Як вибрати відеореєстратор? Частина 7: ціна автомобільного відеореєстратора

  1. От 1 500 рублів
  2. До 3 000 рублів
  3. До 5 000 рублів
  4. Понад 5 000 рублів

Завершуємо розмову на тему вибору автомобільного відеореєстратора. Ми вже розглянули технічні особливості і практичні нюанси, що стосуються електроніки і механіки, а тепер вивчимо питання ціни і з'ясуємо, скільки і за що нам пропонують заплатити.

От 1 500 рублів

От 1 500 рублів

Щоб приступити до вибору автомобільного відеореєстратора , Потрібно мати суму близько 1 500 рублів. На ці гроші можна придбати вже абсолютно повноцінний реєстратор з відкидним дисплеєм, який пише відео з роздільною здатністю HD (1280 на 720 точок), який має всі базові автомобільні «функції» - автовключение / відключення запису при пуску / зупинки двигуна, «нарізку» відео на треки і їх запис «по колу» (циклічно). Якщо підшукувати модель в невеликих отдельчіках з електронікою, радіоринках, або в Мережі, то цієї суми вистачить ще й на карту пам'яті об'ємом 2 Гб.

Зрозуміло, що чудес не буває, і у таких відеореєстраторів будуть дешеві пластики, які виробляють враження довговічності, і якість відео, за нинішніми мірками досить посередня. У денний час, особливо при високій хмарності, такі реєстратори знімають ще більш-менш, але при яскравому сонці, в пізніх сутінках або вночі, якість відео у них починає сильно здавати. (Відео та огляд одного з реєстраторів ціною в 1 500 рублів teXet DVR-100HD можна переглянути у нас на сайті.)

На думку Kolesa.Ru надбюджетних відеореєстратори - це більшою мірою якесь засіб психологічного захисту, що дозволяє в разі спору при ДТП «хто їхав на зелений» або пресингу з боку недобросовісних інспекторів ДПС, послатися на те, що «все записано на відеореєстратор». Тому від конкретних рекомендацій в цьому сегменті утримаємося.

До 3 000 рублів

До 3 000 рублів

Набагато більш насиченим в плані асортименту виявляється сегмент відеореєстраторів вартістю від 2 до 3 тисяч рублів. Його також складають відеореєстратори, що знімають відео з роздільною здатністю HD, однак на відміну від «бюджетної» категорії, яку практично повністю представляють одноманітні чорні «розкладачки», тут з'являється найширший вибір дизайнів корпусів, аж до самих нестандартних (як наприклад у Ritmix AVR-450 ).

Тим часом, як показує наш моніторинг Мережі, ця цінова група таїть дуже багато розчарувань для покупця. Бо часто виявляється так, що в цікавому зовні і цілком добротному корпусі, перед яким стоїть цінник в дві з половиною тисячі, ховається та сама електронна начинка, що і у реєстратора за півтори. Тому тут треба бути готовим до того, що якість відео якщо і буде відрізнятися від відео «бюджетника», то не набагато. І, резюмуючи вищесказане, можна відзначити, що в реєстраторах ціною від півтора до трьох тисяч, покупець платить, головним чином, за більш якісний і естетичний корпус, зручний кріплення, «офіційну» марку, «гарантію» і т.п.

Серед відеореєстраторів з цієї цінової групи, що побували на тестуванні Kolesa.Ru, можна порекомендувати Shturmann Vision 400HD - компактну модель в корпусі a la фотоаппарат- «мильниця» вартістю в 2 490 рублів, яка показала непогану якість відео при денній зйомці.

До 5 000 рублів

До 5 000 рублів

Цікавий по-своєму сегмент, в якому відбувається таке «змішання» різних поколінь відеореєстраторів - за ці гроші ще щосили намагаються продавати відеореєстратори, які пишуть в HD, і від тих же 3 тисяч починаються ціни на авторегістратори, що записують відео в дозволі Full HD (1080р, 1920 на 1080 пікселів). І хоча тут теж маса «підводних каменів» у вигляді замовчування про частоту кадрів, з якої пишеться Full HD, застосування інтерполяції (див. Частину 1), і також дуже можливі проблеми з передачею освітленості, сильні «шуми» при запису (особливо в нічний час) і т.д.

Проте купувати відеореєстратор, який пише в HD дорожче 3 тисяч рублів, на думку Kolesa.Ru на сьогоднішній день немає сенсу. Оскільки вже в районі 4 тисяч рублів зараз на ринку з'являються моделі, які пишуть в повноцінному Full HD 30 к / с, які видають відео цілком гідної якості. Зокрема, Kolesa.Ru тут можуть порекомендувати модель Neoline Spike - сучасний FullHD-відеореєстратор вартістю 3 990 рублів.

Понад 5 000 рублів

Понад 5 000 рублів

За окремими винятками, тут починається територія відеореєстраторів останніх поколінь, які пишуть в Full HD зі швидкістю 30 к / с. З'являються моделі з GPS-приймачем - від 6 тисяч рублів. Саме від суми в 5 тисяч рублів і доведеться відштовхуватися того, хто бажає придбати сучасний відеореєстратор, який показує високу якість зображення. (Для правильного вибору радимо ще раз «освіжити в пам'яті» частина 1 і частина 6 нашого гіда «Як вибрати відеореєстратор».)

Що стосується рекомендацій Kolesa.Ru щодо певних моделей, то з тих відеореєстраторів, що побували у нас на тестах, варто звернути увагу на Mio MiVue 358 , Neoline Cubex V31 , teXet DVR-2GP , KAPKAM QL3 і Lexand LR-4500.

Читайте також:

- Частина 1. Як вибрати відеореєстратор за якістю записуваного відео
- Частина 2. Тривалість відеозапису відеореєстратора і відображення швидкості руху
- Частина 3. Як уникнути проблем, пов'язаних з переглядом відео з реєстратора
- Частина 4. Які додаткові функції і модулі мають відеореєстратори
- Частина 5. Як правильно вибрати підходящий корпус відеореєстратора
- Частина 6. При покупці відеореєстратора - не забуваємо про кріплення

Новости