Як придумати ідею для сайту? Вибір ідеї та тематики майбутнього сайту

  1. 7 векторів, які допомагають визначитися з ідеєю щодо створення сайту

Як народжуються воістину цікаві ідеї для створення сайтів? Де черпати натхнення? Яку тематику можна і потрібно використовувати? Які ніші розглядати при створенні сайту?
Насправді, будь-яка ідея може претендувати на успіх, визнання і, що важливо, прибуток при правильному і конструктивному підході. Спробуємо докладніше розібратися що ж потрібно для підбору вдалої ідеї створення сайту, і її подальшої успішної реалізації. Як народжуються воістину цікаві ідеї для створення сайтів

№1. Перш за все, необхідно відповісти собі на три коротких запитання:

  1. Що я люблю найбільше робити? (Наприклад, робити омлет або вишивати хрестиком).
  2. Що у мене виходить робити краще і вдаліше за все, і чим мені не шкода поділитися з оточуючими? (Навіть, якщо це приготування омлету або вишиванки).
  3. І що з цього викличе інтерес і затребуваність у людей навколо мене? (Можливо, Ви володієте унікальним алгоритмом приготування того самого омлету або малознайомій технікою вишивання).

№2. Наступний крок буде корисний як новачкам, так і старожилам всесвітньої мережі в розробці ідеї по створенню сайту. Таким чином, моніторинг форумів, блогів, сайтів-конкурентів, які висвітлюють тематику в обраній ніші, вкаже наскільки затребуваною у користувачів є тематична ідея для створення сайту.

ТОП 10 популярних тем для створення сайту: ТОП 10 популярних тем для створення сайту:

  1. авто
  2. Нерухомість
  3. Медицина
  4. Фінансові послуги
  5. Промислові товари
  6. ремонт житла
  7. краса і здоров'я
  8. Особисті речі
  9. зв'язок
  10. меблі

№3. Не менш важливим є етап вивчення цільової аудиторії, довіру і непідробний інтерес якої життєво необхідний для розкрутки сайту. Зрештою, будь-який інтернет-творіння створюється саме для людей. Наприклад, жінки віддають більшу перевагу таким рубриками (по спадаючій):

  • Знайомства
  • Дозвілля та відпочинок
  • Послуги в інтернеті
  • Пошук персоналу
  • ремонт житла

У той час як чоловіки віддають перевагу (за спаданням):

  • авто
  • Освіта
  • Дозвілля та відпочинок
  • Промислові товари
  • Нерухомість

Найчастіше в основі закладена не просто красива ідея створення сайту, а бізнес-стратегія. Бізнес - це завжди прибуток (або її підвищення). Як показує практика, в ТОП виходять веб-сайти, які добрі не тільки наявністю віртуозного задуму (ідеї), але мають в основі детально продуману комерційну складову.

7 векторів, які допомагають визначитися з ідеєю щодо створення сайту

  1. Реалізація товару / послуги для свідомо цікавить цільової аудиторії.
  2. Створення платформи для розміщення реклами. У цьому випадку важливо враховувати такі фактори:
    • цільова аудиторія - як основний споживач реклами;
    • максимальна відвідуваність веб-сайту як наслідок високої швидкості розкрутки та популяризації сайту.
  3. Надання платних послуг / консультацій в он-лайн режимі. В даному випадку саме тематика сайту повинна залучати більшу кількість потенційних користувачів.
  4. Підвищення іміджу, довіри в очах масового споживача (у випадку з досить популярними товарами / послугами, що не вимагають додаткової реклами). Сайт швидше буде інформаційним, що оповідає про історію створення компанії, товару, послуги, ніж комерційним.
  5. Мінімальні витрати на інших варіантах реклами (наприклад, офлайн).
  6. Залучення потенційних бізнес-партнерів, або інвесторів.
  7. Досягнення довгострокових ділових відносин з зарубіжними бізнес-партнерами.

В процесі розвитку веб-сайт наповнюється технічними деталями, змістовним контентом, привабливими картинками. Зрозуміло, працюючи над оформленням сайту, з метою економії часу і сил, резонно звернутися до SEO фахівцям, дизайнерам, копірайтерів, маркетологам і ін. Як то кажуть, кожен повинен займатися своєю справою.

Пам'ятайте: можна вкотре винаходити велосипед, а можна скористатися принципом: «все геніальне - просто». Часто спрацьовують банальні ідеї, здатні залучити несподівано пильну увагу широкої аудиторії. Зовсім трохи інтерпретації, креативу і «несподіване» рішення з цікавою ідеєю для сайту готово!

Секрети генерування ідеї для створення сайту

5 (100%) 1 голос

Де черпати натхнення?
Яку тематику можна і потрібно використовувати?
Які ніші розглядати при створенні сайту?
Що у мене виходить робити краще і вдаліше за все, і чим мені не шкода поділитися з оточуючими?
І що з цього викличе інтерес і затребуваність у людей навколо мене?

Новости