Як вибрати електронну книгу для читання - які рідери краще

Необхідність купівлі електронної книги ставить перед людьми, які ніколи не мали подібних пристроїв, проблему вибору відповідної моделі Необхідність купівлі електронної книги ставить перед людьми, які ніколи не мали подібних пристроїв, проблему вибору відповідної моделі. Причини, які спонукають до придбання електронної читалки, можуть бути різні. Хтось виявляє, що не може знайти необхідну йому книгу в паперовому вигляді, хтось дізнався про переваги електронного читання і планує оцінити їх на практиці, а хтось просто хоче йти в ногу з часом і бажає обзавестися модним гаджетом. Це стаття для тих, хто планує покупку електронної книжки і хоче більше дізнатися про те, що являють собою ці пристрої. Ми постараємося по максимуму перерахувати параметри і можливості електронних книг. Визначившись з важливими для вас характеристиками і функціями, ви зможете вибрати конкретну, відповідну вам модель.

Електронні книги (англ. Electronic books або e-books) є компактними спеціалізовані пристрої для відтворення цифрових файлів, переважно текстових. Файли (тобто цифрові версії паперових книг) теж можуть іменуватися електронними книгами. Щоб уникнути цієї плутанини, можна використовувати англомовні поняття «рідер» означає пристрій, і «контент» для найменування їх вмісту, тобто цифрових книг, журналів і документів. У російській мові ці терміни давно прижилися і активно використовуються. На рідери можна завантажувати будь-який контент (а не тільки з сайту-виробника читалки як помилково думають деякі користувачі) зі свого комп'ютера, використовуючи USB-кабель, в форматах, які підтримуються вашим рідером.

Прототипи сучасних екранів для електронних книг побачили світ в 1970-х роках, коли Нік Шерідон з Дослідницького Центру компанії Xerox представив розроблену ним технологію електронного паперу Gyricon. У 1997 році цю технологію удосконалив Джозеф Якобсон, професор Массачусетського Технологічного Інституту. Він же став засновником компанії E-Ink, яка сьогодні є найбільшим постачальників екранів для виробників електронних рідерів. Ринок електронних книг переживає бурхливе зростання з 2007 року, коли з'явилися моделі Sony Reader PRS-500 і Amazon Kindle. До 2012 року ажіотажний попит на електронні книжки привів до того, що серед тих, хто читає книги з мобільних пристроїв, рідери з екранами на електронному чорнилі стали так само популярні, як смартфони і планшетні комп'ютери, оснащені TFT-дисплеями.

критерії вибору

Для початку визначтеся з вимогами до своєї майбутньої електронній книзі. Необхідно вирішити, які з перерахованих параметрів вам потрібні:

  • Екран, який використовує електронне чорнило E-ink;

  • Тривала робота на одній зарядці акумулятора;

  • багатофункціональність;

  • Великий екран;

  • Малий розмір і вага;

  • Сенсорне управління;

  • мультиформатність;

  • Русифікація інтерфейсу;

  • Великий обсяг внутрішньої пам'яті;

  • Підтримка флеш-карт пам'яті;

  • Наявність Wi-Fi / 3G-модуля;

  • Зручність виходу в інтернет;

  • Вбудовані словники;

  • Музичний плеєр;

  • Низька ціна.

У будь-якому випадку доведеться робити вибір на користь тих чи інших характеристик. Рідера, оснащеного всіма перевагами, поки не існує. Наприклад, низька вага ніяк не може поєднуватися з великим екраном. Читалки, в яких використовується технологія E-ink, природно, мають менший функціоналом. Електронні книги з сенсорним екраном, природно, коштують дорожче, ніж читалки без тач-скрін. Тому доведеться вирішувати, що важливіше. Але мабуть, найголовніше - визначитися типом і розміром екрана.


різновиди екранів

різновиди екранів


Найчастіше електронною книгою називають пристрій, що використовує екран на електронному чорнилі від американської корпорації E-ink. Конкурентом E-ink є компанія SiPix, що просуває свою однойменну технологію цифрової паперу, підкладка якої помітно серее, зате текст, навпаки, відрізняється більшою контрастністю і чіткістю. E-ink екран більш популярний і використовується більшістю виробників-лідерів ринку.

Дисплей є найбільш дорогої і найважливішою деталлю електронних книг. Електронні чорнило формують зображення у відбитому світлі, як звичайний папір, а це значить, екран не потребує підсвічуванні. Таким чином, навіть довгий читання не втомлює очі користувача. Принципово інша конструкція в порівнянні з кольоровими TFT-екранами, зокрема, виражається в більш низькій швидкості оновлення зображення, не дозволяє переглядати відео, грати в ігри або з комфортом переглядати веб-сайти. Необхідність якісного відтворення тексту відтісняє на другий план різні додаткові функції цих пристроїв. Електронні рідери є вузькоспеціалізованими девайсами, на яких пріоритет відданий читання, і інші функції так чи інакше представлені на читалках в усіченому вигляді.

Переваги екрану E-ink полягають не тільки в безпеці для очей, але і в тривалій тривалості роботи на одній зарядці акумулятора. Рідер витрачає заряд батареї фактично тільки при гортанні сторінок в ті моменти, коли ви бачите переморгування чорним кольором. Збільшити витрату може тільки використання Wi-Fi / 3G-модуля і музичний плеєр. На одній зарядці електронні книги E-ink здатні працювати до 3-4 тижнів (!).
Крім рідерів з екранами E-ink, свого часу були дуже поширені пристрої з TFT-дисплеями, іменовані медіарідер. Пристрої подібного класу представлені, наприклад, моделями виробників Pocketbook і Digma. Вони програмно пристосовані для читання, але також пропонують різні мультимедійні переваги, властиві планшетним комп'ютерам (перегляд відео, наявність камери, зручний вихід в інтернет). Однак завдяки тому, що планшетні комп'ютери стрімко дешевшають і стають доступними більш широкому колу користувачів, саме вони, а не медіарідер тепер є основними конкурентами читалок на електронному чорнилі.

Більшість користувачів погоджуються з тим, що довгий читання з кольорового екрану утомливо, але для тих, хто читає мало і хоче придбати більш функціональний пристрій, планшетні комп'ютери виступають гідною альтернативою. Компанія Samsung, один з провідних виробників планшетників, представила різновиди популярної моделі Samsung Galaxy Tab 2 з діагоналлю 7 дюймів, які можна порівняти з читалки за розміром, але пропонують незрівнянно більший функціонал. В плюсах планшетних комп'ютерів - наявність підсвічування екрану (можна читати в темряві), зручний вихід в інтернет, можливість перегляду відео, підтримка роботи в 3G-мережах. Мінуси: менш комфортний для очей екран, неможливість читання при яскравому сонячному кольорі і нетривалий час роботи на одній зарядці батареї (максимум 8-10 годин).


Вибір розміру екрана

Перед покупкою пристрою для читання електронних книг подумайте, літературу якого змісту ви плануєте читати. Від цього безпосередньо залежить те, файли яких форматів повинна відтворювати ваша майбутня електронна книга, і яка діагональ екрану вам потрібна. Найпоширеніші формати електронних книг - це FB2, EPUB і MOBI. Про те, що вони являють собою і чим відрізняються один від одного, ми розповімо пізніше. Поки зауважимо, що саме в цих форматах представлена ​​література в електронних бібліотеках в інтернеті. Зараз в них без проблем можна знайти практично будь-яку книгу: від класики до сучасної бульварної прози. Якщо ви плануєте читати художню літературу і будете носити рідер з собою, щоб читати, наприклад, в транспорті, вам підійде читалка з 6-дюймовим дисплеєм.


Це стандартний розмір діагоналі екрану електронних рідерів. Він являє собою своєрідний компроміс між компактними габаритами пристрою і легкотравним кількістю тексту, яке поміщається на екрані такого розміру. Всі найпопулярніші на ринку рідери оснащені екраном в 6 дюймів. Бувають читалки з дисплеями менше - 5 дюймів, ними, зокрема, оснащений Pocketbook 360 plus , Представлений в нашому інтернет-магазині. Ця модель компактна і підійде тим, хто хоче вибрати самий мінімальний розмір.


Після 6-дюймового розміру екрану відразу слід 10-дюймова діагональ, а точніше 9,7-дюймова. Рідери з подібними екранами призначені для тих, хто планує читати спеціальну літературу (інструкції, технічні книги і підручники, тексти з численними ілюстраціями), а також газети і журнали. Подібний контент найчастіше представлений в форматах PDF або DJVU. У цьому випадку розмір екрану приблизно відповідає формату такої книги або журналу. Адже необхідно, щоб при зменшенні сторінки до розміру екрана текст залишався читабельним. Великий екран для цих цілей підходить ідеально, хоча при цьому збільшує фізичний розмір пристрою. але 9-дюймові електронні книги частіше купують для використання в домашніх умовах. Крім того, їх вважають за краще люди старшого віку, яким зручніше користуватися рідером великого розміру (є можливість максимально збільшити шрифт, але при цьому вмістити на екрані прийнятне кількість тексту). Електронні книги з 9,7-дюймовим екраном мають в своїх лінійках виробники Pocketbook, Onyx і Amazon.


Тач-скрін

Сенсорний екран на електронній книзі дозволяє мінімізувати кількість кнопок на корпусі, і робить управління пристроєм більш ергономічним. Електронні книжки Pocketbook 612 і 912, а також всі рідери Onyx з 9,7-дюймовими дисплеями оснащуються індукційним сенсорним екраном. У комплекті до них йде стилус, сенсорне управління здійснюється тільки з його допомогою. Пальцем управляти цими рідерами не вийде, зате стилус більш зручний при роботі зі словниками і в браузері. Перевага цих моделей в тому, що ними можна так само управляти і кнопками, а значить користувач може вибирати з двох способів управління. Рідери з екранами, в яких використовується технологія E-ink, найчастіше оснащені інфрачервоними сенсорними дисплеями (або дисплеями з інфрачервоною рамкою), і підтримкою функції мультитач. У випадку з ними користувач управляє рідером за допомогою пальців жестами, характерними для роботи з планшетними комп'ютерами і мобільними телефонами. Інфрачервоні сенсорні електронні книги - це моделі Sony PRS-T1 , Kindle Touch , Nook Simple Touch і Onyx i62m.


Купувати рідер з сенсорними екраном або без - особистий вибір кожного. На наш погляд, головне в електронній книзі не наявність сенсорного екрану або його відсутність, а продумана ергономіка управління. наприклад, Amazon Kindle 4 зовсім не страждає від відсутності тач-скрін - він ідеально управляється нечисленними кнопками. А модель Sony PRS-T1, навпаки, абсолютно неможливо уявити без сенсора. Звичайно, бажано випробувати електронну книгу перед покупкою. У будь-якому випадку вибирайте той варіант, який зручний особисто вам.


Інші параметри екранів

Дисплеї на електронному чорнилі можуть незначно відрізнятися за ступенем білизни Дисплеї на електронному чорнилі можуть незначно відрізнятися за ступенем білизни. Загальноприйнята думка полягає в тому, що краще вибирати самий білий фон, так як на ньому підвищується контрастність. Однак деякі користувачі скаржаться на те, що білий фон сліпить і дратує. Тому немає нічого страшного в сіруватою підкладці, тим більше що у максимальному ступені білизни крейдованого паперу виробники досягти поки не змогли. Практично всі моделі з екранами на рідких чорнилі в нашому інтернет-магазині мають дисплей E-ink Pearl , Тобто це екрани не просто одного покоління, а й від одного і того ж виробника, відмінності між якими мінімальні.


Більшість 6-дюймових читалок з екраном E-ink Pearl оснащені здатністю 600х800. Не так давно на ринку з'явилися моделі з більш високою роздільною здатністю 758х1024. Вони позиціонуються як «електронні книги з HD-екраном». рідери E-ink Pearl HD - це моделі Onyx i62m Pligrim , Duncun і Captain Nemo . Ви також можете знайти на ринку безліч подібних пристроїв від інших брендів, найчастіше китайських. Є думка, що заявлене перевага - не більше ніж маркетинговий хід виробників і високу роздільну здатність реально не підвищує якість зображення. На користь цього говорить і той факт, що виробники-лідери світового ринку моделей з HD-екранами поки не випускали.


Якщо перераховані моменти принципово важливі для вас - має сенс порівняти моделі від різних виробників «вживу».


Вага і габарити

Як ми вже сказали, вага пристрою безпосередньо пов'язаний з розміром екрану Як ми вже сказали, вага пристрою безпосередньо пов'язаний з розміром екрану. Якщо ви віддаєте перевагу читати дома, що габарити і грами не матимуть вирішального значення при виборі моделі - можна використовувати спеціальні підставки або просто зручно притулити-покласти пристрій. Однак якщо ви плануєте носити рідер з собою і читати в транспорті, ці параметри будуть для вас важливі. Відразу скажемо, що рідери з екранами E-ink легше планшетів з TFT-дисплеями. Мінімально можливий вага читалки зараз - 170-200 грамів. Sony PRS-T2 , Kindle 4, Pocketbook 613 відносяться до числа найбільш легких електронних книг . Такі моделі можна без проблем тримати в одній руці протягом тривалого часу, але це читалки з мінімальним набором функцією. Більший функціонал автоматично збільшує вагу.


Провідні виробники диктують моду на зменшення габаритів моделей. Навіть 6-дюймові рідери без проблем поміщаються не тільки в портфелі та сумки, але навіть у багато кишені одягу. Тим же, хто, навпаки, хоче рідер побільше - радимо звернути увагу на «заслужених ветеранів» Pocketbook 612 і Kindle 3.


Формати і конвертація

Електронний контент рідерів - це спеціально зверстані під їх екрани текстові файли, що містять форматування, теги, інформацію про автора і виданні, а також ілюстрації. Ті, хто вперше стикається з поняттям «формати електронних книг», з подивом дізнаються, що PDF, DOC, RTF або DOCX зовсім не є основними типами файлів цифрового контенту для рідерів. Мабуть, найпопулярніший формат на сьогоднішній день - FB2. Два інших поширених формату - EPUB і MOBI. Найважливіша частина файлів з цими розширеннями - це текст. Вони являють собою відкриті формати електронних книг, тобто їх можна вільно конвертувати один в інший.


Провідні світові виробники рідерів Amazon, Sony і Barnes & Noble зберігають чітку прихильність якомусь одному з перерахованих форматів. Формат Amazon Kindle - це MOBI, електронні книжки Sony, а також рідери Barnes & Noble підтримують файли з розширенням .EPUB. Крім одного з фірмових форматів, всі моделі цих виробників обов'язково підтримують TXT і PDF. Наявність підтримки обмеженого набору форматів пов'язано з тим, що в Європі і США рідери служать пристроями для придбання контенту, і всі виробники мають розвинені книжкові онлайн-магазини, в яких користувачеві пропонується купувати електронні книги. Природно, компанії не зацікавлені в тому, щоб користувач, купивши фірмовий девайс, набував контент у конкурентів. Тому власники рідера виявляються «прив'язаними» до сервісами виробника того чи іншого електронного пристрою в тому числі за допомогою формату. Особливо характерний тут приклад Amazon, який послідовно знижуючи ціни на свої пристрої і продаючи їх практично за собівартістю, робить основну ставку на продажу цифрового контенту для рідерів у власному форматі MOBI.


У Росії придбання цифрового контенту в платних бібліотеках тільки набирає популярність. Західні сервіси абсолютно не орієнтовані на російський ринок (на тому ж Amazon.com немає російськомовної літератури), і схема жорсткої прив'язки до певної марки рідера і його фірмового сервісу поки не поширена. Зазвичай користувач купує рідер будь-якого виробника і самостійно вибирає сайти, на яких завантажувати книги. Онлайн-бібліотеки в Рунеті пропонують електронний контент відразу у всіх популярних розширеннях файлів. У зв'язку з цим виробники, що орієнтуються на російський ринок, оснащують свої моделі максимальним числом підтримуваних форматів. До числа таких компаній відносяться Pocketbook і Onyx - їх електронні книжки завжди відрізняла мультиформатность. Компанія Sony, офіційно випустила на російський ринок модель Sony PRS-T1 в грудні минулого року, взяла до уваги факт популярності серед російських користувачів формату FB2 і оперативно випустила оновлення програмного забезпечення з підтримкою цього типу файлів.


Чи потрібна підтримка всіх форматів або можна обійтися трьома - питання дискусій між користувачами. На наш погляд, вибирати рідер з обов'язковою підтримкою всіх типів файлів має сенс якщо у вас вже має бібліотека в різних форматах і перехід на будь-якої один формат додасть серйозних клопотів. Якщо вибираєте свою першу електронну книгу, можливо, має сенс зупинити свій вибір на якомусь одному з перерахованих форматів, і закачувати в свій рідер контент тільки певного типу файлів. Нічого страшного в цьому немає, як ми вже сказали, російськомовні книги в FB2, в EPUB і навіть в MOBI знайти в Рунеті не проблема.


Але якщо потрібна вам книга все-таки виявляється в невідповідному форматі, її можна переконвертувати в потрібний тип файлу за допомогою спеціальної програми-конвертера. Наприклад, ви можете скачати конвертер Calibre , Який дозволяє перевести файл з одного формату в інший за лічені хвилини.

русифікація

Всі електронні рідери підтримують кириличний шрифт Всі електронні рідери підтримують кириличний шрифт. Однак деякі девайси мають нерусифікованою інтерфейс меню. Наприклад, це модель Nook Tablet. Навіть з англомовним меню вона є вкрай цікавим пристроєм для читання, і тому користуються заслуженою популярністю серед покупців. Для будь-яких моделей Kindle ви можете вибирати - віддати перевагу оригінальний інтерфейс меню англійською або купити пристрій з русифікацією. У випадку з пристроями Kindle русифікація додає додаткову перевагу у вигляді віртуальної кириличної клавіатури, яка може знадобитися в браузері, в пошуку по вашій бібліотеці або для написання назв колекцій книг.

Додаткові возможности

При виборі електронної книги вам доведеться зіткнутися з необхідністю віддати пріоритет тим чи іншим другорядним функціями і характеристиками, які також можуть бути присутніми у рідерів. Як ми вже сказали, у рідерів з екранами E-ink функціонал обмежений. На додаток до відтворення тексту в залежності від моделі ви можете виявити у них наявність WiFi-модуля (на деяких моделях 3G), музичного плеєра, синтезатора мови (відтворення тексту голосом), вбудованих словників, можливості набору тексту (введення нотаток), підтримку флеш- карт пам'яті, Bluetooth-модуль.


Електронні книги з Wi-Fi модулем дозволяють переглядати інтернет-сайти. Зручніше виходити в браузер на ридерах з сенсорним екраном. Однак, користування інтернетом на моделі з екраном E-ink - досить специфічна процедура. Екран повільно оновлюється, виробляючи зміну картинки постійним миготінням екрану чорним кольором. Багато елементів веб-сайтів (спливаючі вікна, флеш-анімація) не підтримуються або відображаються некоректно. Навіщо ж мучити користувача, запитаєте ви? Відповімо: рідери мають Wi-Fi-модуль не для комфортного перегляду якихось сторонніх сайтів, а для регулярних походів в фірмову платну онлайн-бібліотеку виробника для закупівлі нових книг. Власні онлайн-магазини зазвичай доступні через спеціально зверстаний додаток і покупка контенту дуже зручна. Російські користувачі подібна пропозиція оцінять навряд чи, але і їм Wi-Fi обіцяє певні переваги. З його допомогою можна завантажувати книги з безкоштовних сайтів-бібліотек безпосередньо в рідер, не підключаючи його до комп'ютера. Треба просто додати обрану онлайн-бібліотеку в закладки і витратити трохи часу на освоєння цього способу завантаження книг. А ще, наприклад, електронні книжки Amazon можна в принципі не підключати до комп'ютера, і завантажувати книги в Kindle через Wi-Fi .


Моделі Amazon Kindle 3 та Amazon DX зовсім пропонують 3G-модуль. Ці рідери взагалі стоять особняком, тому що 3G-інтернет на них є безкоштовним і доступний з будь-якої точки планети. Сидячи на пляжі в Тунісі, ви можете безкоштовно заходити на mail.ru і перевіряти пошту! Ці пристрої оснащені незнімними SIM-картами, які в Росії автоматично підключаються до 3G-мережами BeeLine, а весь трафік оплачується виробником.


Набір можливостей по роботі з текстом різниться в залежності від моделі. Все рідери запам'ятовують сторінку, на якій ви закрили книгу, все дозволяють робити закладки з можливістю їх подальшого перегляду, здійснювати перехід на конкретну сторінку. Деякі рідери дозволяють зберігати цитати і шматки тексту для їх подальшого редагування. Моделі Sony і Onyx мають функції рукописного введення (малювання стилусом на екрані). На цих пристроях так само можна здійснювати і машинописний введення власних заміток за допомогою віртуальної клавіатури.


Можливість використання словників пропонують рідери Pocketbook, Onyx і Amazon. У Pocketbook на всі моделі встановлюються професійні ліцензовані словники ABBYY Lingvo. Читаючи книгу іноземною мовою, ви можете просто вибрати слово, яке хочете перевести стилусом (або у випадку з кнопковими моделями потрібно поставити перед ним курсор), і ви отримаєте у спливаючому вікні переклад. На рідери Onyx користувач встановлює словники самостійно, завантажуючи безкоштовні словникові бази з інтернету (інструкція на сайті виробника). Словники на Amazon Kindle можна знайти на форумі The-Ebook.org. Переклад здійснюється за аналогічним з Pocketbook способу роботи зі словником.


Плеєр на ридерах більшою мірою орієнтований на прослуховування аудіокниг, тому відтворення музичних треків може здатися користувачеві не дуже зручним. Крім того, наявність підтримки mp3-файлів зазвичай збільшує вартість моделі. Деякі читалки пропонують і синтезатор мови - озвучування текстової інформації або, іншими словами, читання тексту вголос. Ця функція реалізована на деяких моделях Pocketbook і Amazon (тільки англійською мовою). В даний час робота функції ще далека від ідеалу (книги читає робот, далеко не завжди правильно ставить наголоси і вірно вибирає інтонацію), але мабуть, виробники постараються вдосконалити цю можливість на майбутніх моделях.


Об'єм внутрішньої пам'яті рідерів складає 2 або 4 гігабайти. Навіть рідер з мінімальним об'ємом пам'яті в 2 Гб здатний зберігати 1000-1500 книг. Абсолютна більшість рідерів оснащено підтримкою флеш-карт пам'яті. Для читання книг з картки її просто потрібно вставити в слот - переносити файли у внутрішню пам'ять необов'язково. Таким чином, можна не тільки збільшувати пам'ять електронної книги, а й обмінюватися бібліотеками на знімних носіях з друзями.


Ми не рекомендуємо перетворювати рідер в сховище максимально можливої ​​кількості книг, і не радимо завантажувати їх тисячами. Подібні крайності неминуче позначаться на швидкості роботи пристрою, крім того, оновлення програмного забезпечення можуть призвести до втрати цих даних. Виробники рекомендують зберігати цифровий контент на альтернативних носіях, і завантажувати в рідер у міру потреби.


Серед пристроїв, пропонованих в нашому інтернет-магазині, тільки моделі Amazon Kindle не мають слотів для додаткової карти пам'яті. Amazon пропонує зберігати книги на сервері (кожному зареєстрованому користувачеві відводиться 5 Гб для зберігання персонального контенту). Якщо ви закачаєте книги на Kindle бездротовим способом, то весь ваш контент збережеться і на сервері Amazon. Навіть видаливши ці книги, їх заголовки ви все одно зможете переглядати з рідера, і завантажувати ці книги назад через Wi-Fi / 3G-модуль в міру необхідності.


аксесуари

Комплектації рідерів розрізняються. На даний момент на ринку існує тенденція на максимальне зменшення набору аксесуарів в комплекті з пристроєм. У пакувальній коробці найпопулярніших читалок ви виявите тільки сам пристрій і кабель для підключення до комп'ютера, через який відбувається перенесення файлів і здійснюється зарядка. У такому вигляді пропонуються моделі Sony PRS-T1, Kindle Touch, Kindle 4, Nook Simple Touch, Pocketbook Touch, Pocketbook 611 і 612. Основними аксесуарами, які продаються окремо, є обкладинка , зарядний пристрій від електричної розетки та вже згадані нами карти пам'яті . Є рідери, які пропонуються вже в комплекті з обкладинкою і зарядкою. Це моделі виробників Onyx, Gmini і Digma.


Обкладинка дійсно потрібна - вона захищає екран пристрою, саму тендітну його частина, від пошкоджень при перенесенні. Заміна екрану електронної книги порівнянна з повною вартістю читалки, і тому не має особливого сенсу - простіше купити новий рідер. Зарядний пристрій від мережі знадобиться вам тільки в разі тривалого «відлучення» вашого рідера від комп'ютера, наприклад, в поїздці за місто, на дачу або в закордонній подорожі. Подумайте, в яких ситуаціях ви плануєте використовувати електронну книгу - і визначитеся з необхідними вам аксесуарами.


Де завантажити книги

Як відомо, електронні читалки вибирають за доступність контенту в будь-який час дня і ночі, а також за можливість заощадити. Електронні тексти дешевше паперових книг, а найчастіше абсолютно безкоштовні. У Рунеті існує безліч мережевих бібліотек, що характеризуються різноманітністю вибору і відмінною якістю електронного контенту. У платних бібліотеках новинки часто з'являються відразу ж після виходу в світ паперової версії книги. Зараз деякі спеціалізовані видавництва переходять на цифровий контент і пропонують придбати на своїх сайтах літературу навіть дуже вузької тематичної спрямованості. У Рунеті існують сайти, що спеціалізуються на поширенні газет і журналів в електронному вигляді. Користувачам, яких цікавить література на іноземних мовах, ми рекомендуємо оцінити можливості і сервіси Amazon, мабуть, кращого онлайн-магазину цифрового контенту, каталог якого включає в себе літературу найрізноманітніших тематик, а також найбільш повний перелік провідних світових періодичних видань.

Безумовно, будь-якому покупцеві хочеться зробити правильний вибір, щоб через деякий час не розчаруватися в покупці. Ми радимо купувати рідер, керуючись власними відчуттями і враженнями від конкретної моделі. Ми завжди готові в міру сил і можливостей допомогти вам зробити вдале придбання. Високий ступінь задоволеності наших покупців - наше пріоритетне завдання. Тому ми завжди будемо раді бачити вас в нашому магазині, де представлені всі моделі пристроїв і аксесуарів до них, які можна помацати, протестувати і порівняти один з одним. Ми також готові дати детальну консультацію по телефону. Приходьте і телефонуйте.

Будемо раді допомогти!

Навіщо ж мучити користувача, запитаєте ви?

Новости