Як вибрати змішувач для кухні: їх різновиди та властивості

  1. Основні види
  2. одноважільні
  3. двохважелі
  4. безконтактні
  5. типи кріплення
  6. картриджі
  7. виливши
  8. Матеріал виготовлення

До вибору змішувача для мийки кухні слід поставитися з повною відповідальністю. Адже це сантехнічний виріб буде витримувати регулярну щоденне навантаження, і тому повинно бути виконано відповідно до високих стандартів якості.

Прекрасно, якщо дизайн змішувача вигідно підкреслить стилістичне рішення кухні.

Основні види

Як правильно вибрати змішувач для кухні? Важливо звернути увагу на його конструкцію. За типом управління змішувачі бувають трьох видів:

  • одноважелі (з однією ручкою);
  • з двома вентилями (двохважелі);
  • безконтактні (безричажние, на сенсорному керуванні).

Кожен з них є свої особливості і переваги, про які слід дізнатися перш ніж визначитися, який змішувач краще вибрати для вашої кухні.

одноважільні

В даний час є досить затребуваним сантехнічним товаром. Плюс їх у тому, що вони можуть мати самий незвичайний, сміливий, оригінальний дизайн і, відповідно, бути гармонійно вписаними в будь-який сучасний інтер'єр.

Зручність їх застосування очевидно: можна включити воду одним рухом пальця або навіть ліктя в тому випадку, якщо руки забруднені або зайняті. Ручка-важіль може регулювати температуру води поворотами вліво-вправо; натиск і відключення води регулюються рухом вгору-вниз.

Говорячи про недоліки, слід згадати, в першу чергу, більш високий витрата води в порівнянні зі змішувачами з двома вентилями. Потім слід згадати про складну систему водоподачі, яка може знизити термін служби сантехнічного вироби.

Важливо знати, що найменша поломка одноважільного змішувача призведе до необхідності його повної заміни. Щоб цього не сталося якомога довше, слід брати до уваги репутації фірми-виробника.

Провідна причина поломок змішувачів з одним важелем - велика кількість домішок в складі міської води, тому потрібна установка фільтра для очищення водопровідної води.

двохважелі

Змішувачі з двома вентилями (двохважелі) - класика оформлення кухонного простору. Відрізняється роздільної водоподачи, що істотно знижує навантаження на систему і є довговічним рішенням.

Економне ведення господарства також може припускати використання Двохважеля виробів, так як вони економічніше внаслідок меншої витрати води. Якщо говорити про дизайн, то найбільш поширені двохважелі змішувачі, близькі до класики і ретро, ​​однак вони можуть бути виконані і в інших стилях.

Дані змішувачі оснащені, як випливає з їх назви, парою вентилів: один подає гарячу, а інший - холодну воду. Є більш надійним варіантом в порівнянні з одноважільним (рідше ламається), прекрасно справляючись з негативними наслідками впливу жорсткої хлорованої води.

У разі поломки крана слід всього лише замінити ущільнювач, повна заміна крана не потрібна. Плюсом цього сантехнічного вироби виступає те, що в разі поломки повністю виключається його протікання, так як вода перестає надходити в кран.

безконтактні

Даний вид безконтактних змішувачів має величезну кількість переваг. Економія води досягає 80%. Спосіб управління подібним змішувачем до геніальності простий: вода починає литися при піднесенні рук до крану, якщо ж їх прибрати, подача води автоматично припиняється.

Тут немає проблем не закритих і не до кінця закритих кранів. Їх пристроєм забезпечується їх надійність, адже при їх експлуатації не потрібно на щось тиснути (наприклад, на важіль) або що-небудь крутити (наприклад, вентиль). А саме ці деталі змішувачів найчастіше виходять з ладу.

Великою перевагою такого крана виступає також його охайність: адже ніхто не торкається до його деталей брудними руками. Деякі просунуті моделі оснащені пультом управління, за допомогою якого можна легко налаштовувати необхідну температуру води. Дизайн подібного змішувача може бути будь-яким (навіть космічним!) І прекрасно впишеться в будь-який сучасний інтер'єр.

Зрозуміло, що цінова категорія сенсорних змішувачів - висока, але зручність коштує дорожче грошей.

типи кріплення

При виборі кухонного змішувача слід враховувати один суттєвий нюанс - місце його монтажу. Існує кілька способів встановити змішувач на кухні:

  • кріпленням в стіні;
  • використовуючи отвір в кухонній мийці, яке може розташовуватися по центру або збоку;
  • використовуючи отвір, просвердлений в стільниці.

Одноважільні і двохвентильні змішувачі підходять для установки в мийку або стільницю. А для монтажу в стіну підійдуть лише настінні моделі.

Настінний змішувач відрізняється від своїх одноважільних і двохвентильних побратимів великим корпусом, який необхідно кріпити безпосередньо до стіни, а також жорстким з'єднанням з трубами.

Регулювання температури і напору води здійснюється стандартно. Для найкращого виду підведення до змішувача труби холодного і гарячого водопостачання слід заховати в стінах.

Неприємним сюрпризом при монтажі може стати виявлення розбіжності шлангів підводки і параметрів змішувача. У тому випадку, якщо шланги вже встановлені, необхідно ретельно виміряти їх діаметр, щоб він відповідав за потрібне параметрами.

картриджі

Вентильні змішувачі оснащуються прокладками. Замінити прокладку в такій моделі зовсім нескладно, з цією справою може впоратися майже кожен.

Важільні моделі оснащуються картриджами. Розглянемо типи застосовуваних картриджів:

  1. Кульовий. Являє собою не що інше, як куля, в якому здійснюється змішування води. Управління змішувачем здійснюється за допомогою плавних рухів важеля.

    Досить довговічний і надійний, проте при нерегулярній експлуатації може злегка заїдати. Має високі експлуатаційні характеристики.

  2. Має високі експлуатаційні характеристики

  3. Пластинчастий (керамічний). Має всередині дві пластини, які прилягають одна до одної. При експлуатації даного виду картриджів потрібна установка фільтра грубої очистки води.

    В іншому випадку, великі частки домішок, наявні в неочищеної воді, потраплять в простір між цими пластинами, від чого вони вийдуть з ладу.

    Однак наявність фільтра грубої очистки зробить використання даного виду картриджів надійним і довговічним, незалежно від інтенсивності їх експлуатації.

  4. Однак наявність фільтра грубої очистки зробить використання даного виду картриджів надійним і довговічним, незалежно від інтенсивності їх експлуатації

  5. Пластиковий запірний клапан. Зустрічається, головним чином, в недорогих виробах китайського виробництва. Гарантійні зобов'язання встановлюються на строк не більше, ніж 2 або 3 місяці.

    Його експлуатація нагадує гру в російську рулетку: він може прослужити достатньо довго, але, з чималою часткою ймовірності, зламатися відразу ж після закінчення гарантії.

Його експлуатація нагадує гру в російську рулетку: він може прослужити достатньо довго, але, з чималою часткою ймовірності, зламатися відразу ж після закінчення гарантії

Якщо ви займаєтеся зміною сантехніки в будинку, вам не завадить дізнатися більше про вибір та встановлення сифонів для раковин на кухні .

Щодо розміщення обраного змішувача на кухні читайте в докладної інструкції від наших експертів.

виливши

Висловлюючись просто, виливши - це просто носик крана. Чим же відрізняються типи виливу?

  1. Виливши може бути литим або збірним. У литого виливу з'єднання з корпусом безшовне. Для нього потрібне спеціальне металеве підставу. Виливши збірний складається з декількох деталей, зібраних в один конструктив.

    Є думка, що збірний виливши підходить для кухні, де потрібні додаткові підводки (посудомийна машина). Міцнішим традиційно вважається литий вилив.

  2. Міцнішим традиційно вважається литий вилив

  3. Форма. Виливи бувають прямі і вигнуті. При виборі слід врахувати, що струмінь води повинна падати приблизно в центр мийки.

    Важливо враховувати, що, в разі сильного напору води, струмінь може відхилятися до краю мийки.

  4. Висота, на якій знаходиться носик, тобто розмір виливу. Виливи можуть бути великі, маленькі або середні. Йдеться про висоту, з якої буде литися вода в мийку.

    Якщо виливши буде розташований високо, то вода буде розбризкується при ударі об дно раковини, якщо ж низько - мало простору залишиться для миття посуду: буде важко мити громіздку кухонне начиння (великі каструлі, сковороди і т.д.). Ймовірно, найкращим рішенням для кухні буде середній вилив.

  5. Радіус повороту. Чим він більший, тим краще. При цьому величина радіусу прямо корелює з ціною на модель.
  6. Особливості конструктиву сопла. Кран може закінчуватися аератором або насадкою-душем.

Сучасні моделі нерідко припускають можливість регулювання виливу в трьох площинах. Такі моделі можуть обертатися, змінювати нахил струменя, підніматися. Однозначно, це дуже зручно.

Матеріал виготовлення

Виробники створюють моделі з хрому, латуні, нержавійки. Найбільш же поширені конструкції, в яких використано кілька видів матеріалів.

  • Хром. Екологічний, гіпоалергенний матеріал. Стійкий до впливу агресивних і абразивних хімічних речовин. Чи не потребує спеціального догляду.
  • Латунь. Надійний і міцний матеріал, проте важкий і примхливий у догляді. Моделі з латуні слід ретельно оберігати від грубого механічного впливу і чистити виключно спеціальними засобами. Змішувачі з латуні нерідко покривають хромом.
  • Нержавіюча сталь. У всіх сенсах недорогий матеріал, який в змішувачах швидко зношується.
  • Покриття. Змішувач можуть покривати хромом, для простоти відходу за ним або, наприклад, глянсовою емаллю будь-яких кольорів. Також використовується позолота або нікель, покриття під граніт або мармур. Різні матеріали припускають відповідний догляд.
З'ясуйте

, Яку мийку варто вибрати для кухні, щоб вона відповідала всім вашим вимогам.

Якщо раковина вже вибрана, і ви хочете заощадити на виклик майстра, буде корисно дізнатися більше про установці мийки на кухні своїми руками .

Чи плануєте зайнятися зміною сантехніки і на заміській ділянці? З'ясуйте всі про види мийок, придатних для дачі.

Більше важливого про вибір змішувача для кухні дізнайтеся з відео-ролика:

До вибору змішувача для кухні слід підійти відповідально, адже він купується на роки. Які типи змішувачів бувають і як кріпляться, матеріал виготовлення і вид виливу - важливо вивчити всі ці нюанси. При виборі слід звертати увагу на зручність, функціональність, довговічність і дизайн.

Чим же відрізняються типи виливу?
Чи плануєте зайнятися зміною сантехніки і на заміській ділянці?

Новости