Як вибрати весільну сукню - колір, фасон, довжина, бретельки - принцеса, А-силует, ампір, русалка

  1. З чого почати вибір весільної сукні?
  2. Колір весільного плаття
  3. Силует весільного плаття
  4. Бретельки і рукавчики
  5. Довжина весільного плаття
  6. Коротка весільна сукня
  7. Футболка або корсет із спідницею?

З чого почати вибір весільної сукні?

Колір весільного плаття

силует сукні

Бретельки і рукавчики

Довжина весільного плаття

Коротка весільна сукня

Футболка або корсет із спідницею?

Багато років я пропрацювала продавцем-консультантом у весільному салоні - допомагала дівчатам вибрати весільну сукню, підібрати до нього фату, віночок і інші аксесуари.

Як радісно бачити щасливі очі дівчини, коли знаходиш для неї саме те, що гармонійно поєднується з її зовнішністю і характером, підкреслює її власну, неповторну красу! Всі наречені милі і чарівні - а правильно підібраний наряд робить їх просто чудовими!

Хочу поділитися з вами своїм професійним досвідом і розповісти про те, що треба враховувати при виборі весільного плаття.

З чого почати вибір весільної сукні?

Отже, вам вперше в житті має бути замість звичної маєчки та джинсики надіти це величезна, розкішне весільне плаття! З чого ж почати пошуки?

Перш за все погортайте журнали весільної моди і подумайте, що б ви хотіли - багато прикрашений вишивками і мереживами наряд або ж скромне плаття з чіткими, елегантними лініями. Адже у кожної нареченої свій характер і свої уявлення про те, якою вона хотіла б бачити себе в день весілля.

А тепер відкладіть журнали і вирушайте в весільні салони на примірку! Вибрати сукню по картинці неможливо - ви повинні самі подивитися, як виглядають ті чи інші фасони саме на вашій фігурі. Буває, що після примірки переваги міняються.

Колір весільного плаття

У весільних салонах ви побачите сукні білого кольору, а також сукні «кольору шампанського» (в країнах Європи є безліч різновидів і відтінків цього кольору зі своїми назвами - проте ми зазвичай називаємо його «колір шампанського»).

То який же колір вибрати - білий або «колір шампанського»? Досвідчений консультант весільного салону зазвичай відразу визначає, який колір підійде дівчині, і пропонує їй допомогти. Адже комусь підходять холодні, навіть блакитні відтінки білого кольору, а кого-то прикрашають саме теплі тони. Це залежить від багатьох факторів - від кольору шкіри, волосся і очей. (Докладніше про це див. Як вибрати колір весільного плаття і аксесуарів )

Втім, якщо наречена вже заздалегідь вирішила, що хоче виходити заміж тільки в традиційному білому платті - то, звичайно, нехай вибирає біле. Тим більше, що наречений теж нерідко наполягає на тому, щоб наречена була саме в білому вбранні. А ті дівчата, які збираються заміж в Італії або Іспанії, зазвичай розповідають нам, що наречений просив її неодмінно бути в платті «кольору шампанського» - там цей колір більш популярний, ніж білий.

У весільних салонах зазвичай є повний набір аксесуарів не тільки білого, але і «шампанського» кольору - віночки, рукавички, фата. Так що в будь-якому випадку ви будете виглядати чудово!

Силует весільного плаття

Є кілька основних типів весільних суконь:

  • принцеса,
  • А-силует,
  • Ампір (грецький стиль),
  • Русалка (Рибка).
З чого почати вибір весільної сукні

Сукня «Принцеса» - з дуже пишною спідницею. Воно підходить дівчатам середньої комплекції, а також дуже тоненьким дівчатам середнього або невисокого зросту.

Під таке плаття надівається під'юбник з кільцями - ви можете його не купувати, а взяти напрокат у весільному салоні. Без кілець таке плаття не буде добре виглядати, спідниця повисне великими асиметричними фалдами. Коли ви в сукні «Принцеса» сідайте на стілець, не слід високо піднімати кільця - і тоді вони не будуть заважати вам. (Про це докладніше див. Як ходити і сідати в плаття з под'юбніком ).

Сукня «Принцеса» може мати кілька варіантів: 1) пишна спідниця починається відразу від лінії талії, 2) талія занижена. Підберіть такий фасон, який йде саме вам. Важливо враховувати особливості фігури, співвідношення між талією і стегнами. Пишна спідниця може візуально розширити стегна, якщо вони занадто вузькі, а може, навпаки, їх приховати, якщо вони занадто широкі в порівнянні з талією.

Якщо дівчина маленького зросту, то їй не слід вибирати плаття з сильно заниженою лінією талії - в ньому ноги будуть здаватися короткими.

«А-силует» - плаття поступово розширюється донизу. Це дуже вдалий варіант, який підходить майже кожній дівчині, з будь-якою комплекцією: повних дівчат таке плаття стрункішою, а тоненьку дівчину воно робить елегантною і жіночною.

Деякі наречені категорично не хочуть надягати під таку сукню під'юбник з кільцями. Що ж, для цього випадку існують м'які під'юбник без кілець. І все ж рекомендую спробувати різні варіанти. Може виявитися, що ви все-таки погодитеся на кільця - вони допомагають показати красу сукні, розкривають вишивку та інші декоративні деталі. А крім того, плаття з широким под'юбніком виглядає урочистіше. У ньому зручніше ходити і танцювати, тому що завдяки під'юбник ви не наступите на поділ сукні.

Щоб кільця не виділялися крізь гладке сукню, на під'юбник нашиваються волани, і все буде відмінно виглядати.

Сукня «Ампір» або «Грецький стиль» - вільне плаття з легкої тканини, затягнуте високо під грудьми.

Такий силует був поширений у Стародавній Греції. А потім цей стиль знову увійшов в моду в часи імператора Наполеона, коли було популярним наслідування античності (по-французьки «empire» означає «імперія»). Наташа Ростова була одягнена саме в таку сукню з легкої тканини, затягнуте широкою стрічкою під грудьми.

Кому-то такий силует дуже добре підходить, а комусь і ні, це треба підбирати індивідуально. Якщо наречена вагітна, то зазвичай вона шукає в магазинах саме плаття стилю «Ампір». Насправді ці сукні можуть бути і не призначені для вагітних - всередині може виявитися приталена вузька підкладка, яку доведеться розшивати.

Якщо ви вирішили зупинити свій вибір на сукні «грецького» силуету, то треба врахувати, що до такої сукні не підходить надто пишна фата. Краще використовувати тонку однослойную фату, яка кріпиться під зачіскою. Або можна взагалі обійтися без фати - але тоді потрібна діадема або віночок, а також добре виглядатимуть живі квіти або окремі намистини в волоссі.

Сукня «Русалка» ( «Рибка») - плаття вузьке, а в нижній частині воно розширюється або внизу може бути пишний волан.

Такий силует у більшості суконь знаменитих фірм - це найдорожчі сукні з довгими шлейфами. Вони шиються на досить високий зріст і певні пропорції фігури. Саме ці сукні насамперед привертають увагу наречених при перегляді весільних журналів - і дівчата відразу ж заявляють: «Хочу тільки« мамуся », нічого іншого навіть приміряти не буду!»

Але треба враховувати, що такі сукні добре виглядають тільки на дуже стрункою нареченій. Дуже важливо, щоб плаття ідеально облягала талію і стегна, щоб воно було строго за розміром (якщо воно хоча б трішки ширше або вже, ніж потрібно - то буде виглядати погано). Приміряючи сукню «русалка», обов'язково поверніться боком і подивіться на себе в дзеркало. Навіть невеликий, трохи опуклий животик в такій сукні стане дуже помітним.

Не забудьте про те, що під час весілля вам доведеться сидіти за святковим столом. Тому при виборі сукні попросіть продавця-консультанта дати вам стілець і присядьте. Якщо вдалося, то все в порядку. Але якщо в цій сукні ви можете тільки стояти, але не можете сісти, то добре подумайте - чи потрібно вам плаття такого фасону.

Крім того, треба зазначити, що такі елегантні вузькі сукні надають нареченій «дамський» вид. Тому вони добре виглядають на 30-літніх жінок. А молоденьку дівчину вони можуть зробити кілька дорослішим. Втім, якщо ви мрієте саме про такій сукні - вибір за вами!

Бретельки і рукавчики

Деякі наречені шукають собі плаття з бретельками, тому що бояться, що під час весілля сукню почне сповзати вниз. Тут найголовніше - правильно зашнурувати плаття (див. Як зашнурувати весільну сукню ), Щоб воно дуже туго трималося на талії.

Втім, є ситуації, коли обов'язково потрібні бретельки:

  1. Якщо у нареченої дуже великий розмір грудей - тоді бретельки будуть підтримувати форму корсета, він не залом під грудьми.
  2. Якщо у сукні дуже глибокий виріз, у вигляді окремих «чашок», які в процесі свята можуть почати відставати від тіла - і тоді будуть необхідні хоча б тоненькі лямки.
  3. Якщо наречена вагітна і їй незручно в туго затягнутому плаття - завдяки бретельки плаття буде триматися на плечах, а шнурівку можна буде розслабити.
  4. Крім того, бретельки можуть візуально відкоригувати пропорції фігури. Правильна підібрана форма бретелей робить справжні чудеса!

Можливо, у весільному салоні кравчиня зможе пришити до плаття бретельки або невеликі рукавчики-крильця. Є три основні варіанти:

Є три основні варіанти:

  1. Одна бретелька навколо шиї - підходить майже всім дівчатам. Бретелька може бути вузькою. Але якщо у дівчини дуже великий розмір грудей, тоді краще, щоб в нижній частині бретелька була досить широкою, як на цьому малюнку.
  2. Дві бретельки. Якщо у нареченої широкі плечі, то їй це дуже підійде. Такий фасон візуально звужує плечі, якщо знайти правильне відстань між бретельками.
  3. Низько спущені рукавчики-крильця, вони можуть бути зроблені з тканини або з шматочків мережива. Якщо у дівчини дуже похилі вузькі плечі, то такі рукавчики їх візуально розширять. А якщо у дівчини повні плечі, то такий фасон підкреслює їх красу найбільш вигідним чином.

Довжина весільного плаття

Щоб у весільній сукні було зручно ходити, воно повинно бути на 2 - 3 см коротше, ніж рівень підлоги. Зазвичай сукні вкорочують в весільних салонах, з урахуванням висоти підборів ваших весільних туфель. Нижня спідниця з кільцями піднімає сукню, тому вкорочувати можна тільки після того, як ви остаточно визначилися з розміром під'юбник.

Деякі дівчата не слухають наших рекомендацій і наполягають на тому, щоб плаття було довжиною до самої підлоги. Що ж, в такому разі доведеться нареченій захопити з собою на весілля ножиці і підрізати плаття прямо під час весілля - тому що в занадто довгій сукні неможливо зробити ні кроку!

Коротка весільна сукня

Буває, що дівчина вирішила виходити заміж в короткій сукні, вище коліна. Це залежить від ситуації: наприклад, якщо весілля святкується скромно або якщо захід відбудеться на морському узбережжі. Втім, в будь-якому випадку раджу приміряти і довга сукня - може бути, ви поміняєте свою думку.

Коротке весільне плаття має таку особливість - в ньому відразу помітно, якщо форма ніг не ідеальна. Скільки разів доводилося бачити таку картину: приходить в салон дівчина в джинсового міні-спідниці і просить показати їй коротке весільне плаття. Одягнувши його, дівчина підходить до дзеркала - і з жахом дивиться на свої ноги! Виявляється, вони криві і некрасиві. У джинсовій спідниці ноги виглядали непогано. Але весільну сукню, зшиту з тонких тканин, прикрашене мереживами і бісером, буквально підкреслює всі недоліки (особливо якщо дівчина не наділа колготки, через це помітні навіть дрібні дефекти шкіри).

Футболка або корсет із спідницею?

Деякі дівчата шукають тільки плаття, оскільки костюм (тобто корсет із спідницею) вважають поганою прикметою. Поспішаю заспокоїти: на кожну прикмету завжди є прімета- «нейтралізатор». Якщо ви боїтеся надягати роздільний костюм, то можете декількома стібками пришити корсет до спідниці - і ні про що не турбуватися!

Корсет має ту перевагу, що в подальшому ви зможете ще неодноразово надіти його з якою-небудь іншою спідницею або з брюками, і у вас з'явиться новий святкове вбрання.

З чого почати вибір весільної сукні?
З чого почати вибір весільної сукні?
З чого почати вибір весільної сукні?
З чого ж почати пошуки?
То який же колір вибрати - білий або «колір шампанського»?
Футболка або корсет із спідницею?

Новости