Як стати фахівцем в області маркетингу та реклами?

17.02.2018

Маркетинг і реклама - невід'ємна частина сучасного світу, і з кожним роком стає все більше людей, які хочуть пов'язати з цим напрямом своє життя. Велика конкуренція на ринку товарів і послуг кидає компаніям виклик, і кожен власник бізнесу шукає грамотного маркетолога, який здатний якісно представити компанію. Багато чеські вузи пропонують навчання за спеціальністю Маркетинг і реклама.

Карлов університет в м Празі (Univerzita Karlova)

Факультет соціальних наук (Fakulta sociálních věd)

Спеціальність: Маркетингові комунікації та зв'язки з громадськістю.

Випускники можуть влаштуватися на роботу в PR- та рекламної агенції, маркетингові відділи фірм, в державні установи в якості прес-секретаря і т.п.

Для вступу необхідно пройти два етапи. Перший включає в себе Національний порівняльний іспит NSZ , Куди входять тест "Загальних навчальних передумов" (OSP) і тест на знання англійської мови. Для визначення рейтингу кандидатів їх результати тесту OSP будуть множитися на коефіцієнт 0,7, а результати тесту з англійської мови - на 0,3. До другого туру виходять 120 чоловік, в сумі набрали найвищий бал. Далі - усна частина. Співбесіда проводиться на тему мотивації абітурієнта до навчання (40 балів), а також перевіряються знання в сфері чеської і міжнародної політики, сучасної історії, суспільних наук, соціального і культурного життя (20 б). Кращі абітурієнти за результатами двох турів потрапляють на навчання.

Заява на вступ можна подавати до 31 березня.

Університет Пардубіце (Univerzita Pardubice)

Транспортний факультет Яна Пернера (Dopravní fakulta Jana Pernera)

Спеціальність: Транспортний менеджмент, маркетинг і логістика

Випускники можуть працювати в транспортних або надають логістичні послуги підприємствах або відділах, в державних та територіальних органах влади.

Зарахування йде на основі суми середніх балів випускних іспитів і оцінок за друге півріччя в школі, плюс додається 1 бал за здачу шкільного випускного іспиту (maturita) з математики та 2 бали, якщо математику випускник не здавав. Зараховані будуть абітурієнти з найменшою кількістю балів (чеське навчання має на увазі 1 як вищий бал, 5 - як нижчий).

Заява на вступ можна подавати до 30 квітня.

Університет Томаша Баті у м Зліні (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně)

Факультет мультимедійних комунікацій (Fakulta multimediálních komunikací)

Спеціальність: Маркетингові комунікації

Випускники працюють в рекламних агентствах, PR, ЗМІ, культурній та мистецькій сфері.

Письмові вступні іспити включають в себе перевірку творчого і логічного мислення (рішення дрібних комунікаційних завдань - максимум 50 балів) і тест загальних знань (історія, суспільні науки, філософія, історія мистецтва і культури, політика, економіка і бізнес, громадське життя, ЗМІ - максимум 50 балів). Тривалість іспиту становить 90 хвилин. При цьому набрав в сумі менше 70 балів абітурієнт зарахований не буде.

Заява на вступ можна подати до 28 лютого.

Вища школа економіки в Празі (Vysoká škola ekonomická v Praze)

Факультет інформатики та статистики (Fakulta informatiky a statistiky)

Спеціальність: Мультимедіа в економічній практиці

Після закінчення вузу працювати можна в області статистики (статистичне управління, установа для маркетингових досліджень і опитувань громадської думки).

Вступні іспити: тест з математики та іноземної мови. У загальній сумі можна набрати до 200 балів (по 100 за предмет). Іноземцям потрібно додатково скласти іспит на перевірку чеської мови на рівні B2.

Заява на вступ можна подати до 30 квітня.

Технічний університет в м Остраві (Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava)

Факультет економіки (Ekonomická fakulta)

Спеціальності: Маркетинг і торгівля, ЗМІ та економічна журналістика

Випускники можуть працювати в комерційних і маркетингових підрозділах підприємств, в науково-дослідних установах, консалтингових і рекламних компаніях.

Вступні випробування проходять на основі тендера, в якому основний критерій вибору - результат Національного порівняльного іспиту (NSZ), тобто тесту загальних навчальних передумов (OSP або VŠP) , Який проводить незалежна компанія SCIO.

Заява на вступ можна подати до 15 травня.

Університет Масарика в Брно (Masarykova univerzita)

Факультет соціальних досліджень (Fakulta sociálních studií)

Спеціальності: Медіа та журналістика

Випускники можуть працювати журналістами в різних засобах масової інформації, в видавництвах, в рекламних агентствах, а так само на посаді прес-секретаря в державних і приватних установах.

Вступні випробування проходять на основі тендера, в якому основний критерій вибору - результат Національного порівняльного іспиту (NSZ), тобто тесту загальних навчальних передумов (OSP або VŠP) , Який проводить компанія SCIO. Можлива його здача безпосередньо в університеті - на вибір майбутнього студента.

Заява на вступ можна подати до 28 лютого.

Який би вуз ви не вибрали, реклама завжди залишатиметься затребуваною, як і диплом європейського зразка, отриманий за кордоном.

Хочете вчитися в Чехії? Залиште заявку прямо зараз і дізнайтеся, як легко отримати освіту в Чехії!

Задати питання

Замовити дзвінок

Вам може бути так само цікаво:

Задайте питання

17.02.2018 © EuroEducation JPR sro

Хочете вчитися в Чехії?

Новости