Як швидко зробити шоколадний кекс в мікрохвильовці

  1. Історія приготування в мікрохвильовій печі Перед тим, як ми почнемо готувати швидкий кекс в мікрохвильовці,...
  2. Інгредієнти для кексу

Історія приготування в мікрохвильовій печі

Перед тим, як ми почнемо готувати швидкий кекс в мікрохвильовці, ХозОбоз пропонує невеличкий екскурс в історію такого представника побутової техніки, як ця сама мікрохвильова піч. Як і багато інших речей, мікрохвильовка була придумана практично випадково. Легенда свідчить, що Персі Спенсер, американський інженер, який проводив експерименти з магнетроном, зауважив, що чомусь розплавився шматочок шоколаду в його кишені. Є й інша версія, яка полягає в наступному - той же Спенсер помітив, що покладений на підключений магнетрон бутерброд нагрівся. Бути може, причиною винаходу мікрохвильовки взагалі був опік, але псувати імідж приладу з комерційних міркувань було якось недоцільно. Адже, погодьтеся, історія з шоколадом або бутербродом виглядає куди більш смачно і красиво.

Спенсер отримав патент на мікрохвильовку в 1946 році, а вже через рік була випущена і перша СВЧ-піч. Спочатку в ній не готували, оскільки мікрохвильовка була призначена для швидкого розморожування. Більш того, використовувалася вона виключно військовими, зокрема в солдатських їдальнях, а також столових військових госпіталів. Так що, як зробити кекс в мікрохвильовці, вони точно не знали.

Зараз нам уявити це важко, але перша мікрохвильова піч дорівнювала приблизно людському росту, її маса становила аж 340 кг. Серійне виробництво мікрохвильовок почалося вже в 1949 році. Не всі могли дозволити купити собі таку техніку, оскільки коштувала вона шалених грошей - аж 3000 $. І лише в 1955 році вийшла перша побутова мікрохвильова піч, це сталося в Японії. Спочатку на новий виріб попит був невисокий. Правда, з часом мікрохвильовка завоювала все-таки любов обивателів. Уже в 80-х роках СВЧ-печі стали виготовляти і у нас, а трохи пізніше навчилися, як приготувати швидко кекс в мікрохвильовій печі.

користь випічки

Про те, що випічка теж буває корисною, ХозОбоз вже писав. Так, дійсно, вуглеводи нам вкрай необхідні. Пам'ятаємо і про те, що солодка випічка завжди піднімає настрій. Тим більше, що кекс готується настільки швидко, що навіть сам процес приносить чимало задоволення. До речі, ХозОбоз радить запропонувати дітям спробувати приготувати кекс в чашці в мікрохвильовці. Ось побачите, вони впораються, а користь від перебування дітей на кухні буде зростати з кожним днем.

Інгредієнти для кексу

  • Борошно-3 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ч. Л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Розпушувач - ¼ ч. Л.
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.

Швидке приготування кексу в мікрохвильовці

  1. Отже, як приготувати кекс в СВЧ печі? Складного немає нічого. Почнемо з того, що в невелику мисочку насипаємо борошно.

    У глибокий посуд насипаємо борошно

  2. Додаємо какао до борошна. ХозОбоз хоче звернути увагу, що варто використовувати несолодкий какао-порошок, а не суміш для дитячих напоїв, в яку, як відомо, входить цукор та інші інгредієнти.

    Змішуємо борошно з какао порошок для випічки

  3. Додаємо цукор.

    Вводимо цукровий пісок

  4. Додаємо розпушувач, все змішуємо.

    Тепер кладемо розпушувач

  5. В окремому посуді змішуємо яйце і молоко. Злегка збиваємо.

    В окремій мисці збиваємо яйце з молоком

  6. З'єднуємо в одній тарілці сухі і вологі інгредієнти. Додаємо оливкову олію. Ретельно перемішуємо. Замість оливкової можна використовувати і соняшникову, але оливкова корисніше і менш калорійне. До речі, ніякого присмаку оливкова олія цього кексу не надає.

    З'єднуємо вміст двох посудин і додаємо трохи рослинного масла. Тепер все перемішуємо до отримання однорідної консистенції

  7. Чашку, стакан або кокотницу змащуємо рослинним маслом, нам знадобиться буквально кілька крапель. Викладаємо тісто. До речі, не забувайте, що не можна використовувати металевий посуд або посуд з «золотими» і «срібними» візерунками.

    Ємність для випічки кексу змащуємо рослинним маслом і виливаємо в неї тісто

  8. Розміщуємо посуд з тестом в мікрохвильовку всього на 90 секунд. Потужність висока. Кекс в мікрохвильовці (фото додається) готовий! Трохи остудити і можна подавати.

    Тепер форму поміщаємо в мікрохвильову піч на 90 секунд і випікаємо при максимальній потужності

Ось ми і приготували кекс, 5 хвилин на це витратили, зате отримали море задоволення. А як це зручно! Адже, погодьтеся, не завжди є можливість возитися з випічкою. Тепер, коли хтось із домашніх забреде на кухню в пошуках чогось солоденького, ви блискавично можете виконати його бажання, приготувавши шоколадний кекс в мікрохвильовці. Та й гості непрохані ніколи не застануть вас зненацька, так що цей рецепт згодиться вам не один раз, згадайте слово ХозОбоза.

До речі, це далеко не єдиний рецепт кексу приготованого в мікрохвильовці. Є варіанти приготування кексу з шматочками шоколаду, з яблучним пюре та ін. До речі, кекс в мікрохвильовці без яєць зазвичай є саме яблучним, втім, як і кекс в мікрохвильовці без молока.

Схожі рецепти

Новости