Як користуватися слінгом, як одягати, зав'язувати і носити, з якого віку використовувати і інше + відгуки, фото і відео

  1. Що являє собою слінг
  2. Чим відрізняється слінг від кенгуру
  3. Відмінності двох перенесень - таблиця
  4. Що думають лікарі
  5. Як довго можна носити дитину таким чином
  6. Доктор Комаровський про слінгу - відео
  7. Модель на кільцях
  8. Плюси і мінуси моделі на кільцях - таблиця
  9. Горизонтальне положення в шарфі: хрест над кишенею, колиска - відео
  10. Плюси і мінуси кишені - таблиця
  11. Як носити дитину в май-слінгу - відео
  12. Прогулянка з малюком в слінгокуртка - відео
  13. Носіння вертикально в різних моделях - фотогалерея
  14. Як виглядає становище за спиною - фотогалерея
  15. Слінги і намотування: шпаргалка для батьків - таблиця
  16. Як зробити слінг безпечним
  17. Як прати перенесення і доглядати за нею

Традиційно однією з перших і незамінних речей для новонародженого є коляска. Але через недовгий час виявляється, що цей вид дитячого транспорту не дуже мобільний, а деякі діти і зовсім відмовляються лежати в ньому. Часто плач припиняється тільки на руках у мами, тому визнання у сучасних молодих батьків отримали всілякі перенесення для дітей, найпопулярнішою з яких став слінг. Для того щоб правильно користуватися ним, потрібна певна вправність, але зазвичай жінки швидко освоюють цей спосіб.

Що являє собою слінг

Слінг - це великий відріз тканини, за допомогою якого малюк фіксується на животі, спині або боці мами і знаходиться з нею в тісному контакті.

Сучасне слінгоносіння має давню етнічну історію. Деякі народності використовували спосіб клаптикової перев'язі немовлят ще до початку нашої ери.

Чим відрізняється слінг від кенгуру

Деякі батьки плутають слінг і перенесення-кенгуру, вважаючи, що відмінність між ними полягає лише в простоті використання (кенгуру надаватися легше). Однак це не так.

Відмінності двох перенесень - таблиця

Традиційно однією з перших і незамінних речей для новонародженого є коляска

У слінгу (зліва) дитина перебуває в фізіологічно правильної позі. У кенгуру (праворуч) малюк практично висить на мамі, через що створюється велике навантаження на незміцнілий дитячий хребет

Що думають лікарі

На думку лікарів, слінги зручні для мами і безпечні для дитини, але тільки за умови їх правильного використання. Головна перевага перенесення полягає в тому, що в ній малюк не сидить, а щільно притиснутий до мами.

Як довго можна носити дитину таким чином

Фахівці говорять про те, що не потрібно носити малюка в слінгу годинами. Безпечніше і дбайливіше для маминої спини використовувати такий спосіб тоді, коли це дійсно потрібно: вийти в магазин, поліклініку, в гості, щоб заспокоїти малюка. Проте готувати і займатися домашніми справами все ж рекомендується без дитини на руках.

При правильному використанні слінгу ніякої небезпеки для здоров'я, і ​​тим більше для життя дитини, не існує. Положення в слінгу має і може повторювати положення на руках матері - найприродніший і безпечне.

Вважаю слінгоносіння виключно позитивним атрибутом материнства, благотворно впливає як на розвиток дитини, так і на формування його взаємин зі світом. Положення «жабою» сприяє правильному формуванню тазостегнових суглобів. Для мами слінг - це свобода пересувань, незалежно від того, на якому поверсі або як далеко від парку / магазину / родичів вона живе, і можливість безперервного спілкування з дитиною, налагодження зворотного зв'язку.

Вважаю, що слінгоносіння в вертикальному положенні сприяє зміцненню м'язів спини і формуванню правильної постави в майбутньому, як наслідок. Негативний вплив можливо при неправильному прімативаніі - недостатньо щільному, наприклад, або при недостатньому розведенні ніжок. Крім того, мені здається, що і положення «обличчям до світу», які деякі виробники слінгів (на догоду мамам, дітки яких «по-іншому не сидять») демонструють як реалізоване, також забезпечує надлишкове навантаження на хребет дитини.

Доктор Комаровський про слінгу - відео

Які бувають слінги

Різні моделі слінгів відрізняються один від одного типом тканини і зовнішнім виглядом. Фіксувати в них дитини також можна по-різному.

Модель на кільцях

Такий слінг являє собою відріз тканини довжиною два метри і шириною приблизно 70 см. На одному його кінці розташовуються два кільця з металу або пластику. Цю конструкцію дуже легко замотати: досить перекинути клапоть через плече і закріпити. Слінг утворює гамак для малюка, в якому зручно не тільки не спати, а й спати.

Слінг утворює гамак для малюка, в якому зручно не тільки не спати, а й спати

Положення «Колиска» в слінгу з кільцями повторює позу на руках у мами

Плюси і мінуси моделі на кільцях - таблиця

Як укласти немовляти в слінг з кільцями - відео

Слінг-шарф

Довжина такого слінгу може варіюватися від 2 до 6 метрів, а ширина - від 50 до 80 сантиметрів. Якщо шарф довгий (від 4 метрів), він намотується на 2 плеча і дозволяє носити дитину в декількох положеннях: лежачи, на спині або обличчям до мами. Короткі полотна (2-3 метра) зав'язуються на одне плече.

Короткі полотна (2-3 метра) зав'язуються на одне плече

У слінгу-шарфі можна розташувати малюка горизонтально

Ця модель є найскладнішою: тканину потрібно щільно притягувати до тіла мами під час намотування і стежити за тим, щоб не було складок (вони можуть створювати дискомфорт для малюка). В такому слінгу зручно годувати дитину грудьми, але поміняти його положення в громадському місці складно, так як намотування довгого шарфа займає багато часу.

Горизонтальне положення в шарфі: хрест над кишенею, колиска - відео

Плюси і мінуси шарфа - таблиця

Як правильно зав'язувати слінг-шарф для положення обличчям до мами - відео

Слінг-кишеню

Слінги такої моделі найчастіше не регулюються за розміром, тому їх шиють на замовлення або приміряють перед покупкою. Вони носяться на одне плече і сконструйовані таким чином, що в тканини утворюється кишеньку для малюка, в якому зручно лежати. Більш старших дітей можна посадити на стегно мамі або перемістити в положення за спиною. Є також моделі, в яких можна регулювати довжину за допомогою кнопок або спеціальних гачків. Якщо слінг підібраний правильно, дитина щільно притиснутий до тіла мами. У ньому можна годувати малюка грудьми, але вільної тканини не завжди достатньо для того, щоб прикритися.

У ньому можна годувати малюка грудьми, але вільної тканини не завжди достатньо для того, щоб прикритися

Слінг-кишеню найчастіше не регулюється за розміром, тому його зручніше шити на замовлення

Плюси і мінуси кишені - таблиця

Май-слінг і фаст-слінг

Ці види перенесень схожі між собою. Май-слінг - це прямокутний або квадратний відріз щільної тканини, до якої по всіх чотирьох сторонах пришиті лямки. Верхні з них перекидаються через плечі, обмотують спину і разом з нижніми фіксуються на талії. Фаст-слінг схожий по крою, але його шлейки НЕ зав'язуються, а застібаються за допомогою фастексами.

Фаст-слінг схожий по крою, але його шлейки НЕ зав'язуються, а застібаються за допомогою фастексами

Фаст-слінг зручний у використанні: він швидко застібається на фастекси і не вимагає намотування

Обидві моделі не рекомендуються для новонароджених, так як вони розраховані на вертикальне положення дитини. Користуватися ними можна з 4 місяців. Їх легко освоїти навіть початківцям слінгородітелям - досить просто добре і щільно притягти до себе дитину і зав'язати або застебнути лямки. Годувати грудьми малюка в таких переноска також зручно.

Як носити дитину в май-слінгу - відео

Плюси і мінуси моделей - таблиця

Як посадити дитину на стегно в май-слінгу - відео

Як зав'язати слінг восени і взимку

Є кілька способів носіння перенесень для прогулянок в холодну пору року. Травень і фаст-слінг, а також модель з кільцями можна надіти на верхній одяг мами. Але зручніше придбати спеціальну слінгокуртка, в якій передбачена відстібається вставка. Для неї найкраще підійдуть шарф і травень-слінг.

Для неї найкраще підійдуть шарф і травень-слінг

Кишеньку для малюка в слінгокуртка знімний, тому такий одяг можна носити і як звичайну річ, і під час вагітності

Прогулянка з малюком в слінгокуртка - відео

Відгуки мам про слінгу для новонародженого

Як намотувати різні моделі

Носити дитину в слінгу можна в різних положеннях. Для новонароджених малюків, яким потрібна горизонтальна поза, підійдуть шарф і модель з кільцями. Для вертикального носіння з широко розведеними ніжками зручні всі варіанти. Головне, стежити за тим, щоб тканина щільно прилягала до тіла мами.

Носіння вертикально в різних моделях - фотогалерея

Найскладнішим становищем вважається носіння за спиною, яке рекомендують практикувати тільки після року. Самостійно освоїти його досить складно і в цьому випадку краще попросити допомоги слінгоконсультантом.

Як виглядає становище за спиною - фотогалерея

Зав'язування шарфа для розташування малюка на спині - відео

Інструкції по правильної намотування

При покупці слінгу до кожного з них додається пам'ятка по безпечному використанню та фіксації. Але є загальні правила, що стосуються вікових особливостей і характеристик намоток.

Слінги і намотування: шпаргалка для батьків - таблиця

Як надягати травень-слінг для розташування дитини за спиною - відео

Як годувати в слінгу

Для годування грудьми підходить будь-яке положення крім того, де дитина розташовується за спиною. Все залежить від уподобань мами і малюка. Якщо жінка при цьому одягнена в спеціальний одяг (в області грудей на ній розташовані клапани) весь процес можна зробити непомітним для оточуючих.

Якщо жінка при цьому одягнена в спеціальний одяг (в області грудей на ній розташовані клапани) весь процес можна зробити непомітним для оточуючих

Слінг зручний для грудного вигодовування

Як зробити слінг безпечним

Під час використання слінгів різних моделей необхідно дотримуватися основних правил безпеки:

  • завжди стежити за тим, щоб ніс малюка не був притиснутий до тканини, а в положенні за спиною мама повинна відчувати його дихання;
  • при використанні Слінгокуртки носити дитину можна тільки вертикально;
  • не потрібно годувати грудьми під час ходьби;
  • ретельно перевіряти, наскільки надійно зафіксовані спинка, таз, стегна і шия крихти;
  • кожні 2 години міняти положення малюка або на час виймати його з перенесення;
  • не допускати перегріву дитини в слінгу;
  • при нахилі завжди притримувати малюка однією рукою;
  • не готувати і не їсти гарячу їжу з надітим слінгом.

Носити дитину в слінгу можна тільки обличчям до мами. При положенні обличчям вперед збільшується навантаження на хребет.

При положенні обличчям вперед збільшується навантаження на хребет

Правильного носіння слінгу потрібно вчитися

Як прати перенесення і доглядати за нею

Слінги робляться з тканини, яка може забруднюватися. Тому за ними обов'язково потрібно доглядати:

  • прати в міру необхідності руками або на делікатному режимі (в жарку погоду, коли малюк потіє, потрібно робити це приблизно раз в тиждень, в холодну - раз на два тижні);
  • оптимальна температура води - 30-40 градусів, швидкість сушіння - 600-800 оборотів;
  • ретельно вибирати засіб для прання, щоб не спровокувати появу алергії;
  • сушити на свіжому повітрі в розправленому положенні;
  • обов'язково гладити після сушки, щоб не допускати появи складок.

Використання слінгів дуже зручно для мами і малюка. Лікарі підтверджують, що при правильній фіксації немає негативного впливу на хребет і кісткову систему дитини. Мама може вибрати різні моделі, які підходять для новонароджених і дітей старшого віку.

Пізнання нового і самовдосконалення - головні критерії в роботі, яку завжди намагаюся виконати якісно! Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Новости