Як завести рибу

  1. Створюємо сприятливі умови для риб
  2. Найпопулярніші породи риби для ставків

Плануючи завести рибу в ставку на вашій дачі, спочатку потрібно правильно визначитися з вибором виду штучного водоймища і риб. В даному випадку необхідно орієнтуватися не тільки на фінансову сторону питання і особливості водойми, а й на характеристики води, її температуру і умови клімату в вашому регіоні. Ми розповімо вам основні моменти створення правильних умов для розведення риб.

Створюємо сприятливі умови для риб

Щоб водним мешканцям було максимально комфортно, ставок для розведення риби повинен бути просторим. Його глибина повинна бути не менше 1,5 м. Площа розраховуємо з 30-40 см2 на одну особину, довжина якої не перевищує 10 см.

Ще один важливий нюанс, що впливає на життєдіяльність ставка - рівень кисню у воді. Якщо вона застоїться, почнеться гнильний процес, буде виділятися сірководень, згубний для всього живого. Тому вода повинна весь час циркулювати. Встановіть фонтанчики або спорудити штучні водоспади і не забудьте про фільтр для ставка з рибою . Якщо при створенні водоймища це не було передбачено, необхідно встановити компресор , Достатній для обсягу вашого ставка, або використовувати примусову аерацію.

Коли ставок для розведення риби досить глибокий і має ями для зимівлі, деякі види, такі як карась або лин, можуть там перезимувати. Однак для цього необхідно забезпечити достатню аерацію. Для цього можна робити ополонки в льоду або заморозити очеретяні стебла, але набагато простіше і ефективніше використовувати компресор для ставка.

Для цього можна робити ополонки в льоду або заморозити очеретяні стебла, але набагато простіше і ефективніше використовувати компресор для ставка

Декоративна риба для ставка любить тепло, тому в водоймі для неї повинні бути присутніми добре прогріваються під сонцем ділянки мілини. Крім того, не слід забувати про сумісність. Наприклад, короп може винищувати більш дрібну рибу, що потрібно врахувати при розведенні. Рибки поїдають рослинність, тому не забудьте засадити водойму різними видами водоростей і рослин. А для усунення їх відмерлих частин і відходів життєдіяльності мешканців рекомендується придбати стерилізатори ставкові різної продуктивності в залежності від обсягу і особливостей ставка.

А для усунення їх відмерлих частин і відходів життєдіяльності мешканців рекомендується придбати   стерилізатори ставкові   різної продуктивності в залежності від обсягу і особливостей ставка

Купити будь-яку рибу і завести в ставку кілька видів живності сьогодні не є проблемою - магазини зоотоварів в будь-якому місті пропонують величезний вибір. Однак впускати нових вихованців у відкритий водойму можна тільки коли температура в пакеті і ставку буде однаковою.

Найпопулярніші породи риби для ставків

Японські декоративні коропи (Коі) - є прекрасними представниками сімейства коропових. Котрі потрібні ставки з достатньою глибиною.

Язь - в хороших умовах виростає до 0,5 м завдовжки. Тому для нього потрібен досить великий ставок. З'їдає багато рослинності, ніж допомагає позбавити ставок від її надлишку, втім, навіть з ним ставкової стерилізатор абсолютно не буде зайвим.

Гольян - стайня вид рибок. Ці водні мешканці можуть жити тільки в компанії своїх родичів. Тому краще відразу купити кілька представників даного виду.

Як бачите, перш ніж заводити рибу в ставку, необхідно врахувати багато правил і вимоги. І не забувайте регулярно стежити за станом свого водойми.

Новости