Як сплатити держмито за водійське посвідчення через держпослуги

  1. зразок бланка
  2. за видачу
  3. за заміну
  4. Посвідчення міжнародного зразка
  5. Де завантажити бланк
  6. Як правильно заповнити бланк
  7. Що робити в разі помилки
  8. де заплатити
  9. Через сервіс електронних державних послуг
  10. За допомогою інтернет-банкінгу, наприклад, Сбербанк Онлайн.
  11. термінал
  12. Сплата за допомогою банківської карти
  13. Мобільний телефон
питанняВідповідь Чи можна отримати тимчасові права в 2019 році?

Так можна. Для отримання документа необхідно сплатити держмито в розмірі 800 руб. Тимчасовий дозвіл на керування транспортним засобом видається на 2 місяці. При сплаті держмита були невірно вказані реквізити, і гроші перерахували на інший рахунок. Чи можна повернути гроші? Так звісно. Повернення грошових коштів можна здійснити протягом трьох років, з моменту сплати мита. Необхідно звернутися до податкового органу (за місцем здійснення платежу) з письмовою заявою. До документа повинен бути прикладений чек про оплату. Як можна оплатити держмито?

  • Звернувшись до відділення Ощадбанку.
  • За допомогою терміналу в відділенні ГИБДД.
  • Відправити грошовий переказ поштою.
  • Здійснити оплату онлайн.
Скільки коштує водійське посвідчення міжнародного зразка?

За видачу або заміну посвідчення водія міжнародного зразка стягується держмито в розмірі 1600 руб. Як правильно заповнити бланк для оплати держмита? У бланку квитанції необхідно вказати наступну інформацію:
1. Банківські реквізити

  • організацію одержувача;
  • назва фінансової установи;
  • КБК, ІПН, КПП, БИК, ОКТМО;
  • розрахунковий рахунок.

2. Реквізити водія:

  • повне ім'я;
  • адреса реєстрації;
  • дата, сума;
  • вид податку;
  • особистий підпис.
На що звернути увагу при заповненні реквізитів?

Уважно заповнюйте квитанцію на оплату держмита. Перевірте, чи правильно вказані КБК організації, сума платежу, а також переконайтеся у відсутності помилок.

Вартість держмита за заміну посвідчення водія підвищується в законодавстві РФ практично щорічно. У Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Росії мито за видачу або відновлення пластикових прав, наприклад, після перездачі в 2019 році становить 2 тисячі рублів.

Будь-який автовласник за законом може отримати права в паперовому варіанті, який обійдеться всього в 500 рублів. Проте, на практиці ГИБДД видає такий документ вкрай рідко, обґрунтовуючи це непрактичностью матеріалу.

Вартість держмита на права за тимчасовий документ в 2019 році становить 800 рублів. Такий дозвіл на право керування транспортним засобом діє два місяці.

Ставка податку за видачу та заміну посвідчення водія міжнародного зразка - 1600 рублів. Дана вартість встановлена ​​частиною 2 Податкового кодексу РФ (стаття 333, пункт 33).

Для своєчасного надходження коштів на рахунок автоінспекції важливо правильно заповнити реквізити фінансової організації для оплати в бланку квитанції. До них належать такі дані:

  1. Організація одержувача.
  2. Найменування фінансової установи.
  3. Код бюджетної класифікації.
  4. ІПН.
  5. КПП.
  6. Розрахунковий рахунок.
  7. БИК.
  8. ОКТМО.
  1. ПІБ.
  2. Адреса реєстрації.
  3. Інші реквізити:
  4. Дата.
  5. Сума.
  6. Вид податку.
  7. Підпис.

зразок бланка

Порожній бланк можна отримати в будь-яких відділеннях ГИБДД, офісах банків, на Пошті Росії або завантажити. Для самостійного заповнення потрібно точно знати всі платіжні дані. Також заповнити квитанцію може співробітник банку, проте часто за цю послугу стягується комісія.

за видачу

за видачу

Зразок бланка за видачу посвідчення водія.

за заміну

Квитанція на оплату держмита на заміну посвідчення водія аналогічна бланку за видачу.

Посвідчення міжнародного зразка

Посвідчення міжнародного зразка

Де завантажити бланк

Зберегти вже заповнену квитанцію можна на сайті ГИБДД. Для цього необхідно здійснити подальшу послідовність дій.

  1. Вхід на портал.
  2. Оберіть свій регіон проживання.
  3. Перейти у вкладку «Автошкола».
  4. Натиснути на рядок «Отримання і заміна».
  5. Відзначити територіальне відділення ГИБДД. Після цього стануть доступні до перегляду адреса підрозділу, графік, контактні телефони та реквізити для сплати держмита.
  6. Ввести П. І. Б., адреса постійної прописки, суму.

Квитанція буде автоматично сформована. Залишиться тільки роздрукувати її і оплатити будь-яким зручним способом.

Як правильно заповнити бланк

Дуже важливо бути уважним і не допустити помилки при заповненні квитанції на сплату держмита. Маленька неточність призведе до того, що грошові кошти не прийдуть за призначенням або на інший розрахунковий рахунок. Це в свою чергу може призвести до необхідністю повернення коштів і збільшенням терміну отримання прав.

Всі дані потрібно заповнювати максимально уважно і розбірливо, щоб не допустити можливість похибки.

Що робити в разі помилки

Нерідкими є ситуації, коли грошові кошти, сплачені в державну автоінспекцію, надходять по невірним реквізитами на інший номер рахунку. Причиною може стати неуважність оператора або самого водія при заповненні вручну або введенні реквізитів для оплати онлайн. Помилки можуть виникати через застосування старих, вже недійсних даних, знайдених в пошуку інтернету. Варто пам'ятати, що реквізити розрізняються навіть для районів одного регіону Російської Федерації.

Основні види помилок при оплаті держмита в ГИБДД:

  • Невірно вказаний код бюджетної класифікації (КБК).
  • Неправильна сума.
  • Помилки в імені, прізвища, даних документів, призначення платежу.

Для того щоб повернути кошти, потрібно написати заяву про повернення до податкового органу за місцем вчинення платіжної операції. Необхідно додати оригінал чека.

Повернути неправильно відправлену мито можна протягом трьох років після здійснення сплати.

де заплатити

Сплатити держмито за права можна кількома різними способами.

  1. Через оператора Ощадбанку.
  2. За допомогою пристроїв самообслуговування.
  3. Термінали в відділеннях ГИБДД.
  4. На Пошті Росії. Проводиться шляхом відправлення грошового переказу в будь-якому відділенні організації.
  5. Заплатити онлайн.

7 лютого 2019 року Державна дума прийняла законопроект, згідно з яким багатофункціональні центри зможуть приймати мита до сплати самостійно. Нове рішення покликане усунути проблему віддаленості банків від МФЦ.

Через сервіс електронних державних послуг

На порталі необхідно вибрати вкладку про заміну прав. Після реєстрації або ідентифікації в системі потрібно ввести необхідні дані і подати заяву на отримання водійського посвідчення. Далі необхідно почекати, коли відомство ГИБДД виставить рахунок на погашення держмита. Після схвалення запиту в розділі «Мої рахунки» Особистого кабінету з'явиться сума, представлена ​​до оплати.

Залишається тільки оплатити за допомогою одного з безготівкових способів:

  1. Банківської платіжної картки (Мастеркард, Віза, Світ).
  2. Електронного гаманця (Вебмані).
  3. Мобільного телефону покриття будь-якого федерального оператора.

При отриманні посвідчення з використанням інтернет-порталу або мобільного застосування державних послуг можна використовувати знижку в розмірі 30% на оплату мита.

Таким чином, сума грошових коштів за видачу, заміну або відновлення втрачених прав становитиме 1400 рублів. За отримання прав міжнародного зразка 1120 рублів.

За допомогою інтернет-банкінгу, наприклад, Сбербанк Онлайн.

Такою послугою можна скористатися при наявності будь-якої платіжної картки Ощадбанку Росії. Введіть в систему логін і пароль, підтвердіть вхід за допомогою смс-коду. Далі виберіть вкладку «Платежі та перекази». Відкрийте вікно «Платежі в бюджетні організації». Введіть необхідні банківські реквізити і особисті дані. Перевірте правильність відомостей і зробіть оплату з підтвердженням кодом з СМС.

Збережіть і роздрукуйте чек.

Через електронні гаманці: Ківі, Яндекс Гроші, Веб Мані. Для роботи з віртуальними фінансами необхідно пройти процедуру реєстрації на офіційному сайті. Далі потрібно поповнити інтернет-гаманець будь-яким зручним способом.

термінал

Для здійснення платежів можна використовувати пристрої самообслуговування, встановлені як в офісах фінансових організацій, так і у відділеннях ГИБДД.

Найбільш широку мережу пристроїв і банкоматів має Сбербанк. Консультанти завжди роз'яснять незрозумілі моменти. Також сам термінал покроково дає підказки і вказівки на екрані і в голосовому режимі. Для того щоб, оплатити квитанцію на платіжному пристрої даної фінансової установи, потрібно виконати наступні дії.

Для того щоб, оплатити квитанцію на платіжному пристрої даної фінансової установи, потрібно виконати наступні дії

Сплата держмита готівкою:

  1. Виберіть на екрані вікно «Пошук одержувача платежів».
  2. Проведіть пошук, ввівши назву організації, ІПН або піднісши штриховий код до зчитувача.
  3. Якщо ГИБДД знайдена за допомогою штрих-коду, виберіть вкладку «Оплата мита». Введіть суму, внесіть купюри, перевірте дані і підтвердіть операцію. Візьміть і збережіть чек.
  4. Якщо пошук здійснений по ІПН, то введіть дані реквізитів, суму і призначення, П. І. Б. та відомості про водія ручним способом.

Зверніть увагу, що термінал не дає здачу, тому вносьте точну суму. Якщо немає можливості розміняти купюру, решту коштів варто направити на мобільний телефон.

Сплата за допомогою банківської карти

  1. Вставте картку в приймальний пристрій.
  2. У вікні «Оплата в нашому регіоні» виберіть «Держмита і збори».
  3. Проведіть пошук одержувача по ІПН або штрихового коду.
  4. Введіть паспортні дані.
  5. Відзначте призначення платежу.
  6. Натисніть кнопку «Оплатити».
  7. Необхідно не забути взяти і зберегти чек.

банк

Для сплати державного мита в офісі фінансової установи необхідно надати обслуговуючому касиру паспорт громадянина РФ і озвучити найменування держмита та її одержувача.

При заміні посвідчення після одруження може знадобитися свідоцтво про укладення шлюбу.

Оператор сам заносить відомості в програму, оформляє платіж і видає після цього чек. Його потрібно пред'явити в державтоінспекцію як доказ плати податку. За послугу заповнення бланка банк стягує комісію.

Мобільний телефон

Оплачувати держмито можна і за допомогою оператора стільникового зв'язку. Для цього необхідно зареєструватися на сайті провайдера. Далі потрібно пройти в функцію «Оплата» і ввести необхідні реквізити. Після підтвердження за допомогою смс-повідомлення сума мита спишеться з рахунку телефону. За послугу стягується комісія.

Також можливо зробити платежі, використовуючи мобільні додатки держпослуги і Ощадбанк Онлайн.

Варто зазначити, що виробляється відмову в проведенні фінансової операції з рахунку телефону в разі зміни оператора стільникового зв'язку зі збереженням номера. У такій ситуації потрібно звернутися в технічну службу підтримки клієнтів на сайті «МОБІ.Денег». Дана платформа забезпечує проведення списань за мита з рахунків стільникових телефонів.

Чи можна повернути гроші?
Як можна оплатити держмито?
Скільки коштує водійське посвідчення міжнародного зразка?
Як правильно заповнити бланк для оплати держмита?
На що звернути увагу при заповненні реквізитів?

Новости