Як перевірити штрафи ГИБДД за номером автомобіля

  1. Як дізнатися заборгованість по штрафах за держномер
  2. Перевірка на офіційному сайті ГИБДД
  3. Перевірка через Яндекс сервіс
  4. «Сбербанк - онлайн»: перевірка і оплата
  5. Перевірка через gosuslugi.ru
  6. Спеціальні програми для телефонів

З кожним днем ​​автомобілів на наших дорогах стає все більше З кожним днем ​​автомобілів на наших дорогах стає все більше. Величезні міста не справляються зі зростаючим потоком машин, як наслідок, зростають і пробки. У буденному поспіху практично будь-який водій може порушити ПДР, ніж рано чи пізно викличе на себе якщо не ДТП, то покарання автоінспекторів у вигляді грошового штрафу або відсторонення від водійських діяльності.

За статистикою, найчастіше водії перевищують швидкість, порушують правила маневрування, створюючи аварійну обстановку. Перевірити наявність у вас неоплачених штрафів можна через інтернет наступними способами:

  • Офіційний сайт ДАІ;

  • Яндекс сервіс;

  • "Сбербанк онлайн";

  • Gosuslugi.ru.

Крім цього, зараз є програми для телефонів, за якими легко можна простежити всі свої правопорушення.

Як дізнатися заборгованість по штрафах за держномер

Послуга, що дозволяє дізнатися свої штрафи ГИБДД онлайн за номером вашого автомобіля з'явилася в 2015 році і функціонує донині. Даний спосіб гранично простий, оскільки водієві необхідно лише заповнити три поля:

  • Гос.знак транспортного кошти;

  • Дані свідоцтва про реєстрацію;

  • Код, який ви бачите в поле (захист від роботів).

Цей спосіб не вимагає реєстрації і підтвердження по SMS, що економить ваш час. Але при цьому немає можливості перевірити наявність санкцій для кожного водія в разі, коли одним автомобілем користуються кілька людей. Теоретично, може статися так, що ваш штраф побачать сторонні люди, але ймовірність цього дуже мала.

Читайте також: Як оплатити штраф ГИБДД зі знижкою 50% через Сбербанк

Перевірка на офіційному сайті ГИБДД

На офіційному сайті ГИБДД потрібно перейти за посиланням на «Перевірка штрафів». В задані колонки потрібно ввести реєстраційний знак, серію і номер свідоцтва про реєстрацію, потім натиснути на посилання «Запросити».

Якщо дані були введені невірно, система сповістить вас про це повідомленням типу: «Помилка введення даних». Кращим результатом цієї операції для вас буде відповідь «Дані про правопорушення в базі даних відсутні». Це означає, що за вами не значаться несплачені правопорушення, і ви можете жити і їздити спокійно. У разі, якщо штраф у вас є, на екрані випливе наступне повідомлення «Зафіксована інформація про правопорушення». У цьому випадку перед вами з'явиться таблиця, яка складається з таких граф:

  • Дата порушення ПДР;

  • Стаття КпАП;

  • Підрозділ ДАІ (і ким складався протокол);

  • Номер і дата постанови;

  • Сума в рублях, яку необхідно заплатити.

При наведенні курсора на третій і четвертий стовпчики, виводиться більш детальна інформація про правопорушення і підрозділі ДАІ. На цій сторінці також є можливість відразу ж оплатити свій обов'язок, натиснувши на відповідне посилання.

Читайте також: Де можна знайти серію і номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ

Перевірка через Яндекс сервіс

Яндекс пропонує безкоштовну можливість отримати інформацію про наявні у вас борги в ГИБДД і оплатити їх. Для цього в розділі Яндекс. Гроші вам необхідно знайти в поле «оплата штрафів», натиснувши на нього, на екрані висвітиться форма для заповнення. У неї потрібно внести дані ваших водійських прав або номер реєстрації ТЗ. Якщо сума штрафу не перевищує 15 тисяч рублів, то їх можна оплатити через Яндекс онлайн. При необхідності можливе отримання квитанції про оплату.

Підключивши послугу «інформування про наявність неоплачених штрафів», ви зможете отримувати листи про наявність санкцій на електронну пошту.

«Сбербанк - онлайн»: перевірка і оплата

Для власників ощадбанківських карт перевірити і сплатити штрафи можна через сервіс «Сбербанк - онлайн». Через особистий кабінет Ощадбанку потрібно вибрати карту, з якої ви будете оплачувати рахунок, натиснути на посилання «Операції» - потім «Оплатити». Із запропонованих послуг виберіть «ГИБДД» - «Штрафи ГИБДД». Далі вам доведеться заповнити запропоновані поля, в які потрібно набрати дані водійських прав або свідоцтва про держ автомобіля.

Цей спосіб хороший для оплати санкцій прямо з карти, а не для перевірки наявності правопорушень.

Перевірка через gosuslugi.ru

Даний сайт вимагає проходження процедури реєстрації, тому користуватися ним тільки заради знаходження свого штрафу не дуже зручно.

Вибравши розділ «особистий кабінет», ви знайдете популярні послуги, серед яких потрібно вибрати «Штрафи ГИБДД». Після чого натисніть на лінк «Отримати послуги». Введіть необхідні дані на ваш автомобіль і натисніть «Подати заявку». В даному додатку ви зможете переглянути дані про всі ваші правопорушення, навіть на ТЗ, якими вже не володієте, а також там є зручна послуга SMS - повідомлення.

Читайте також: Як перевірити автомобіль на участь в ДТП

Спеціальні програми для телефонів

За допомогою даних програм можна легко і швидко відслідковувати свої штрафи ГИБДД. Розглянемо деякі з них більш детально.

  1. Транспорт Москви - офіційний додаток для жителів столиці. Воно дозволяє переглядати свої правопорушення і оплачувати їх за допомогою рахунку мобільного телефону. Крім цього в ньому багато корисної інформації для автомобілістів: парковки, зупинки, ПДР, база порушень і штрафів і навіть інформація про евакуацію автомобіля.

  2. Штрафи ГИБДД. Через нього можна не тільки перевірити наявні штрафи, а й оплатити їх банківською картою. Перевірка відбувається за даними посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ. Цей додаток має свої версії для власників гаджетів і на основі Андроїд, і для iPhone і iPad.

Чи не знайшли відповіді на своє питання? Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:

+7 (499) 703-32-46 (Москва)

+7 (812) 309-26-52 (Санкт-Петербург)

Це швидко і безкоштовно!

Додати коментар

Чи не знайшли відповіді на своє питання?

Новости