Як вибрати GPS-навігатор для туризму?

  1. дисплей
  2. Обсяг пам'яті
  3. Час роботи батареї
  4. міцність
  5. Що ще? Додаткові функції і корисні фішки
  6. 2. 3-осьовий електронний компас
  7. 3. Альтиметр
  8. 4. Використання декількох систем супутникової навігації
  9. 5. Радіо
  10. 6. 3D карти
  11. 7. Не тільки портатив


При покупці навігатора важливо вибрати зручне для використання пристрій і врахувати всі характеристики, які стануть в нагоді вам в поході. Розберемо все по порядку.



дисплей

Звичайно, великий кольоровий дисплей зручніше, ніж маленький чорно-білий. Кольоровий екран дозволяє бачити рельєф і простіше орієнтуватися в карті. Зате монохромний дисплей зазвичай компенсується невеликою ціною навігатора, до того ж, батарея таких моделей тримається без підзарядки трохи довше. Бувають також навігатори з сенсорним екраном - це дуже звично і зручно, але вони стоять на порядок дорожче своїх аналогів. Кращі екрани виготовлені з мінерального скла, вони не дряпаються і взагалі стійки до пошкоджень.

Обсяг пам'яті

Насправді, великий обсяг пам'яті потрібен не всім навігаторів, а тільки тим, в які можна завантажувати докладні "важкі" карти у великій кількості. Але пам'ять не буде зайвою в будь-якому випадку. У навігаторах найчастіше буває як вбудована пам'ять, так і роз'єм для карти.

Час роботи батареї

Для туризму це одна з найважливіших складових: розетки в сосни поки не монтують, і квола батарея може відключитися в самий невідповідний момент, кинувши вас вночі десь серед лісу. Батареї бюджетних моделей часто слабшають з часом, і якщо спершу ви будете отримувати 16 годин без підзарядки, то пізніше цей показник може впасти чи не вдвічі. Початкове кількість часу без підзарядки має бути не менше 12 годин.

міцність

Ви не зможете її перевірити, якщо тільки в магазині вам не дозволять гахнуть навігатором про плитковий підлогу, але це навряд чи. Тому просто переконайтеся, що пристрій водонепроникно, і довіртеся якості. Якщо навігація потрібна вам саме для туризму, не поскупилася на хороший бренд - пристрій повинен витримати і зливи, і випадкове потрапляння в болото, і перепади температур, вогкість, удари - в загальному, вимоги до надійності дуже високі.



Що ще?
Додаткові функції і корисні фішки


1. Камера

Ви можете фотографувати місця, де буваєте, обмінюватися ними з друзями. Зазвичай фотографія автоматично фіксується з геотеги, що дозволить в майбутньому легко відшукати сфотографоване місце. У просунутих моделях можна навіть знімати знімати відео в якості 1080p (наприклад, в Monterra )


2. 3-осьовий електронний компас

Вмонтований електронний компас, який показує напрямок руху незалежно від того, як ви його тримаєте - горизонтально чи ні.


3. Альтиметр

Відстежує зміни тиску для точного визначення висоти. Ви можете використовувати його для отримання графіка змін барометричного тиску з плином часу, це дозволить стежити за зміною погоди.


4. Використання декількох систем супутникової навігації

Якщо використовується не тільки GPS, але і ГЛОНАСС - це величезний плюс, який обчислюється в додаткових 24 супутниках. Таким чином, визначення місця розташування відбувається швидше і точніше.


5. Радіо

Іноді в навігатор вбудовано FM-радіо, так що ви можете слухати музику, новини, прогноз погоди та інше. Чи не функція першої необхідності, але чому б і ні.


6. 3D карти

Об'єднавши 2 карти, наприклад, топографічну і супутникові знімки BirdsEye, ви можете переглядати їх в 3D. Ви побачите красиві текстури, пагорби, долини, озера і ліси. 3D карти можна збільшувати і обертати, як вам зручно.


7. Не тільки портатив

Чи не кожен портативний навігатор може бути прикріплений до різних видів транспорту. Це дуже зручно, він може виконувати роль навігатора для квадроциклів, велосипедів, човнів, автомобілів.
Подорожі - це круто! Удачі у виборі навігатора, красивих видів і пригод!


Дивіться також: вибрати велокомпьютер | пульсометри полар | купити фітнес трекери sigma | чоловічі спортивні годинник для занять спортом | gps навігатор garmin | ліхтар на велосипед | купити ваги Таніта в Україні

Що ще?

Новости