Як дізнатися номер водійського посвідчення на прізвище

  1. Що собою являють права
  2. Онлайн-сервіс
  3. Перевірка на прізвище
  4. Як виглядають результати онлайн-перевірки

Водійські права - обов'язковий атрибут абсолютно будь-якої подорожі, починаючи з поїздки в сусідній супермаркет і закінчуючи туром за кордон. Як і будь-який інший документ, вони можуть бути загублені, підроблені, просто вкрадені. В такому випадку виникає ситуація, коли необхідно дізнатися номер водійського посвідчення на прізвище його власника. Як це зробити, важливо знати кожному водієві.

Як це зробити, важливо знати кожному водієві

Що собою являють права

Сучасне посвідчення являє собою пластикову карту, розмір якої становить 54 на 86 сантиметрів. Воно містить фото власника і основну інформацію про нього. Фотографічний знімок розташований з лівого боку, справа можна знайти такі дані:

  • категорія водіння;
  • номер / серія документа;
  • ПІБ;
  • місце проживання;
  • дата народження;
  • місце народження;
  • підпис;
  • дата, коли права були видані;
  • термін дії документа;
  • штамп підрозділу, яка видала посвідчення;
  • особливі відмітки.

Для виїзду за кордон неодмінно знадобляться права міжнародного зразка. Отримати їх дуже просто. Для цього підготуйте ті ж самі папери, які вам були потрібні для отримання національних прав і прикладіть до них безпосередньо саме посвідчення. Перездавати іспити в цьому випадку не потрібно. Термін дії міжнародного документа - 3 роки. Однак якщо дійсність національного посвідчення закінчиться раніше, тоді і міжнародне втратить свою актуальність.

Онлайн-сервіс

У світі сучасних технологій, який надав нам масу різних електронних сервісів, багато хто задається питанням, як дізнатися номер водійського посвідчення онлайн. Насправді можливість скористатися інтернет-послугою існує, але надати вона зможе далеко не всю інформацію.

Скористатися таким способом перевірки дуже зручно буде роботодавцям, які приймають на роботу водія, по суті, людини зовсім сторонньої. Щоб застерегти себе від некомпетентного співробітника, можна перейти на, де ви зможете отримати не тільки відомості про те, як зареєструвати авто або завантажити бланк заяви на проходження цієї процедури, а й перевірити необхідні відомості.

Щоб застерегти себе від некомпетентного співробітника, можна перейти на, де ви зможете отримати не тільки відомості про те, як зареєструвати авто або завантажити бланк заяви на проходження цієї процедури, а й перевірити необхідні відомості

Перш ніж скористатися електронною послугою, змоделюємо дві ситуації:

  1. У вас є номер водійських прав.
  2. У вас немає такого.

Отже, що можна дізнатися за номером посвідчення водія:

  • наявність штрафів;
  • відомості про водія;
  • інформація про автомобіль.

Виглядає процедура перевірки на сервісі досить просто:

  1. Введіть номер вашого документа.
  2. Позначте дату його видачі.
  3. Введіть капчу (цифри на картинці, щоб система вас змогла ідентифікувати, як живу людину).
  4. Натисніть «перевірити».

Натисніть «перевірити»

Трохи "поміркувавши", система видасть вам результат.

Перевірка на прізвище

Для тих, хто все ж збирається знайти документ на прізвище власника посвідчення, тобто не дуже радісні новини - зробити це на сайті просто неможливо. Перевірити інформацію в електронному режимі можна, тільки маючи в наявності номер посвідчення.

Звідси запитання, як же отримати потрібні дані, якщо номер невідомий, а є тільки прізвище власника. Для цього доведеться нанести візит до найближчого відділення ГИБДД і подати письмовий запит на надання таких відомостей.

У зазначеній інстанції всі дані зберігаються в спеціальній базі, а тому, якщо ви втратили, зіпсували або у вас вкрали ваш документ, запит доведеться робити безпосередньо в інспекції з контролю дорожнього руху. Послуга ця абсолютно безкоштовна, але потребують деякого часу.

Як виглядають результати онлайн-перевірки

Як перевірити водійське посвідчення за номером, ми вже з'ясували. Тепер важливо зрозуміти, який результат ми можемо отримати. Найчастіше в системі запитується інформація на предмет виявлення факту позбавлення прав.

Якщо все з вашим документом в порядку, тоді система просто видасть вам такі дані:

  • дата народження водія;
  • дата, коли був виданий документ;
  • термін його дії;
  • категорії.

Виглядає це так:

У тому випадку, якщо позбавлення прав все ж мало місце, варіантів відповіді сервісу може бути два. Перший виглядає таким чином:

Це може означати тільки те, що у прав закінчився термін придатності або вони замінені на нові, або є підробленими і в базі не значаться.

Другий варіант відповіді системи може бути таким:

Другий варіант відповіді системи може бути таким:

Судячи з інформації на фото, на водія накладено штрафні санкції у вигляді позбавлення прав на зазначений термін, а тому приймати на роботу таку людину ви не можете.

Заміна водійського посвідчення: відео

Новости