Як вибрати змішувач для кухні - вибираємо який краще + рейтинг виробників »Аква-Ремонт

  1. Які конструкції змішувачів бувають?
  2. Форма і розмір виливу
  3. Сучасні моделі з висувним виливом
  4. Матеріали для виготовлення
  5. Тип кріплення змішувача
  6. Огляд провідних виробників

Основним споживачем води в квартирі зазвичай є кухня. Тут миють все - руки, посуд, прилади, овочі-фрукти перед приготуванням і для консервування і т.д. Кухонного змішувача доводиться витримувати великі щоденні навантаження, в добу його відкривають і закривають близько 100 разів, тому він повинен бути міцним, надійним в експлуатації, легким у догляді. Важливу роль відіграє і його зовнішній вигляд - він повинен становити єдиний ансамбль з мийкою і гармоніювати з кухонним дизайном. Вибір змішувача для кухні вимагає знання основних функціональних характеристик даних виробів, їх класифікації, дизайну, особливостей догляду, головних виробників. Тут ми допоможемо вам придбати ці знання, і тоді питання вибору не здасться вам вже таким важким.

Які конструкції змішувачів бувають?

За типом відкривання води кухонні змішувачі бувають:

  • двовентильні (мають з боків крани гарячої і холодної води);
  • одноважелі (відкривання і закривання води здійснюється за допомогою важеля);
  • безконтактні або сенсорні (подають воду за допомогою датчика при піднесенні рук до корпусу змішувача).

Основним споживачем води в квартирі зазвичай є кухня

Традиційний двухвентильний змішувач - відповідний вибір для класичного інтер'єру

Традиційний двухвентильний змішувач - відповідний вибір для класичного інтер'єру

Одноважільний змішувач легко регулює інтенсивність потоку води, швидко вмикає і вимикає гарячу і холодну воду

На двовентильні традиційні змішувачі попит вже набагато менше, ніж раніше, зараз їх купують в основному люди, які віддають перевагу класичний інтер'єр або ж для кухні, оформленої в стилі ретро.

Усередині механізму вентильних змішувачів є прокладка з кераміки або гуми, а в важільних змішувачах - спеціальний замінний картридж, кульовий або пластинчастий (керамічний).

Усередині механізму вентильних змішувачів є прокладка з кераміки або гуми, а в важільних змішувачах - спеціальний замінний картридж, кульовий або пластинчастий (керамічний)

Сенсорний змішувач - найзручніший і економічний вид кухонних змішувачів

Найзручніший і економічний - безконтактний змішувач. Вода з нього витрачається тільки при піднесенні рук до його корпусу і автоматично відключається, коли під ним припиняється рух. З ним не потрібно хвилюватися, що забули прикрутити кран, коли в будинку відключили воду. Проте, такий вид є поки екзотикою і становить скромну частку в реалізації подібної сантехнічної продукції з причини своєї високої вартості. Чи не забагато сімей можуть дозволити собі придбати такий змішувач.

Форма і розмір виливу

Головне, чим відрізняється змішувач на кухні від свого побратима у ванній - це розмір водяного струменя і форма виливу. Тут струмінь води повинна падати максимально точно в центр дна мийки, щоб не розбризкувалася, і щоб під нею зручно було мити посуд, набирати воду у великі ємності. Висота підйому носика крана підбирається з урахуванням глибини мийки: чим нижче буде носик, тим глибше повинна бути чаша. При його низькою конструкції буде вкрай незручно мити великий посуд. При надто високій посадці вода розбризкуватиметься. Тому багато виробників випускають серії з включенням мийки, змішувача і аксесуарів до них.

Тому багато виробників випускають серії з включенням мийки, змішувача і аксесуарів до них

Такий змішувач гнеться і повертається в будь-якому напрямку

Змішувачі кухонні класифікуються і за формою виливу. Вона може бути S-, Г-, J- або R-образної. Популярні також і прямі Виливи класичної форми, сплющеною або потовщеною форми.

Стильний кухонний змішувач з S-образним зливом

Зручними є прогресивні моделі кухонних змішувачів, забезпечені перемикачем для посудомийної або пральної машини. Варто також звернути увагу на деякі з брендів, що пропонують кухонні змішувачі з системою фільтрації води. Такі змішувачі мають два виливу - один для водопровідної води, інший - для питної. Існують також зразки, де обидва струму води розміщуються в одному виливу, але фільтрована вода не змішується з нефільтрованої.

Кухонний змішувач з системою фільтрації води: виливши один, а фільтрована і нефільтроване вода тече окремим струмом

Сучасні моделі з висувним виливом

За останні роки з'явилося багато модифікацій смесітелейдля кухні з висувним виливом (з душем), які відрізняються рядом переваг від простих моделей. По-перше, вони дозволяють виробляти регулювання подачі струменя води, змінювати її напрямок і висоту. По-друге, змішувач з душем для кухні оснащений спеціальним шлангом і лійкою, розширює радіус розпилення води, зручний при використанні в мийках з декількома чашами.

Така насадка зручна для миття овочів, великої кількості посуду, та й самого корпусу мийки. Висувною змішувач має в своїй конструкції додаткову трубку, яка заходить в порожнину виливу при закритті, а при відкритті подовжує його, зменшуючи ймовірність розбризкування води.

Змішувач-душ зручний для використання в мийках з двома чашами

Матеріали для виготовлення

Матеріалами для виготовлення змішувачів для кухні служать:

  • метали і сплави - нікель, сталь, латунь, бронза;
  • кераміка;
  • граніт (такими змішувачами комплектують гранітні мийки);
  • пластмаса.

Кращими змішувачами для кухні вважаються ті, у яких внутрішні елементи виготовлені з кераміки, а корпус - з металу. Усередині них не відкладаються мінеральні відкладення, вони стійкі до вологи, мають тривалий термін експлуатації. Пластмаса, з якої виготовляють деякі моделі змішувачів, стійка до агресивного середовища і до корозії, але по міцності і довговічності поступається кераміці і металу.

Поверхня змішувача буває нержавіючої, хромованою і «під бронзу». Господині знають, що на блискучій поверхні з нержавіючої сталі більше видно висохлі краплі води і забруднення, тому набагато практичніше для кухні з цієї точки зору хромований або бронзовий змішувач і, крім того, ці відтінки краще виглядають в інтер'єрах сучасних кухонь.

Змішувач під бронзу прекрасно виглядає в інтер'єрі сучасної кухні

Тип кріплення змішувача

Перед тим, як вибрати кухонний змішувач, потрібно не упустити з виду ще один важливий момент - де і як він буде встановлений:

Перед тим, як вибрати кухонний змішувач, потрібно не упустити з виду ще один важливий момент - де і як він буде встановлений:

Функціональний сучасний змішувач, прикріплений до стіни

Функціональний сучасний змішувач, прикріплений до стіни

Цей змішувач прикріплений через отвір, просвердлений в стільницю

Цей змішувач прикріплений через отвір, просвердлений в стільницю

Найпростіший спосіб кріплення змішувача - через готове отвір в мийці

Вибір потрібної моделі буде залежати і від цього фактора, оскільки кожен змішувач пристосований для певного типу кріплення.

Огляд провідних виробників

Якщо скласти рейтинг найбільш популярних на вітчизняному ринку іноземних виробників змішувачів для кухні, то він буде виглядати наступним чином:

  • Oras (Фінляндія);
  • Grohe, Hansgrohe, (Німеччина);
  • Damixa (Данія);
  • Vidima (Болгарія);
  • Hansa (Німеччина);
  • Gustavsberg (Швеція);
  • Jacob Delafon (Франція).

Дані фірми пропонують різні види змішувачів для кухні різних цінових категорій, але всіх їх об'єднує гарантовану якість, надійність і стильний дизайн. Гідну за якістю продукцію виробляють такі вітчизняні підприємства, як Мотовилихинский сантехнічний завод, «Санмікс», «сантехпрібора», «Акватон».

Неважливо, які критерії при виборі змішувача для кухні є пріоритетними для вас (матеріал, ціна, функціональність, зовнішній вигляд), головне, щоб обрана модель відповідала розмірам і дизайну мийки, була зручною для миття посуду і набрання води в ємності і стала хорошим помічником в процесі щоденного приготування їжі.

Які конструкції змішувачів бувають?
Які конструкції змішувачів бувають?

Новости