Як отримати права на мотоцикл в Австралії

Автор: Sydney Online 📺 Дивитися відео

Тривалість - 00:10:43 (Посилання відкриється в новому вікні)

Всім привіт на моєму каналі «Sydney Online», я давненько не виходив в ефір, тому що у мене було дуже мало вільного часу, я був дуже зайнятий.

Мене часто запитують про те, як отримати мотоциклетні права в Австралії. Я розповім саме про штаті Новий Південний Уельс, Сідней, де я живу. Розглянемо два шляхи. Перший - якщо у вас вже були права на мотоцикл України, Росії, Білорусі до цього, другий - якщо у вас взагалі не було ніяких прав.

Якщо у вас вже є права, то ви тут водити можете. По приїзду в Новий Південний Уельс у вас є всього три місяці, щоб отримати місцеві права. Протягом цього часу ви можете водити машину і мотоцикл, за умови наявності у вас візи permanent residence. Я не впевнений щодо туристів, але якщо ви тут, як студент, то ви можете тут водити або до отримання permanent residence, або, поки не поїдете з Австралії. Тобто, якщо ви вчитеся тут 2, 3 або 5 років, то можете водити протягом усього цього часу.

Ось у вас є права, що ж далі? А далі ви йдете в RTA. Це аналог ДАІ, де вони займаються, в основному, тестами, видачею документів і прав. Ви йдете туди, показуєте оригінал прав, їх переклад на англійську мову і бронюєте тест на комп'ютері. Це обов'язкова умова. Тест досить легкий, але я вам все-таки рекомендую трохи підготуватися вдома, попроходили тестові заняття, і ви здасте його без проблем. Це можна зробити онлайн, тест буде виглядати також, і він буде абсолютно безкоштовним.

Ви пройшли тест, що ж далі? Потім ви отримуєте сертифікат, який дає вам право на здачу практичного тесту. Ви записуєтеся на практичний тест, який здають абсолютно все, не має значення чи були у вас до цього права чи ні. На здачу тесту йти один день. Півдня ви готуєтеся і робите певні маневри, об'їжджаєте перешкоди, робите розворот, потім в кінці дня здаєте цей тест, коли потрібно буде зробити всі ці фігури. Якщо ви успішно здаєте цей тест, то отримуєте сертифікат, з яким знову ж йдете в ДАІ, де відразу ж на місці фотографують, заповнюєте все бланки, і через п'ять хвилин вам видають права на мотоцикл, і вуаля, можете вже їздити.

Що робити, якщо прав у вас ніколи не було, але водити мотоцикл дуже хочеться. Тут теж все не особливо складно, але доведеться трохи задурити. Тут у вас теж буде два шляхи. Перший шлях - якщо вам до 20 років, другий - якщо вам більше 25. Розглянемо перший шлях. Спочатку ви записуєтеся на тест, який триває два дні, можна навіть два вихідних, де вас вчать базовим поняттям їзди на мотоциклі. Там дивляться, чи вмієте ви тримати рівновагу, вчать рушати, розповідають про зчепленні, як з ним працювати, щоб рушати плавно, де знаходяться всі основні органи управління мотоциклом. Тобто всі ази, в тому числі з водіння, що варто робити, чого не варто. Ви проходите цей обов'язковий дводенний тренінг та отримуєте сертифікат. З цим сертифікатом, звичайно ж, йдете в RTA і записувати не комп'ютерний тест, після чого ви маєте право отримати учнівські права. За ним ви відразу можете їздити, тільки не на всіх мотоциклах, у вас є обмеження за обсягом до 650 кубиків і по потужності, тобто навіть не всі 250-кубові мотоцикли вам можна буде водити. Вам потрібно на сайті RTA ( http://www.rms.nsw.gov.au/ ) Подивитися, які мотоцикли вам потрібно водити. Тобто, отримавши учнівські права, ви відразу можете з ними їздити. Ще є обмеження по швидкості, якщо я не помиляюся, 80 км / год, і не можна їздити удвох, а тільки одному. Все мотоциклісти зобов'язані одягати шоломи, це навіть не обговорюється, за це штрафують і відбирають права. Цей тест можна проходити на мотоциклах, як з механічною коробкою передач, так на скутерах з автоматичною. При отриманні учнівських прав, буде вказано, які з них ви можете водити. Якщо ви здали на механічні, то зможете їздити, як на автоматі, так і на механіці, якщо ви здали на автомат, то на звичайному мотоциклі вам їздити не можна.

Після того як ви здали на учнівські права, які дійсні протягом року, ви повинні на наступний рік здати тест знову, або права анулюються. Як здавати наступний крок? Потрібно записуватися на тест, який триває один день. Ви спочатку вчіться робити всякі маневри, а в кінці дня здаєте їх. Ви здали тест, отримали сертифікат, з яким йдете, звичайно, ж в RTA, після цього вам відразу ж роблять нові права. У старих правах вам роблять дірку степлером, вас фотографують і заново дають нову картку, де буде вказано, що у вас замість L-ек будуть червоні P-ки (Provisional). Що означають червоні P-ки? Вони означають обмеження по швидкості і знову ж не можна їздити удвох. У вас вже є 4 points з 12, але за будь-яке перевищення швидкості відразу позбавлення прав. Протягом року ви їздите на червоних P-ках, а можна і більше, після чого ви йдете в ДАІ з цими ж правами, говорите: «Дивіться, я вже від'їздив рік, давайте мені інші права з зеленими Р-ками». Вас знову сфотографують і зроблять нову картку із зеленими P-ками, в старій поставлять дірочку. Ще раз нагадую, що це актуально для віку до 25 років.

Що ж далі? Мінімум два роки ви їздите на зелених P-ках, обмеження практично ті ж, як і на червоних, теж не можна вживати алкоголь, возити другого пасажира і перевищувати швидкість. Level Trust у вас вже вище, не 4, а, якщо я не помиляюся, 7 поінтів. Ще раз нагадаю обмеження швидкості: на L - 80 км / год, на червоних Р - 90, на зелених Р - 100. Після того як пройде 2 роки, ви приходите в RTA зі своїми правами, на яких вам роблять степлером дірочку, знову фотографуєте , і вам дають нові повні права, після чого ви радієте.

Яка ж процедура, якщо вам більше 25 років? Все приблизно те ж, на червоних P-ках їздите рік, але після цього йдете в RTA, говорите, що вам більше 25 років, що буде видно по даті народження на правах, вас відразу сфотографують і зроблять повні права. Тобто не потрібно буде втрачати ще два роки на зелених P-ках. Після цього можна буде відразу купити мотоцикл, який ви хочете. Ось і вся різниця в віці.

Хочете переїхати в Австралію, але не знаєте як це зробити? Безкоштовно оціните свої шанси і отримаєте рекомендації від ліцензованого австралійського імміграційного агента.

Підпишіться на наші соц. мережі, щоб дізнатися більше: Підпишіться на наші соц YouTube-канал , Telegram , ВКонтакте , Facebook , Instagram .

мережі, щоб дізнатися більше:   YouTube-канал   ,   Telegram   ,   ВКонтакте   ,   Facebook   ,   Instagram

Поділіться статтею в соц. мережах: Comments system Cackl e

Ось у вас є права, що ж далі?
Ви пройшли тест, що ж далі?
Як здавати наступний крок?
Що означають червоні P-ки?
Що ж далі?
Яка ж процедура, якщо вам більше 25 років?
Хочете переїхати в Австралію, але не знаєте як це зробити?

Новости