Як вибрати холодильник для дому та яка марка довговічна

  1. Основні параметри
  2. На що ще звернути увагу?
  3. Кращі виробники
  4. Рейтинг моделей

При виборі холодильника всі хочуть, щоб він довго служив, не ламався і безшумно працював, при цьому мав низьку вартість. Це можна сказати основні критерії, за якими проводять пошук підходящої моделі. Крім цього важливо, щоб куплений агрегат підходив за кольором до інтер'єру, був економічний і комфортний у використанні. Якщо вам вдасться підібрати модель, що задовольняє ці вимоги, значить ви дійсно добре підійшли до питання аналізу параметрів і кращих моделей. У цій статті ми розповімо, як вибрати холодильник для дому та яка марка довговічна в 2017 році. В кінці статті буде надано рейтинг кращих холодильників за ціною, якістю і виробнику, тому настійно рекомендуємо дочитати до кінця.

Основні параметри

Для початку коротко розглянемо найважливіші критерії вибору холодильника для дому. Отже, перше, що ви повинні вирішити перед покупкою, це:

  1. Габарити техніки. Існують одно-, двох-, трьох-, чотирьох-, п'яти- і навіть шестикамерні моделі. Як правило, у кожного виробника свої розміри продукції, що випускається, проте всі вони наближені до стандартів і можуть відрізнятися між собою не більше, ніж на 5-10 см. Щоб правильно вибрати розміри холодильника потрібно в першу чергу визначитися, де він буде встановлений, після чого заміряти рулеткою це місце і на підставі отриманих вимірів підібрати підходящий варіант по висоті, ширині і глибині. Найпопулярнішими вважаються двокамерні агрегати, в них морозилка і холодильна камера схожі. За ними вже йдуть Side-by-Side, однокамерні, а потім вже багатокамерні. При виборі холодильника всі хочуть, щоб він довго служив, не ламався і безшумно працював, при цьому мав низьку вартість
  2. Розташування камер. Всім звично, щоб морозилка була знизу, проте існують моделі з верхнім розташуванням морозильної камери. Бувають взагалі без неї, так що при виборі звертайте увагу на цей момент. Ще радимо враховувати співвідношення камер, буває, що морозильна камера практично така ж, як і холодильна. Це дуже зручно для тих, хто хоче підібрати пристрій з великою морозильною камерою.
  3. Корисний об'єм. Щоб вибрати літраж холодильника потрібно знати одну просту річ - для двох чоловік цілком достатньо буде пристрої на 180 літрів. Для сім'ї з 3 осіб можна купити 250-літрову модель, а якщо у вас велика сім'я (на 5-6 чоловік), рекомендуємо зупинити свій вибір на техніці з корисним об'ємом від 350 літрів. Не забуваємо про габарити, обсяг камери безпосередньо впливає на розміри корпусу.
  4. Тип розморожування і заморожування. Не будемо вдаватися в подробиці, а лише виділимо найважливішу для вас інформацію. Замороження буває термоелектричної (безшумна), абсорбційна (більш галаслива) і за допомогою компресорів (найвищий рівень шуму). У свою чергу розморожування може бути ручний (як раніше, відключаєте техніку від мережі, чекаєте, поки камери розморозяться, після чого вимиваєте стінки і насухо протираєте), крапельної (волога стікає в піддон по задній стінці) і No Frost (ноу фрост) - Авторазморозка . Найчастіше все клієнти не можуть вирішити, який холодильник краще вибрати для будинку - з крапельної розморожуванням або ноу фрост. Якщо ви не часто розморожуєте пристрій, рекомендуємо вибрати більш сучасну і надійну систему No Frost. У свою чергу крапельна система відноситься до економ-класу, тому і техніка буде коштувати дешевше.
  5. Кліматичний клас. Вибір залежить від умов експлуатації агрегату, а також температури в регіоні, в якому ви перебуваєте. Найпопулярніші кліматичні класи представлені в таблиці нижче. Вам потрібно вибрати відповідний діапазон температур для власних умов.
  6. Клас енергоспоживання. Якщо ви хочете підібрати економічний холодильник для будинку, зверніть увагу на його клас енергоспоживання. Найнижчий клас (тобто економічний) це A +++ в 2017 році. Далі за алфавітом і кількості плюсів йдуть агрегати з більш високим енергоспоживанням (А ++, А +, А, B і т.д.).
  7. Функції. Ви повинні розуміти, що чим більше багатофункціональний холодильник ви захочете вибрати, тим відповідно більше доведеться заплатити. Рекомендуємо для дачі вибрати найменш «наворочений» апарат. А ось в квартиру або будинок можна вже витратитися на модель, що має крім стандартних функцій (наприклад, настройки температури), індикатор відчинених дверцят, суперзаморожування, ледогенератор, тривале зберігання продуктів, швидке охолодження і заморожування продуктів, антибактеріальний захист і т.д.
  8. Тип компресора. У 2017 році вже краще вибрати холодильник з інверторним компресором, тому що він економічніший, безшумний і до того ж довговічний. Єдине, інвертор боїться стрибків напруги , Тому додатково потрібно буде захистити техніку, встановивши стабілізатор напруги в будинку .
  9. Кількість компресорів. У недорогих холодильників передбачений один компресор, більш якісні моделі мають 2 компресора, які краще тим, що дешевше в плані ремонту, економічніше і до того ж дозволяють відключати одну камеру (для миття або ще чого), при цьому друга буде працювати.
  10. Спосіб управління. Електромеханічне управління більш надійне і до того ж дешевше. Електронне дозволяє більш точно налаштувати температурний режим, тому краще в плані комфортності використання техніки. Більшість сучасних моделей оснащено електронним управлінням.
  11. Рівень шуму. Один з найважливіших параметрів, тому що практично всі хочуть вибрати безшумний холодильник і при цьому, щоб він був недорогим, але якісним. У цьому плані наша рекомендація, як експертів - зупиняйте свій вибір на техніці з рівнем шуму нижче 40 дБ. При такому показнику пристрій буде працювати в тихому режимі.

Також рекомендуємо ознайомитися з основними правилами вибору холодильника:

Поради фахівців

На що ще звернути увагу?

Отже, щоб вибрати дійсно хороший агрегат для будинку, рекомендуємо враховувати наступні нюанси:

  1. Полички повинні обов'язково бути скляними. Прозоре скло дозволить швидше знайти потрібні продукти в холодильній камері.
  2. Ущільнювачі по периметру дверцята повинні бути еластичними, добре прилягати при закритті. Перед тим, як вибрати потрібний варіант, переконайтеся, чи не пошкоджена, інакше зіткнетеся з такою проблемою, як холодильник постійно працює і не відключається .
  3. З нової холодильної та морозильної камери не повинно смердіти дешевим пластиком. Неприємний запах свідчить про низьку якість пластика, а відповідно і сумнівною надійності виробника.
  4. Втоплені в дверцята ручки дозволяють трохи заощадити вільний простір. Особливо це актуально, якщо ви хочете встановити холодильник в маленькій кухні.
  5. У багатьох моделей, особливо від фірми Лібхер, є можливість переважування дверей на іншу сторону. Дуже зручно, особливо, при перестановці в будинку.
  6. Переконайтеся, що ніжки на коліщатках (повинні бути хоча б 2). Такий варіант конструкції дозволить зручніше перевозити техніку з місця на місце, просто нахиливши корпус.
  7. Вбудовані моделі добре підходять в тому випадку, якщо ви не хочете псувати інтер'єр кухні.
  8. Існує безліч колірних рішень холодильників. Ви завжди можете вибрати відповідне оформлення в тон кухні. До того ж, існують дизайнерські моделі, які стануть родзинкою інтер'єру.

До того ж, існують дизайнерські моделі, які стануть родзинкою інтер'єру

Кращі виробники

Якщо ви не знаєте, яка марка холодильника найнадійніша і довговічна, рекомендуємо задуматися над придбанням продукції від однієї з наступних фірм:

  1. Samsung
  2. Liebherr
  3. Indesit
  4. LG
  5. Bosch
  6. Beko
  7. Sharp
  8. Hotpoint-Ariston (Арістон)
  9. Gorenje
  10. Korting

Samsung   Liebherr   Indesit   LG   Bosch   Beko   Sharp   Hotpoint-Ariston (Арістон)   Gorenje   Korting

З вітчизняних брендів, що займаються виробництвом побутових холодильників, хотілося б порадити російську фірму Biryusa (Бірюса), а також білоруську Атлант. Якщо ви хочете вибрати недорогий, але хороший холодильний агрегат для будинку, зверніть увагу на ці товарні знаки. До того ж, на фірму Атлант на ринку Росії припадає понад 20% продажів, що є лідируючим показником. Більш детально ознайомитися з рейтингом виробників холодильників за якістю і надійності ви можете в нашій відповідної статті.

Рейтинг моделей

Ну і закінчуємо наші поради на списку кращих моделей в 2017 році. Буде надано кілька рейтингів, що дозволить вам вибрати варіант для власних умов, так би мовити, в межах розумного.

Кращі однокамерні холодильники для будинку:

  1. Korting KS 50 HW
  2. Hansa FM050.4
  3. Liebherr Tsl 1 414
  4. SUPRA TRF-030

Всі вони маленькі і до того ж вартість до 20000 рублів (а то і до 15 тис.). Вибір однокамерною моделі доцільний для дачі або офісу.

З двокамерних агрегатів хотілося б порадити для домашнього використання:

  1. Liebherr CUag 3311
  2. Bosch KGN39SB10
  3. LG GA-B489 TGRF
  4. Samsung RB-30 J3000WW
  5. Gorenje NRK 6191 MC
  6. Indesit DF 4160 W
  7. ATLANT МХМ 2835-08
  8. Korting KSI 17875 CNF

Як ми вже сказали, двохдверні моделі є найпопулярнішими і до того ж практичними. Відмінний варіант, який рекомендується вибрати для будинку і квартири. Якщо постаратися, можна підібрати хороший агрегат до 50000 рублів.

Що стосується моделей типу Сайд-бай-сайд, то в цьому плані кращими в 2017 році вважаються:

  1. Samsung RH-60 H90203L
  2. Liebherr SBS 7212
  3. Vestfrost VF 395-1 SBS
  4. Bosch KAN58A55
  5. Samsung RS-552 NRUASL

Деякі з наданих в ТОП моделей коштують менше 100 тис. Рублів, тому навіть з багатокамерних холодильників можна постаратися вибрати бюджетний, при цьому оптимальний за ціною і якістю.

Ну і останній рейтинг - вбудованих моделей, які як правило вибираються двокамерними. Отже, в список кращих потрапили наступні:

  1. LG GR-N309 LLB
  2. Korting KSI 17875 CNF
  3. Whirlpool ART 9810 / A +
  4. Siemens KI87SAF30
  5. Liebherr ICBS 3214

Звертаємо вашу увагу на те, що наш рейтинг холодильників 2017 року є незалежним. Він складався на підставі оцінок та відгуків фахівців, а також покупців. Якщо ви хочете внести свою думку з приводу якості та надійності зазначених моделей, рекомендуємо створити тему в нашому розділі форуму , Який створювався для холодильщиків і всіх бажаючих залишити свій відгук.

Наостанок рекомендуємо переглянути вам відео, в якому майстер по ремонту побутової техніки дає свою думку з приводу правильного вибору техніки:

важливі деталі

Цікаві матеріали по темі:

Новости