Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії

  1. Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії З необхідністю роздруківки документів...
  2. якість друку
  3. вартість покупки
  4. вартість обслуговування
  5. Переваги та недоліки струменевого принтера
  6. Переваги та недоліки лазерного принтера
  7. остаточний вибір
  8. Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії
  9. швидкість друку
  10. якість друку
  11. вартість покупки
  12. вартість обслуговування
  13. Переваги та недоліки струменевого принтера
  14. Переваги та недоліки лазерного принтера
  15. остаточний вибір
  16. Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії
  17. швидкість друку
  18. якість друку
  19. вартість покупки
  20. вартість обслуговування
  21. Переваги та недоліки струменевого принтера
  22. Переваги та недоліки лазерного принтера
  23. остаточний вибір

Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії

З необхідністю роздруківки документів стикається кожен підприємець або менеджер. Тому до технічного оснащення установи потрібно підійти відповідально. Адже великі обсяги друкованих робіт з неправильно вибраним пристроєм можуть призвести до невиправданих фінансових витрат. Залежно від того, якою буде обраний принтер, яка технологія друку - струменевий або лазерний - краще відповідає профілю підприємства, робочий процес буде більш ефективним.

Для домашніх цілей вибір принтера також пов'язаний із сумнівами: що вибрати? Стандартний принтер або багатофункціональний апарат? Щоб не помилитися з вибором необхідного пристрою, необхідно уважно ознайомитися з основними функціями, попутно аналізуючи витрати на роздруківку і копіювання знімка або сторінки тексту.

Принципів друку в сучасних принтерах кілька. Найбільш поширені і адаптовані до будь-яких завдань лазерні і струменеві технології. Решта (такі, як твердочернильная або сублімаційні) відповідають більш специфічних завдань. Так що, основний вибір робиться між струменевим і лазерним принтером. Якими характеристиками вони відрізняються, і в чому їх основна різниця?

Корисно прочитати: ТОП-10 кращих принтерів для будинку 2017 року. Який принтер купити додому?

швидкість друку

Цей критерій важливий для установ, в яких обсяги документів значні. Від цього параметра залежить не тільки оперативність отримання відбитків, а й витрати на кожну копію. Перш, ніж вирішити, який принтер взяти для офісу, слід оцінити ключові показники струменевих і лазерних пристроїв.

Віддаючи перевагу більш швидкісного пристрою - наприклад, лазерному принтеру Canon i-SENSYS LBP253x , Слід розуміти, що заплатити за нього доведеться більше. Однак для виробничих потреб швидкість його друку (до 35 стор / хв) є визначальною.

Наявність в лазерному апараті функції колірного відтворення дозволяє виконувати барвисті зображення і графічні схеми досить оперативно. Таке поєднання різних видів поліграфії дуже зручно для студентів і школярів. Адже курсові та дипломні роботи роботи містити як текстову, так і графічну частину, тому лазерні МФУ та принтери, на кшталт Xerox VersaLink C400DN , Популярні в інститутських копіювальних центрах, бібліотеках і громадських навчальних закладах. Струменеві принтери частіше встановлюються в офісах з невеликою друкованої завантаженням або будинку.

Такий пристрій, як струменевий Epson L120 , Зручно для домашнього використання, де основним застосуванням може бути роздрук фотознімків, а зі звичайних текстів - рецепти, різні освітні статті, невеликі реферати або домашні завдання.

Це цікаво: Як вибрати лазерний принтер

якість друку

У чому основна відмінність колірного відтворення струменевого принтера від лазерного? Багато підприємств, спеціалізація яких полягає у виготовленні барвистих якісних зображень, давно оцінили і стали використовувати МФУ та принтери, які працюють на струменевому способі друку. Архітектурні та дизайнерські підприємства знають, що домогтися колірної глибини і рівномірного переходу фарб в графічній продукції легше за допомогою струменевих апаратів.

У стандартних моделях зазвичай йде змішування 4-х кольорів, але професійні апарати оснащуються 9 або 12 відтінками, що зменшують зернистість зображення. Це підвищує вартість устаткування, але дозволяє домогтися соковитих картинок. Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440.

Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440

Найбільшого дозволу вимагає виготовлення фотознімків. Лазерні апарати не призначені для цього, їх краще застосовувати для стандартної роздруківки документації, хоча картинки в кольорі вони також можуть відтворювати. Так що, якщо замислюватися, який кольоровий принтер дозволяє відтворювати кращі знімки, струменевий або лазерний, то тут відповідь очевидна - струменевий.

Додаткова інформація: Як вибрати струменевий принтер

вартість покупки

Підходити до питання вибору друкованого пристрою, орієнтуючись тільки на його вартість, не зовсім правильно. Тут слід вивчити витрати на робочі компоненти і частоту їх заміни.

Вартість самого струминного пристрою, аналогічного HP OfficeJet Pro 6230 значно нижче, ніж лазерного. Але йдуть в наборі стартові картриджі мають невеликий ресурс, і через деякий час перед користувачем постає питання їх заміни або заправки. У стандартних пристроях цей елемент розрахований на 100-120 аркушів тексту, а кольорових фотографій можна роздрукувати близько 60 штук.

Лазерні друковані прилади, на зразок Samsung SL-M2020 , Мають, як правило набагато більший ресурс - його вистачає на 1,5 тисячі аркушів тексту або 1,2 тисячі сторінок кольорових зображень. Причому в ньому передбачена можливість економного витрачання тонера, що збільшує ресурс в 1,5 рази.

А ось зменшити заявлену кількість сторінок може тривала робота МФУ і принтера, в результаті якої підвищується розігрів барабана, тим самим збільшуючи витрату тонера. Так яке МФУ варто вибрати, струйное з якісними картинками або лазерне з великою продуктивністю? Це залежить від потреб.

вартість обслуговування

Якщо зайнятися аналізом сукупних друкованих витрат, то потрібно порівнювати не тільки вартість самих пристроїв і комплектуючих, а й визначити собівартість друку. Для прикладу можна розглянути ситуацію, коли загальний обсяг друкованих праць досягає щомісяця близько 1500 сторінок. Картридж на це число копій CANON 725 LBP-6000 коштує орієнтовно 1800 гривень.

Струменевий варіант, як HP OfficeJet 7110 , використовує чорнило ColorWay HP 932 за ціною трохи більше 130 грн., яких вистачає в середньому на 100 сторінок. Сукупні витрати на щомісячний обсяг складуть майже 2000 грн.

За ціну, розраховану на 1600 струменевих копій, можна купити тонер Canon C-EXV54 IRC3025i на 15500 сторінок. В цілому, економія на друку великих обсягів текстових документів досить відчутна.

Таким чином, якщо підприємству потрібно високопродуктивний пристрій для великих друкованих обсягів, принтер або МФУ з лазерною технологією, типу Samsung SL-M3870FD , Буде найбільш фінансово виправданим придбанням. Якщо розглянути фінансові аспекти виготовлення кольорових картинок і фотознімків, то різниця у витратах буде істотно вище. Тому визначитися, який МФУ або принтер краще, можна, тільки розрахувавши витрати на друк струменевого і лазерного зразків.

Слід ознайомитися: Картриджі HP Economy: скорочення витрат, збереження якості друку

Переваги та недоліки струменевого принтера

Підсумовуючи ключові показники роботи струминного друкарського обладнання, можна сформулювати наступні висновки:

  1. До позитивних параметрам струменевих приладів можна віднести їх компактність, зручність розміщення на будь-якій робочій поверхні. Це відноситься і до струменевих МФУ, які мають також невеликі габарити.
  2. Якість кольорових картинок бездоганне, зручно користуватися принтером будинку, роблячи фото з особистого архіву.
  3. Є можливість виготовлення знімків без полів.
  4. Багато моделей дозволяють роздруковувати текст на обох сторонах аркуша.
  5. Доступна ціна. При невеликій друкарській завантаженні покупка струминного пристрою - відмінне придбання.
  6. Можливість самостійної заправки картриджа.
  7. Можливість використання картриджів з технологією СНПЧ для зменшення собівартості одиниці друку і витрат на обслуговування.

З недоліків користувачі відзначають наступні:

  • Вартість роздруківки одного листа досить значна. Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;
  • Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;
  • Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;   Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;   Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

В цілому, струменевий принтер дуже цінується користувачами, які вважають за краще мати якісну, яскраву і насичену друк. До того ж, для домашнього використання такий вид пристрою найкращий.

Переваги та недоліки лазерного принтера

Затребуваність лазерних пристроїв визначається такими переважними особливостями:

  1. Швидкісні характеристики. Більшість компаній, в яких роздруковується значне число службової документації, звітні та фінансові матеріали, прайси і каталожна інформація, вважають за краще оснащувати свої офіси саме лазерними апаратами. Їх високопродуктивна і безперебійна робота з масивом документів, низький показник шуму роблять пристрої незамінними для виробничих цілей.
  2. Невисока собівартість одиниці друку. Цей показник обумовлений ємним ресурсом тонерного розхідники. Середній показник досягає до 2000 аркушів на одному картриджі. Така ефективність впливає на витрати з придбання комплектуючих.
  3. Чи не потрібне спеціальне якість паперу.
  4. Виробничий ресурс картриджа, аналогічного Xerox Phaser 5500 , Розрахований на 30 000 сторінок, після чого йому вперше буде потрібно планова технічна діагностика. Тобто принтер може працювати безаварійно багато років.
  5. Простота і швидкість заміни картриджів.

Простота і швидкість заміни картриджів

Деякі недоліки такі моделі теж мають:

  • Такі принтери не належать до дешевих придбань. Тому купувати їх варто при серйозної друкованої завантаженні. Вклавши гроші в МФУ (відмінний варіант - Canon i-SENSYS MF635Cx ), Або принтер, слід розуміти, що таке придбання про фінансово виправдано при великих обсягах друку.
  • Великі розміри пристрою вимагають спеціально відведеного місця для його установки;
  • Кольоровий друк поступається струменевої технології і обходиться дорожче.

Кращим застосуванням лазерних апаратів вважається їх робота для друку та копіювання великого обсягу текстової документації.

остаточний вибір

остаточний вибір

Вивчивши технічні і призначені для користувача характеристики двох типів принтера, можна більш виважено підійти до вибору необхідного пристрою. Отже, що краще і дешевше - струменевий або лазерний принтер?

Починати потрібно з розрахунку місячного обсягу завантаження, визначитися з якісними параметрами друкованих матеріалів, прорахувати фінансові вкладення в пристрій і комплектуючі і, в результаті, отримати основний критерій, що стосується собівартості одиниці друку.

Для візуалізації результатів можна звести дані в таблицю (Х - умовна одиниця), яка допоможе прийняти оптимальне рішення.

показник

Струменевий принтер Лазерний принтер Друк тексту ХХ ХХХ Друк кольорових картинок ХХХ ХХ Швидкість друку ХХХ ХХХ Вартість пристрою ХХ ХХХ Вартість 1 копії ХХХ ХХ

Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії

З необхідністю роздруківки документів стикається кожен підприємець або менеджер. Тому до технічного оснащення установи потрібно підійти відповідально. Адже великі обсяги друкованих робіт з неправильно вибраним пристроєм можуть призвести до невиправданих фінансових витрат. Залежно від того, якою буде обраний принтер, яка технологія друку - струменевий або лазерний - краще відповідає профілю підприємства, робочий процес буде більш ефективним.

Для домашніх цілей вибір принтера також пов'язаний із сумнівами: що вибрати? Стандартний принтер або багатофункціональний апарат? Щоб не помилитися з вибором необхідного пристрою, необхідно уважно ознайомитися з основними функціями, попутно аналізуючи витрати на роздруківку і копіювання знімка або сторінки тексту.

Принципів друку в сучасних принтерах кілька. Найбільш поширені і адаптовані до будь-яких завдань лазерні і струменеві технології. Решта (такі, як твердочернильная або сублімаційні) відповідають більш специфічних завдань. Так що, основний вибір робиться між струменевим і лазерним принтером. Якими характеристиками вони відрізняються, і в чому їх основна різниця?

Корисно прочитати: ТОП-10 кращих принтерів для будинку 2017 року. Який принтер купити додому?

швидкість друку

Цей критерій важливий для установ, в яких обсяги документів значні. Від цього параметра залежить не тільки оперативність отримання відбитків, а й витрати на кожну копію. Перш, ніж вирішити, який принтер взяти для офісу, слід оцінити ключові показники струменевих і лазерних пристроїв.

Віддаючи перевагу більш швидкісного пристрою - наприклад, лазерному принтеру Canon i-SENSYS LBP253x , Слід розуміти, що заплатити за нього доведеться більше. Однак для виробничих потреб швидкість його друку (до 35 стор / хв) є визначальною.

Наявність в лазерному апараті функції колірного відтворення дозволяє виконувати барвисті зображення і графічні схеми досить оперативно. Таке поєднання різних видів поліграфії дуже зручно для студентів і школярів. Адже курсові та дипломні роботи роботи містити як текстову, так і графічну частину, тому лазерні МФУ та принтери, на кшталт Xerox VersaLink C400DN , Популярні в інститутських копіювальних центрах, бібліотеках і громадських навчальних закладах. Струменеві принтери частіше встановлюються в офісах з невеликою друкованої завантаженням або будинку.

Такий пристрій, як струменевий Epson L120 , Зручно для домашнього використання, де основним застосуванням може бути роздрук фотознімків, а зі звичайних текстів - рецепти, різні освітні статті, невеликі реферати або домашні завдання.

Це цікаво: Як вибрати лазерний принтер

якість друку

У чому основна відмінність колірного відтворення струменевого принтера від лазерного? Багато підприємств, спеціалізація яких полягає у виготовленні барвистих якісних зображень, давно оцінили і стали використовувати МФУ та принтери, які працюють на струменевому способі друку. Архітектурні та дизайнерські підприємства знають, що домогтися колірної глибини і рівномірного переходу фарб в графічній продукції легше за допомогою струменевих апаратів.

У стандартних моделях зазвичай йде змішування 4-х кольорів, але професійні апарати оснащуються 9 або 12 відтінками, що зменшують зернистість зображення. Це підвищує вартість устаткування, але дозволяє домогтися соковитих картинок. Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440.

Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440

Найбільшого дозволу вимагає виготовлення фотознімків. Лазерні апарати не призначені для цього, їх краще застосовувати для стандартної роздруківки документації, хоча картинки в кольорі вони також можуть відтворювати. Так що, якщо замислюватися, який кольоровий принтер дозволяє відтворювати кращі знімки, струменевий або лазерний, то тут відповідь очевидна - струменевий.

Додаткова інформація: Як вибрати струменевий принтер

вартість покупки

Підходити до питання вибору друкованого пристрою, орієнтуючись тільки на його вартість, не зовсім правильно. Тут слід вивчити витрати на робочі компоненти і частоту їх заміни.

Вартість самого струминного пристрою, аналогічного HP OfficeJet Pro 6230 значно нижче, ніж лазерного. Але йдуть в наборі стартові картриджі мають невеликий ресурс, і через деякий час перед користувачем постає питання їх заміни або заправки. У стандартних пристроях цей елемент розрахований на 100-120 аркушів тексту, а кольорових фотографій можна роздрукувати близько 60 штук.

Лазерні друковані прилади, на зразок Samsung SL-M2020 , Мають, як правило набагато більший ресурс - його вистачає на 1,5 тисячі аркушів тексту або 1,2 тисячі сторінок кольорових зображень. Причому в ньому передбачена можливість економного витрачання тонера, що збільшує ресурс в 1,5 рази.

А ось зменшити заявлену кількість сторінок може тривала робота МФУ і принтера, в результаті якої підвищується розігрів барабана, тим самим збільшуючи витрату тонера. Так яке МФУ варто вибрати, струйное з якісними картинками або лазерне з великою продуктивністю? Це залежить від потреб.

вартість обслуговування

Якщо зайнятися аналізом сукупних друкованих витрат, то потрібно порівнювати не тільки вартість самих пристроїв і комплектуючих, а й визначити собівартість друку. Для прикладу можна розглянути ситуацію, коли загальний обсяг друкованих праць досягає щомісяця близько 1500 сторінок. Картридж на це число копій CANON 725 LBP-6000 коштує орієнтовно 1800 гривень.

Струменевий варіант, як HP OfficeJet 7110 , використовує чорнило ColorWay HP 932 за ціною трохи більше 130 грн., яких вистачає в середньому на 100 сторінок. Сукупні витрати на щомісячний обсяг складуть майже 2000 грн.

За ціну, розраховану на 1600 струменевих копій, можна купити тонер Canon C-EXV54 IRC3025i на 15500 сторінок. В цілому, економія на друку великих обсягів текстових документів досить відчутна.

Таким чином, якщо підприємству потрібно високопродуктивний пристрій для великих друкованих обсягів, принтер або МФУ з лазерною технологією, типу Samsung SL-M3870FD , Буде найбільш фінансово виправданим придбанням. Якщо розглянути фінансові аспекти виготовлення кольорових картинок і фотознімків, то різниця у витратах буде істотно вище. Тому визначитися, який МФУ або принтер краще, можна, тільки розрахувавши витрати на друк струменевого і лазерного зразків.

Слід ознайомитися: Картриджі HP Economy: скорочення витрат, збереження якості друку

Переваги та недоліки струменевого принтера

Підсумовуючи ключові показники роботи струминного друкарського обладнання, можна сформулювати наступні висновки:

  1. До позитивних параметрам струменевих приладів можна віднести їх компактність, зручність розміщення на будь-якій робочій поверхні. Це відноситься і до струменевих МФУ, які мають також невеликі габарити.
  2. Якість кольорових картинок бездоганне, зручно користуватися принтером будинку, роблячи фото з особистого архіву.
  3. Є можливість виготовлення знімків без полів.
  4. Багато моделей дозволяють роздруковувати текст на обох сторонах аркуша.
  5. Доступна ціна. При невеликій друкарській завантаженні покупка струминного пристрою - відмінне придбання.
  6. Можливість самостійної заправки картриджа.
  7. Можливість використання картриджів з технологією СНПЧ для зменшення собівартості одиниці друку і витрат на обслуговування.

З недоліків користувачі відзначають наступні:

  • Вартість роздруківки одного листа досить значна. Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;
  • Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;
  • Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;   Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;   Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

В цілому, струменевий принтер дуже цінується користувачами, які вважають за краще мати якісну, яскраву і насичену друк. До того ж, для домашнього використання такий вид пристрою найкращий.

Переваги та недоліки лазерного принтера

Затребуваність лазерних пристроїв визначається такими переважними особливостями:

  1. Швидкісні характеристики. Більшість компаній, в яких роздруковується значне число службової документації, звітні та фінансові матеріали, прайси і каталожна інформація, вважають за краще оснащувати свої офіси саме лазерними апаратами. Їх високопродуктивна і безперебійна робота з масивом документів, низький показник шуму роблять пристрої незамінними для виробничих цілей.
  2. Невисока собівартість одиниці друку. Цей показник обумовлений ємним ресурсом тонерного розхідники. Середній показник досягає до 2000 аркушів на одному картриджі. Така ефективність впливає на витрати з придбання комплектуючих.
  3. Чи не потрібне спеціальне якість паперу.
  4. Виробничий ресурс картриджа, аналогічного Xerox Phaser 5500 , Розрахований на 30 000 сторінок, після чого йому вперше буде потрібно планова технічна діагностика. Тобто принтер може працювати безаварійно багато років.
  5. Простота і швидкість заміни картриджів.

Простота і швидкість заміни картриджів

Деякі недоліки такі моделі теж мають:

  • Такі принтери не належать до дешевих придбань. Тому купувати їх варто при серйозної друкованої завантаженні. Вклавши гроші в МФУ (відмінний варіант - Canon i-SENSYS MF635Cx ), Або принтер, слід розуміти, що таке придбання про фінансово виправдано при великих обсягах друку.
  • Великі розміри пристрою вимагають спеціально відведеного місця для його установки;
  • Кольоровий друк поступається струменевої технології і обходиться дорожче.

Кращим застосуванням лазерних апаратів вважається їх робота для друку та копіювання великого обсягу текстової документації.

остаточний вибір

остаточний вибір

Вивчивши технічні і призначені для користувача характеристики двох типів принтера, можна більш виважено підійти до вибору необхідного пристрою. Отже, що краще і дешевше - струменевий або лазерний принтер?

Починати потрібно з розрахунку місячного обсягу завантаження, визначитися з якісними параметрами друкованих матеріалів, прорахувати фінансові вкладення в пристрій і комплектуючі і, в результаті, отримати основний критерій, що стосується собівартості одиниці друку.

Для візуалізації результатів можна звести дані в таблицю (Х - умовна одиниця), яка допоможе прийняти оптимальне рішення.

показник

Струменевий принтер Лазерний принтер Друк тексту ХХ ХХХ Друк кольорових картинок ХХХ ХХ Швидкість друку ХХХ ХХХ Вартість пристрою ХХ ХХХ Вартість 1 копії ХХХ ХХ

Як зробити правильний вибір при покупці принтера: 4 основні критерії

З необхідністю роздруківки документів стикається кожен підприємець або менеджер. Тому до технічного оснащення установи потрібно підійти відповідально. Адже великі обсяги друкованих робіт з неправильно вибраним пристроєм можуть призвести до невиправданих фінансових витрат. Залежно від того, якою буде обраний принтер, яка технологія друку - струменевий або лазерний - краще відповідає профілю підприємства, робочий процес буде більш ефективним.

Для домашніх цілей вибір принтера також пов'язаний із сумнівами: що вибрати? Стандартний принтер або багатофункціональний апарат? Щоб не помилитися з вибором необхідного пристрою, необхідно уважно ознайомитися з основними функціями, попутно аналізуючи витрати на роздруківку і копіювання знімка або сторінки тексту.

Принципів друку в сучасних принтерах кілька. Найбільш поширені і адаптовані до будь-яких завдань лазерні і струменеві технології. Решта (такі, як твердочернильная або сублімаційні) відповідають більш специфічних завдань. Так що, основний вибір робиться між струменевим і лазерним принтером. Якими характеристиками вони відрізняються, і в чому їх основна різниця?

Корисно прочитати: ТОП-10 кращих принтерів для будинку 2017 року. Який принтер купити додому?

швидкість друку

Цей критерій важливий для установ, в яких обсяги документів значні. Від цього параметра залежить не тільки оперативність отримання відбитків, а й витрати на кожну копію. Перш, ніж вирішити, який принтер взяти для офісу, слід оцінити ключові показники струменевих і лазерних пристроїв.

Віддаючи перевагу більш швидкісного пристрою - наприклад, лазерному принтеру Canon i-SENSYS LBP253x , Слід розуміти, що заплатити за нього доведеться більше. Однак для виробничих потреб швидкість його друку (до 35 стор / хв) є визначальною.

Наявність в лазерному апараті функції колірного відтворення дозволяє виконувати барвисті зображення і графічні схеми досить оперативно. Таке поєднання різних видів поліграфії дуже зручно для студентів і школярів. Адже курсові та дипломні роботи роботи містити як текстову, так і графічну частину, тому лазерні МФУ та принтери, на кшталт Xerox VersaLink C400DN , Популярні в інститутських копіювальних центрах, бібліотеках і громадських навчальних закладах. Струменеві принтери частіше встановлюються в офісах з невеликою друкованої завантаженням або будинку.

Такий пристрій, як струменевий Epson L120 , Зручно для домашнього використання, де основним застосуванням може бути роздрук фотознімків, а зі звичайних текстів - рецепти, різні освітні статті, невеликі реферати або домашні завдання.

Це цікаво: Як вибрати лазерний принтер

якість друку

У чому основна відмінність колірного відтворення струменевого принтера від лазерного? Багато підприємств, спеціалізація яких полягає у виготовленні барвистих якісних зображень, давно оцінили і стали використовувати МФУ та принтери, які працюють на струменевому способі друку. Архітектурні та дизайнерські підприємства знають, що домогтися колірної глибини і рівномірного переходу фарб в графічній продукції легше за допомогою струменевих апаратів.

У стандартних моделях зазвичай йде змішування 4-х кольорів, але професійні апарати оснащуються 9 або 12 відтінками, що зменшують зернистість зображення. Це підвищує вартість устаткування, але дозволяє домогтися соковитих картинок. Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440.

Якість графіки середнього кольорового струменевого обладнання становить 600х600 dpi, а виготовлення професійних ілюстрацій вимагає дозволу не менше, ніж 5760х1440

Найбільшого дозволу вимагає виготовлення фотознімків. Лазерні апарати не призначені для цього, їх краще застосовувати для стандартної роздруківки документації, хоча картинки в кольорі вони також можуть відтворювати. Так що, якщо замислюватися, який кольоровий принтер дозволяє відтворювати кращі знімки, струменевий або лазерний, то тут відповідь очевидна - струменевий.

Додаткова інформація: Як вибрати струменевий принтер

вартість покупки

Підходити до питання вибору друкованого пристрою, орієнтуючись тільки на його вартість, не зовсім правильно. Тут слід вивчити витрати на робочі компоненти і частоту їх заміни.

Вартість самого струминного пристрою, аналогічного HP OfficeJet Pro 6230 значно нижче, ніж лазерного. Але йдуть в наборі стартові картриджі мають невеликий ресурс, і через деякий час перед користувачем постає питання їх заміни або заправки. У стандартних пристроях цей елемент розрахований на 100-120 аркушів тексту, а кольорових фотографій можна роздрукувати близько 60 штук.

Лазерні друковані прилади, на зразок Samsung SL-M2020 , Мають, як правило набагато більший ресурс - його вистачає на 1,5 тисячі аркушів тексту або 1,2 тисячі сторінок кольорових зображень. Причому в ньому передбачена можливість економного витрачання тонера, що збільшує ресурс в 1,5 рази.

А ось зменшити заявлену кількість сторінок може тривала робота МФУ і принтера, в результаті якої підвищується розігрів барабана, тим самим збільшуючи витрату тонера. Так яке МФУ варто вибрати, струйное з якісними картинками або лазерне з великою продуктивністю? Це залежить від потреб.

вартість обслуговування

Якщо зайнятися аналізом сукупних друкованих витрат, то потрібно порівнювати не тільки вартість самих пристроїв і комплектуючих, а й визначити собівартість друку. Для прикладу можна розглянути ситуацію, коли загальний обсяг друкованих праць досягає щомісяця близько 1500 сторінок. Картридж на це число копій CANON 725 LBP-6000 коштує орієнтовно 1800 гривень.

Струменевий варіант, як HP OfficeJet 7110 , використовує чорнило ColorWay HP 932 за ціною трохи більше 130 грн., яких вистачає в середньому на 100 сторінок. Сукупні витрати на щомісячний обсяг складуть майже 2000 грн.

За ціну, розраховану на 1600 струменевих копій, можна купити тонер Canon C-EXV54 IRC3025i на 15500 сторінок. В цілому, економія на друку великих обсягів текстових документів досить відчутна.

Таким чином, якщо підприємству потрібно високопродуктивний пристрій для великих друкованих обсягів, принтер або МФУ з лазерною технологією, типу Samsung SL-M3870FD , Буде найбільш фінансово виправданим придбанням. Якщо розглянути фінансові аспекти виготовлення кольорових картинок і фотознімків, то різниця у витратах буде істотно вище. Тому визначитися, який МФУ або принтер краще, можна, тільки розрахувавши витрати на друк струменевого і лазерного зразків.

Слід ознайомитися: Картриджі HP Economy: скорочення витрат, збереження якості друку

Переваги та недоліки струменевого принтера

Підсумовуючи ключові показники роботи струминного друкарського обладнання, можна сформулювати наступні висновки:

  1. До позитивних параметрам струменевих приладів можна віднести їх компактність, зручність розміщення на будь-якій робочій поверхні. Це відноситься і до струменевих МФУ, які мають також невеликі габарити.
  2. Якість кольорових картинок бездоганне, зручно користуватися принтером будинку, роблячи фото з особистого архіву.
  3. Є можливість виготовлення знімків без полів.
  4. Багато моделей дозволяють роздруковувати текст на обох сторонах аркуша.
  5. Доступна ціна. При невеликій друкарській завантаженні покупка струминного пристрою - відмінне придбання.
  6. Можливість самостійної заправки картриджа.
  7. Можливість використання картриджів з технологією СНПЧ для зменшення собівартості одиниці друку і витрат на обслуговування.

З недоліків користувачі відзначають наступні:

  • Вартість роздруківки одного листа досить значна. Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;
  • Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;
  • Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

Це пов'язано з невеликим ресурсом картриджів і необхідністю їх частої заміни;   Можливість висихання чорнильних складів при тривалих перервах в роботі;   Труднощі при чищенні пристрої, можуть залишатися плями і сліди при цій процедурі;

В цілому, струменевий принтер дуже цінується користувачами, які вважають за краще мати якісну, яскраву і насичену друк. До того ж, для домашнього використання такий вид пристрою найкращий.

Переваги та недоліки лазерного принтера

Затребуваність лазерних пристроїв визначається такими переважними особливостями:

  1. Швидкісні характеристики. Більшість компаній, в яких роздруковується значне число службової документації, звітні та фінансові матеріали, прайси і каталожна інформація, вважають за краще оснащувати свої офіси саме лазерними апаратами. Їх високопродуктивна і безперебійна робота з масивом документів, низький показник шуму роблять пристрої незамінними для виробничих цілей.
  2. Невисока собівартість одиниці друку. Цей показник обумовлений ємним ресурсом тонерного розхідники. Середній показник досягає до 2000 аркушів на одному картриджі. Така ефективність впливає на витрати з придбання комплектуючих.
  3. Чи не потрібне спеціальне якість паперу.
  4. Виробничий ресурс картриджа, аналогічного Xerox Phaser 5500 , Розрахований на 30 000 сторінок, після чого йому вперше буде потрібно планова технічна діагностика. Тобто принтер може працювати безаварійно багато років.
  5. Простота і швидкість заміни картриджів.

Простота і швидкість заміни картриджів

Деякі недоліки такі моделі теж мають:

  • Такі принтери не належать до дешевих придбань. Тому купувати їх варто при серйозної друкованої завантаженні. Вклавши гроші в МФУ (відмінний варіант - Canon i-SENSYS MF635Cx ), Або принтер, слід розуміти, що таке придбання про фінансово виправдано при великих обсягах друку.
  • Великі розміри пристрою вимагають спеціально відведеного місця для його установки;
  • Кольоровий друк поступається струменевої технології і обходиться дорожче.

Кращим застосуванням лазерних апаратів вважається їх робота для друку та копіювання великого обсягу текстової документації.

остаточний вибір

остаточний вибір

Вивчивши технічні і призначені для користувача характеристики двох типів принтера, можна більш виважено підійти до вибору необхідного пристрою. Отже, що краще і дешевше - струменевий або лазерний принтер?

Починати потрібно з розрахунку місячного обсягу завантаження, визначитися з якісними параметрами друкованих матеріалів, прорахувати фінансові вкладення в пристрій і комплектуючі і, в результаті, отримати основний критерій, що стосується собівартості одиниці друку.

Для візуалізації результатів можна звести дані в таблицю (Х - умовна одиниця), яка допоможе прийняти оптимальне рішення.

показник

Струменевий принтер Лазерний принтер Друк тексту ХХ ХХХ Друк кольорових картинок ХХХ ХХ Швидкість друку ХХХ ХХХ Вартість пристрою ХХ ХХХ Вартість 1 копії ХХХ ХХ

Для домашніх цілей вибір принтера також пов'язаний із сумнівами: що вибрати?
Стандартний принтер або багатофункціональний апарат?
Якими характеристиками вони відрізняються, і в чому їх основна різниця?
Який принтер купити додому?
Так яке МФУ варто вибрати, струйное з якісними картинками або лазерне з великою продуктивністю?
Отже, що краще і дешевше - струменевий або лазерний принтер?
Для домашніх цілей вибір принтера також пов'язаний із сумнівами: що вибрати?
Стандартний принтер або багатофункціональний апарат?
Якими характеристиками вони відрізняються, і в чому їх основна різниця?
Який принтер купити додому?

Новости