Як вчать водінню в Фінляндії

І звідки в Фінляндії береться стільки швидких пілотів? Фіни процвітають чи не у всіх дисциплінах автоспорту. Однак навіть звичайним водієм в цій північній країні стати непросто. Як, власне, і в Німеччині . Ось, через що доведеться пройти, перш ніж отримаєш золотий ключик - заповітні «права».

Фінляндія - одна з найбільш автомобілізованих країн Європи Фінляндія - одна з найбільш автомобілізованих країн Європи. Відстані великі, значна частина населення живе на хуторах і в маленьких містечках - без машини ніяк! За даними місцевого управління з безпеки руху, права мають понад 3,6 млн фінів, при тому що населення країни - лише 6 млн чоловік. Посвідчення водія є у 80% громадян старше 15 років! Власне, надходити в автошколу дозволено саме з 15 років, щоб отримати права категорії AM (мопеди, швидкість не вище 45 км / ч). У 16 років можна піти вчитися водити справжній мотоцикл (категорія А1), - правда, важкий байк, як і автомобіль, довірять лише з 18 років.

Зайшовши на офіційний сайт Асоціації автошкіл, я відразу виявив, що вчитися і здавати іспит можна на одному з п'яти мов, включаючи російську. Правда, викладають на великому і могутньому далеко не у всіх школах - доведеться пошукати. Є підручник з водіння на російській, який чомусь коштує вдвічі більше, ніж на фінському (34 євро проти вісімнадцяти). Але є ж!

Перед надходженням необхідно отримати медичну довідку (її видасть сімейний доктор або лікар в поліклініці), зробити дві фотографії і подати заяву в поліцію за місцем проживання - мовляв, хочу отримати водійське посвідчення.

У поліції перевірять кандидата по різних базах даних, після чого видадуть дозвіл, яке діє рік. Доведеться заплатити від 1800 до 2600 євро, але це - за всі етапи навчання, а їх декілька.

Перший (основний) курс триває приблизно два місяці. За цей час треба пройти теорію (20 годин) і практичні заняття з водіння (не менше 20 годин). Ще як мінімум 20 годин слід присвятити самоосвіті: автошкола на своєму сайті розміщує завдання, які потрібно виконати. Причому програма відстежує, скільки часу курсант витратив на відповіді.

Інструктор з водіння вважає, що курсант відчуває себе досить впевнено? Значить, можна припустити його до іспитів. Чи не більше півгодини ви проведете за комп'ютером, відповідаючи на питання з теорії, і годину дається на іспит з водіння, який проходить на вулицях міста. Здав все з першого разу? Рано радіти! Спочатку видадуть лише тимчасове посвідчення водія, яке діє протягом двох років. І розслабитися не дадуть: відразу починається другий етап навчання, а потім і третій; тривають вони від півроку до двох. Завдання молодого водія в цей час - не порушувати правил дорожнього руху, інакше постійних прав не бачити. Якщо зафіксують одне порушення протягом року або три протягом двох років, тимчасові права обміняють на ще одне тимчасове посвідчення - це в кращому випадку. Адже можуть і взагалі відібрати! Другий етап - практика. Треба не просто їздити, намагаючись дотримуватися правил, а й вести електронний щоденник самостійного навчання - його обов'язково читає викладач! Коли той бачить, що «клієнт дозрів», новачка знову запрошують в автошколу, де його чекає невеликий курс теорії та годинна поїздка з інструктором. Формально - для поліпшення навичок водіння, але насправді викладачі уважно вивчають, наскільки просунувся молодий водій. По ходу справи йому вказують на помилки, пояснюють, на що потрібно звернути увагу. Все добре? Тоді можна через деякий час перейти до третього, поглибленому етапу навчання.

Він складається з невеликого теоретичного курсу (1 година) і поїздки з інструктором в звичайних умовах (2 години). Начебто це вже було? Зовсім ні! Якщо другий етап зазвичай проходить влітку, то третій присвячений відпрацюванню навичок зимової їзди.

Вінець навчання - навчання екстремальним прийомам водіння (2 години) на спеціальному полігоні. Такі є практично в кожному великому місті, а в Гельсінкі їх два. Взимку полігон перетворюють в каток, влітку заливають спеціальною сумішшю з води і масла. На полігонах відпрацьовують водіння на слизькій дорозі, що для такої північної країни, як Фінляндія, дуже важливо. І, схоже, не дуже важливо для нас ... Чи претендент отримати постійні права, або йому треба ще повчитися?

Постійні права в Фінляндії видають один раз і практично на все життя - вони діють до досягнення 70-річного віку. Можна, звичайно, керувати автомобілем і далі, але з певними обмеженнями. Втім, це зовсім інша тема.

І звідки в Фінляндії береться стільки швидких пілотів?
Інструктор з водіння вважає, що курсант відчуває себе досить впевнено?
Здав все з першого разу?
Все добре?
Начебто це вже було?
Чи претендент отримати постійні права, або йому треба ще повчитися?

Новости