Як оформити машину на людину без прав, в тому числі неповнолітнього

  1. Чи можна оформити авто на людину без прав?
  2. Чи можна оформити машину на неповнолітню дитину
  3. Чи можна купити машину без прав
  4. Штраф за водіння без прав
  5. Підбиваючи підсумки

В останні роки люди все частіше цікавляться тим, дозволена реєстрація машини на людину без посвідчення водія. Причини популярності даного питання можуть бути різними - від небажання оформляти на себе транспортний засіб (з огляду на ті чи інші обставини) до бажання зробити свого роду капіталовкладення. Другий варіант також можна зрозуміти, особливо, якщо врахувати нестабільну економічну ситуацію і перманентно зростаючі ціни на машини, які, судячи з усього, і далі продовжать зростати. Словом, незалежно від причини люди хочуть оформити авто на кого-то другого, і сьогодні ми з'ясуємо, чи можливо це. В останні роки люди все частіше цікавляться тим, дозволена реєстрація машини на людину без посвідчення водія

Якщо мова йде про покупку транспортного засобу б / у, то не буде потрібно навіть його зняття з обліку - необхідно всього лише оформити відповідний договір.



Чи можна оформити авто на людину без прав?

Відразу обмовимося, що згідно з чинними законами людина цілком може придбати і оформити автомобіль, навіть якщо у нього немає посвідчення водія. Пояснюється це тим, що машина з цієї точки зору - всього лише майно, володіти яким може кожен. Однак володіти авто і мати право керувати ним - далеко не одне й те саме. Ви, наприклад, можете купити машину (як у приватного продавця, так і в дилерському центрі) ще на початковому етапі навчання. Закон не може перешкодити зробити це.

Про те, як забрати автомобіль зі штрафстоянка, можна дізнатися з   цього матеріалу Про те, як забрати автомобіль зі штрафстоянка, можна дізнатися з цього матеріалу.

Накопичилося багато порушень правил дорожнього руху? дивіться, як оплатити штраф ГИБДД зі знижкою 50% і в який термін можна це зробити.

Зняття з обліку станеться тільки після відвідин МРЕВ з метою реєстрації покупки - це відносно нові правила, розроблені з метою зручності. Але, що характерно, це потрібно встигнути за десять днів з моменту укладення договору про покупку. Водійські права для цього не потрібні, але наявність договору і ОСАГО обов'язково.

Більш того, навіть якщо машина була куплена особисто вами і зареєстрована на вас, ніякого права керувати нею ви все одно не маєте без водійського посвідчення. А значить, управляти повинен тільки той, у кого є права. Цю людину додатково потрібно вписати в страховку (інакше він, знову ж таки, не зможе керувати), хоча є й інший варіант - оформити страховку, в якій число водіїв не обмежується.

Вас напевно зацікавив інше питання: як же поставити авто на облік за відсутності прав? У цій процедурі нічого складного немає, головне - це мати на руках такі документи:

  • паспорт;
  • договір про покупку ТЗ;
  • ПТС;
  • страховка ОСАГО, куди вписана людина, яка доставить вас в МРЕВ (хоча страховка може бути з необмеженою кількістю людей).

У МРЕВ потрібно оформити авто на себе, показавши інспектору номер двигуна і кузова, після чого залишається лише очікувати видачі реєстраційного номера. На цьому, власне, і все. Управляти ж можна тільки після отримання прав.

Чи можна оформити машину на неповнолітню дитину

Як ми з'ясували вище, будь-яку власність, нехай і потребує обов'язкової державної реєстрації, можна оформити на будь-якого громадянина РФ, навіть якщо той є неповнолітнім. І до такої власності відноситься не тільки нерухомість, а й транспортні засоби.

Для оформлення права власності на ТЗ законний представник дитини зобов'язаний все так же звернутися в МРЕВ, заздалегідь підготувавши перераховані в попередньому пункті паперу, підписати там все реєстраційні документи від імені підопічного, якщо вік неповнолітнього на момент оформлення становить менше чотирнадцяти років. Якщо ж дитина старше чотирнадцяти, то він має право самостійно підписати всі необхідні папери, але виключно з письмової згоди свого законного представника.

В майбутньому ж для того щоб продати машину, повністю / частково належить дитині, необхідно обзавестися згодою місцевого комітету з питань опіки. Що важливо, відповідальним за транспортний засіб (як потенційну небезпеку), зареєстроване на дитину, вважається виключно законний представник.

Отже, в країні ніхто не забороняє оформляти автомобіль на дитину. З цієї причини в останні роки почастішали випадки, коли спритні особи оформляють машини на власних дітей, щоб уникнути штрафів за вчинені порушення ПДР. І дійсно, адже неповнолітнього не можна притягнути до відповідальності, що і допомагає опікунам / батькам уникати штрафних санкцій.

Чи можна купити машину без прав

Чи можна купити машину без прав

За відсутності необхідної суми для покупки транспортного засобу (якщо у вас, наприклад, є тільки деяка частина цієї суми) ви завжди зможете отримати автокредит для того, щоб придбати автомобіль, що сподобався, причому навіть без посвідчення водія. Якщо говорити про банківські установи, то ті не мають права відмовляти вам у видачі позики для таких цілей, але за умови наявності всієї необхідної документації.

Так, для отримання позики необхідно надати:

  • заповнену анкету;
  • СНІЛС;
  • 2-ПДФО;
  • військовий квиток;
  • документальне підтвердження доходів;
  • свідоцтво про тимчасову / постійну прописку;
  • паспорт.

Зверніть увагу! Найголовнішим в даному випадку є своєчасне оформлення ОСАГО (не пізніше ніж через п'ять днів після придбання). В іншому випадку, тобто за відсутності страховки, людина, у якого є право керувати вашим транспортним засобом, буде періодично отримувати штрафи.

Сума штрафу може коливатися від 500 до 800 рублів. Але рано чи пізно все закінчиться тим, що з машини будуть просто зняті реєстраційні номери. Крім того, труднощі можуть виникнути і з оформленням самого ОСАГО. Справа в тому, що зробити поліс на себе, не маючи водійського посвідчення, не можна. Єдиний вихід - оформити страховку на одного з друзів або близького родича.

Єдиний вихід - оформити страховку на одного з друзів або близького родича

Штраф за водіння без прав

Якщо вас зупинить автомобільний інспектор і з'ясується, що ваші права відсутні (неважливо, чому - їх немає зовсім або ви забули їх вдома), то вам в обов'язковому порядку випишуть штраф в розмірі 500 рублів. Крім того, за подібного роду правопорушення вам можуть зробити попередження, вилучити транспортний засіб або ж усунути від водіння до тих пір, поки не з'ясуються / устранятся всі причини порушення.

Якщо ви, не маючи прав в принципі, виїхали в місто, то автоінспектор, який зупинив вас, може виписати штраф в розмірі 5000-15000 рублів. Якщо подібне порушення було помічено за вами і раніше, то сума може зрости до 30000 рублів, хоча замість цього можуть призначити до 200 годин громадських робіт або 15 діб ув'язнення. Крім того, в такому випадку вам доведеться сплатити вартість стоянки автомобіля на штрафмайданчику.

Підбиваючи підсумки

Насамкінець варто зробити невеличкий висновок. Як з'ясувалося, автомобіль цілком може придбати і навіть зареєструвати на своє ім'я людина, яка не має водійського посвідчення. Законодавством це не заборонено. Те ж саме відноситься і до оформлення авто на громадянина, який не досяг повноліття, проте вся відповідальність тут лежить виключно на законному представника (батьку, опікуна та ін.).

Чи можна оформити авто на людину без прав?
Чи можна оформити авто на людину без прав?
Накопичилося багато порушень правил дорожнього руху?
Вас напевно зацікавив інше питання: як же поставити авто на облік за відсутності прав?

Новости