Як орієнтуватися на вокзалі «Казань-1»?

  1. Навіщо потрібна «Підказка»?
  2. На чому доїхати до вокзалу?
  3. Де залишити машину?
  4. Де купити білет?
  5. Де чекати поїзда?
  6. Як потрапити на платформу?
  7. Де поїсти і зняти гроші?
  8. Як це працює?

Навіщо потрібна «Підказка»?

Після реконструкції в окзалось «Казань-1» для багатьох казанців став місцем загадковим і незрозумілим. «Підказка» допоможе відвідувачам знайти кафе, банкомати та камери схову.

На чому доїхати до вокзалу?

Зупинка громадського транспорту з аналогічною назвою «Залізничний вокзал» знаходиться у скверу перед будівлею вокзалу. Тут зупиняються автобуси з номерами 2, 30, 53, 63, 72, 79, 10, 74А. Поїздка на таксі «Татарстан» від вулиці Латиських Стрільців обійдеться, в середньому, в 173 рубля (без пробок і інших зупинок).

Де залишити машину?

Всі, хто їде на вокзал на власному автомобілі, можуть залишити машину на підземній парковці, в'їзд на яку знаходиться з боку вулиці Чернишевського, а виїзд - на вулиці Бурхана Шахиді. Парковку потрібно оплачувати всередині, в паркоматі. Причому зробити це краще перед тим, як сідати в машину. Тоді на виїзді не доведеться зупинятися надовго. Можна буде лише прикласти талон до апарату біля шлагбаума на виїзді. Година паркування обійдеться в 50 рублів.

Де купити білет?

Квитки на приміські поїзди можна купити на першому поверсі головної будівлі вокзалу, в квиткових касах. Квитки на поїзди далекого прямування купуються в окремій будівлі лівіше основної будівлі. Тут же працюють термінали, в яких можна подивитися наявність місць на конкретний поїзд і розклад.

Також у всіх трьох будівлях вокзалу є термінали, що дозволяють купити квиток на будь-який поїзд за допомогою карти або роздрукувати квитки, придбані в інтернеті .

Де чекати поїзда?

У червоному будівлі вокзалу, обслуговуючому поїзда, що йдуть в аеропорт, є 3 зали очікування. Два з них відкриті для всіх пасажирів на безоплатній основі, а один - платний. Відпочити в ньому можна за 100 рублів. Тут же є і камери схову. Залишити речі на 1 годину в камері можна за суму від 120 до 150 рублів, залежно від розміру багажу. За кожну наступну годину до вартості додається від 20 до 50 рублів.

В основній будівлі вокзалу зал очікування розташовується на другому поверсі. На першому поверсі також розташувалися лавки з телевізорами на стінах. На першому поверсі, під сходами, знаходиться ще одна камера схову ручної поклажі.

Як потрапити на платформу?

З червоного будівлі вокзалу можна дійти до платформ приміських поїздів, звідси ж відправляються поїзди в аеропорт. Знайти платформу, приймаючу поїзди далекого прямування теж можна тут. Для того, щоб пройти до інших платформ, доведеться скористатися переходом, потрапити на який можна або по сходах з платформи, або з основної будівлі вокзалу з другого поверху. На виході розташований турнікет. Перехід обладнаний ліфтами. Знайти потрібну платформу допомагають таблиці з номерами.

Де поїсти і зняти гроші?

Будівлі вокзалу обладнані банкоматами «Ак Барс» банку, «Тімербанка», ВТБ24 і «Ощадбанку». У червоному будівлі вокзалу знаходиться кафе «Алан», тут же знаходиться бар з однойменною назвою. Також в будівлях вокзалу працюють автомати з їжею і лавки з сувенірами.

Як це працює?

Візьмемо Василя. Мріючи побувати на концерті Дмитра Малікова, він купив квитки в Москву в інтернеті і приїхав на вокзал в день відбуття поїзда. Василь залишив сумки, заповнені подарунками для співака, в камері схову в головній будівлі вокзалу. Потім відправився до терміналу, роздрукувати квиток. Чекати посадки Василь вирішив там же, в залі очікування, заглянувши в кафе «Алан». Тепер Василь готовий до поїздки.

Матеріал підготовлений редакцією проекту «Підказки»

Також читайте:

Як отримати права на мотоцикл?

Як повернути гроші за куплені програми?

Як звільнити парковку?

Як розраховують новий податок?

Де оформити закордонний паспорт?

Як пройти техогляд в Казані?

Як застрахувати житло від пожежі?

Як оформити субсидувати іпотеку?

Як записати дитину в школу?

Що робити, якщо у мене свинячий грип?

Як отримати податкове вирахування на роботі?

Що відбувається в аеропорту «Казань»?

Навіщо потрібна «Підказка»?
На чому доїхати до вокзалу?
Де залишити машину?
Де купити білет?
Де чекати поїзда?
Як потрапити на платформу?
Де поїсти і зняти гроші?
Як це працює?
Навіщо потрібна «Підказка»?
На чому доїхати до вокзалу?

Новости