Як уникнути штрафу і позбавлення прав за ст. 130 КУпАП

Будь-якому водієві напевно доводилося з'ясовувати взаємини з колишніми працівниками міліції або нинішніми поліцейськими

Будь-якому водієві напевно доводилося з'ясовувати взаємини з колишніми працівниками міліції або нинішніми поліцейськими. Як правило, переможцями виходили працівники правоохоронних органів і це тому, що на відміну від вас, вони підготовлені до цієї зустрічі, проходили навчання і стикалися з правопорушниками безліч разів. У такій обстановці більшість не розуміють як себе вести, не знаючи не те що законів, ні навіть своїх елементарних прав. А цим нерідко користуються поліцейські, найчастіше формально підходячи до проблеми і з порушеннями виписуючи протоколи про адміністративні правопорушення.

сума штрафу

Що ж робити пересічному водієві? Сплатити штраф або позбутися посвідчення? Або доводити невинність в суді? Кожен вирішує сам. Але особливо прикро, коли прав позбавляють незаслужено, або коли автомобіль - годувальник сім'ї. До того ж розмір стягнення, зокрема за ст. 130 ч.1, з метою посилення адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння в липні 2016 року було значно збільшено. Згідно з цими змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення скорочено КУпАП, а в українській мові скорочена назва звучить як КУпАП, з 2016 року штраф становить 10200 грн. з одночасним позбавленням права керування транспортним засобом строком на 1 рік. За повторне саме правопорушення протягом року за цією статтею (ч.2) загрожує покарання вже в сумі 20400 грн. з позбавленням права керування терміном на 3 роки!

У разі позбавлення водійських прав після закінчення року вони не повертаються автоматично, а необхідно повторно здавати іспити на знання правил дорожнього руху.

Ну а якщо сталося ДТП, для винуватця може наступити не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність.

Сума штрафів за водіння в нетверезому вигляді, для більшості автовласників, вельми і вельми значна. Порушник, який не зможе заплатити штраф, може навіть втратити свій автомобіль адже непоодинокі ситуації, коли їх сума практично дорівнює вартості автомобіля, а виконавча служба, в такому випадку, може накласти арешт.

Порушник, який не зможе заплатити штраф, може навіть втратити свій автомобіль адже непоодинокі ситуації, коли їх сума практично дорівнює вартості автомобіля, а виконавча служба, в такому випадку, може накласти арешт

Чи є вихід?

Однак не завжди розібравшись в ситуації, співробітники поліції об'єктивно оцінюють стан водія і виписують штраф за ст. 130 часто керуючись шаблонними термінами і процедурами.

Але на щастя, наше законодавство на перший погляд здається суворим, але воно також передбачає необхідність діяти співробітникам поліції і суддям в рамках закону, згідно інструкцій і кодексів. І виявляється є безліч процедур, які представники влади просто ігнорують або намагаються і зовсім не помічати тим самим складаючи протоколи і виносячи рішення які порушують права автолюбителів.

Ось, наприклад, чи знаєте ви що є ст.18 КУпАП в якій мовиться, що не є адміністративним правопорушенням дія, хоча і передбачене цим Кодексом, вчинене за крайньої необхідності, іншими словами для усунення небезпеки, яка загрожує державі, громадському порядку, чиєї-небудь власності , правам і свободам громадян, якщо ця небезпека за даних обставин не могла бути усунута іншими засобами, а також якщо заподіяна вами шкода є менш значною, ніж ту шкоду який ви запобігли.

Яскравий приклад, коли особа діє в стані крайньої необхідності, може служити термінова доставка нетверезим водієм людини, який погано себе почуває в лікарню, проте тільки за умови, що неможливо було це зробити іншими способами (викликом швидкої допомоги) і якщо заподіяна шкода виявився менш значним , ніж відвернена шкода.

Або, наприклад, що разом з газоаналізатором в який змушують дихати повинен бути сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку, що не завжди буває, або навіть те що вам не розповіли як їм користуватися вже - порушення ваших прав. Також одним з поширеним порушень є порушення граничних строків притягнення до адміністративної відповідальності, яке встановлюється законом в 3 місяці з дня його виявлення. І все це лише мала частина того чим нехтують як поліцейські так і судді у своїх рішеннях

У зв'язку з цим, юридична компанія Алібі рекомендує водіям, яких не законно намагаються залучити до адміністративної відповідальності за ст. 130 КупАП, звертатися до нас і наші юристи швидко і якісно допоможуть вам уникнути оплати величезних штрафів та інших наслідків передбачуваних порушенням правил дорожнього руху.

А якщо за статтею 130 КУпАП вже винесено рішення не впадайте у відчай його можна оскаржити і в апеляційному суді. Якщо не виходить вирішити проблему на початковій стадії, то наші юристи беруть на себе зобов'язання вирішити вашу проблему в суді, на всіх його етапах.

Зателефонувавши за номером 067 13 05 666 або 050 13 05 666 ви отримуєте не тільки консультацію фахівця, а й реальну практичну допомогу у вирішенні вашої проблеми. цікава вартість послуги?

Вас зацікавить:

Сплатити штраф або позбутися посвідчення?
Або доводити невинність в суді?
Чи є вихід?

Новости