналу у мене був близько -91 dBi, зараз же він став близько -74 dBi (вищеописана математика спрацювала).

Ну а тепер про найголовніше, як ви пам'ятаєте рівень сигналу у мене був близько -91 dBi, зараз же він став близько -74 dBi (вищеописана математика спрацювала)

Ну і найголовніше, нагадаю з подовжувачем по кручений парі швидкість у мене трималася близько 2 Мбіт / с:

Ну і найголовніше, нагадаю з подовжувачем по кручений парі швидкість у мене трималася близько 2 Мбіт / с:

Швидкість Інтернету з зовнішньої 3g антеною зовсім інша:

Я своїм очам не вірив - 13 Мбіт / с. Результат, який я дійсно не чекав і був дуже здивований. На мій погляд використання зовнішньої антени є найкращим для збільшення швидкості 3g модему.

Даний комплект ви можете придбати за посиланням - Купити 3G антену .

Аналогічним способом можна збільшити швидкість 4g модем, від писаного не буде нічим відрізнятися, єдине антену необхідно використовувати саме для 4g частот.

У коментарях ви можете поділитись своїми успіхами в збільшенні швидкості Інтернету на 3g / 4g модемах або задати питання.

Я дуже сподіваюся, моя стаття допомогла Вам! Прохання поділитися посиланням з друзями:


Отже, давайте по порядку, що визначає швидкість Інтернету 3g / 4g модем ?
Що ж головне в антені ?

Новости