Як зробити з планшета навігатор

  1. Перевірка підключення
  2. Перший метод підключення. через Bluetooth
  3. Другий спосіб підключення - через USB
  4. Необхідні властивості для планшета-навігатора
  5. Навітел Навігатор
  6. Переваги використання 3G GPS в автомобілі
  7. Мінуси використання планшета як навігатор в машині

У житті кожного автомобіліста трапляється потрапляти в незнайомі місця. Найчастіше при таких ситуаціях виникає питання - чи в правильному напрямку рухається мій автомобіль? Це питання можна запросто вирішити. В даний час практично в кожній родині є планшетний комп'ютер, але, на жаль, мало хто знає, як з планшета зробити навігатор. Але ж, з його допомогою легко знайдеться потрібний напрямок до цікавить вас об'єкту, найближчі кафе, заправки, СТО.

Але ж, з його допомогою легко знайдеться потрібний напрямок до цікавить вас об'єкту, найближчі кафе, заправки, СТО

Найпростіший варіант це купити планшет з навігатором. Потрібно буде просто навчитися користуватися пристроєм. Давайте розглянемо інший варіант. Припустимо планшет вже є в наявності. Як дізнатися чи можна його використовувати як навігатор чи ні? Це не складе великих труднощів.

Перевірка підключення

  • Включаємо планшетний пристрій;
  • заходимо в додатку;
  • в плеймаркете завантажуємо на пристрій, що цікавлять карти;
  • в настройках знаходимо опцію «Місцезнаходження»;
  • вибираємо відповідні для нас дані про розташування і дивимося, чи є пункт - супутники GPS.

Тут начебто розібралися, але як використовувати планшет з функцією навігатора далі? Якщо ви перебуваєте в мобільному інтернеті, краще переключитися на Wi - Fi, потрібно буде завантажити багато всього різного, а через останній в кілька разів швидше і дешевше. За основу ми взяли пристрій на базі Android, тому краще використовувати додаток Google Maps або як його ще називають Google-карта. Воно знаходиться в головному меню вашого пристрою. Встановлюємо своє місцезнаходження під час першого включення. Знаходимо на екрані значок у вигляді стрілки вказує вгору, який показує напрямок нашого руху. Саме він буде вести наш маршрут протягом всього шляху.

Тут можна знайти маршрут до об'єкта, вказавши точку свого місцезнаходження і точку самого об'єкта. Додаток намалює на мапі ваш маршрут, покаже середній час, який ви проведете в дорозі. Є навіть варіант, що при занесенні в базу даних про час шляху, для вас добереться маршрут, на який витратиться саме стільки часу, скільки ви запланували.

Є навіть варіант, що при занесенні в базу даних про час шляху, для вас добереться маршрут, на який витратиться саме стільки часу, скільки ви запланували

Але що робити в тому випадку, якщо ви хочете використовувати навігатор для планшета без підключення до інтернету, та до того ж пристрій не підтримує GPS? В цьому випадку, радимо використовувати зовнішній GPS-приймач. Методів підключення існує два, який з них застосовувати залежить від технічних характеристик вашого пристрою.

Важливо! Деякі несумісні з конкретними моделями планшетів.

Тому, перш ніж купувати приймач, переконайтеся в його відповідно до вашого планшетним комп'ютером.

На відео наочно можна подивитися, як працює планшет в ролі навігатора:

Перший метод підключення. через Bluetooth

Включаємо планшет і модуль. На першому підключаємо Bluetooth, і чекаємо поки вони не почнуть взаємодіяти.

Далі заводимо пароль для підключення пристроїв один до одного (зазвичай пароль це три нуля). В налаштуваннях планшетника дозволяємо використання GPS для визначення місцезнаходження. Таким чином у нас вийшов повноцінний навігатор або планшет з GPS.

У разі, якщо навігатор не підключається до модуля, потрібно буде завантажити з Play Market програму Bluetooth GPS Provider. Її вам доведеться запускати перед кожним включенням навігатора на планшеті.

Другий спосіб підключення - через USB

Перший варіант трохи простіше ніж цей. Для початку завантажуємо і запускаємо програму USB GPS 4 Droid. У процесі її роботи відзначаємо лапками Start-Stop GPS. Цими діями ми активуємо пункт Choose GPS device speed, в ньому потрібно ввести код, який вказаний на приймачі. Далі, в настройках планшетника заходимо в додаток «Для розробників», помічаємо в ньому графу «Фіктивне розташування». Все готово, запускаємо навігатор і перевіряємо його роботу.

Різноманітність вибору навігаційного програмного забезпечення для android радує око, заодно і лякає своєю кількістю недосвідченого людини. Є вибір - користуватися безкоштовною версією або купити програму в спеціалізованому магазині, скачати і встановити навігатор на планшет безкоштовно.

Необхідні властивості для планшета-навігатора

Немає ніякого сенсу використовувати для цих цілей пристрої діаметром менше 5-ти дюймів. Зовсім інша справа планшет від 10 і більше дюймів. На ньому все буде прекрасно видно, а дуже вже великий буде зменшувати огляд для водія. Тому найоптимальнішим для використання планшета в якості навігатора в авто буде пристрій з розміром екрану 7-8 дюймів.

Яка операційна система планшета для навігатора краще, природно - android. Перевагою перед іншими є простота в роботі і установці, прозорість налаштувань і більшу кількість різних пристроїв. При купівлі нового пристрою найкраще купувати планшет з GPS і підтримкою 3G. Хоча все планшетники, пропоновані в даний час, мають досить сильними комплектуючими, які здатні справлятися практично з будь-якими завданнями. Але все ж присутність GPS гарантує те, що не буде необхідності в придбанні додаткового модуля, а 3G дозволить більшою мірою користуватися пристроєм і дозволить завантажувати пробки під час руху автомобіля.

Не всі виробники укомплектовують пристрій разом з власником. Тому, слід заздалегідь подумати про те, як ви будете користуватися навігатором на планшеті під час руху автомобіля.

У разі, якщо програма навігатор для планшета не встановлена ​​на ваш пристрій, то потрібно вибрати одне з багатьох додатків для навігації. Вітчизняні виробники і розробники додатків пропонують на вибір масу якісних продуктів, що знаходяться на високому рівні. Розглянемо кілька найпоширеніших з них.

Навітел Навігатор

Додаток активно лідирує за кількістю користувачів смартфонів, планшетів і навігатором. Йому належить близько 60% всіх продажів і завантажень. Відрізняється вона тим, що йому властива многоплатформенность і підтримка великої кількості різних мов. Так само у Навітел Навігатор розширена технічна підтримка.

Ця програма є одним з найбільш розкручених розробок Яндекс. Всі карти цього додатка оновлюються і вантажаться на пристрій поступово, у міру необхідності. Його перевагою є можливість перегляду фотографій пам'ятників, визначних пам'яток і будівель, які викладають в мережу інші користувачі. Ще одним плюсом можна назвати те, що програма має модуль голосових підказок.

Про те, що ця вітчизняна розробка відноситься до високо функціональним додаткам говорить те, що тольяттінській автозавод встановлює його на вбудовані навігатори своїх автомобілів, а комерційна ліцензійна версія програми, використовується багатьма транспортними компаніями. Основним плюсом є наявність технології «Пробки 2.0». Вона відображає ситуацію набагато швидше, ніж конкуренти (Навител або Прогород).

Управління цим додатком просте і не вимагає ніяких додаткових навичок. Перевагою є наявність системи динамічних поправок, які відображають реальні ситуації, що відбуваються на дорозі.

Один з широко поширених навігаторів, які не потребують інтернету. Пункт призначення позначається червоним прапорцем, задати його можна точкою на карті або введенням конкретної адреси в пошуковий рядок. Мінус полягає в тому, що безкоштовна версія програми дозволяє завантаження лише 10 карт.

Безкоштовна версія працює без перебоїв і веде користувача по 2D-картками. Оновлення всіх завантажених карт відбувається не рідше, ніж раз на місяць. Мінусом є відсутність голосових підказок і обмеження доступу до 3D-картами. Ці опції присутні тільки в платній версії програми.

Переваги використання 3G GPS в автомобілі

  1. Розрахує середня витрата палива і вирахує вартість пройденого шляху.
  2. Перевірить точність спідометра автомобіля.
  3. Допоможе знайти готель, кафе або магазин з банкоматом.
  4. За допомогою нього з'явиться можливість подивитися прогноз погоди або новини через інтернет.
  5. Перевірити свою пошту або сторінку в соціальних мережах.
  6. Пограти на зупинці в гру або подивитися кіно.
  7. Ємність акумуляторної батареї планшетного комп'ютера вище, ніж на навігаторах.

Але більша частина з усього перерахованого, доступна при установці на пристрій відповідних програм і додатків (софта).

Мінуси використання планшета як навігатор в машині

Більшою мірою, для планшетів не передбачено кріплення на панелі, тому доведеться додумати його самому. Модуль GPS потужний тільки на дорогих моделях, використання більш дешевих пристроїв може призвести до того, що сигнал може періодично пропадати (для великих міст це може з'явитися при проїзді тунелів, мостів і естакад).

В даний час китайські виробники пропонують своїм клієнтам планшет з ТВ-тюнером і навігатором, а також планшет-навігатор і відеореєстратор. Ці пристрої, як правило, належать маловідомим виробникам, але відрізняються від брендових саме широкими функціональними можливостями. Ціна на них, природно нижче, ніж на товари відомих марок.

Увага! У разі поломки або будь-якої несправності, користувачеві доведеться вирішувати питання про ремонт або повернення грошових коштів шляхом поштових пересилань пристрою за свій рахунок в піднебесну.

При покупці ж брендового пристрою досить звернутися в сервісний центр, який здійснює ремонт телефонів, ноутбуків, навігаторів, планшетів та іншої техніки.

Найчастіше при таких ситуаціях виникає питання - чи в правильному напрямку рухається мій автомобіль?
Як дізнатися чи можна його використовувати як навігатор чи ні?
Тут начебто розібралися, але як використовувати планшет з функцією навігатора далі?
Але що робити в тому випадку, якщо ви хочете використовувати навігатор для планшета без підключення до інтернету, та до того ж пристрій не підтримує GPS?

Новости