Як і де отримати ОКПО для ТОВ?

  1. Що таке ОКПО і для яких цілей використовується
  2. Чи можна і де отримати ОКПО для ТОВ через інтернет
  3. Як дізнатися ОКПО за допомогою сайту податкової служби
  4. Отримання кодів ОКПО в територіальних органах Росстату і ФНС

Як отримати ОКПО для ТОВ, цікавить власників багатьох організацій. Особливо актуальне це питання для тих, хто зовсім недавно зареєструвався або планує це зробити найближчим час.Я процесі отримання даних про ОКПО ми розповімо в статті нижче. Як отримати ОКПО для ТОВ, цікавить власників багатьох організацій

фото:

Що таке ОКПО і для яких цілей використовується

Чи можна і де отримати ОКПО для ТОВ через інтернет

Як дізнатися ОКПО за допомогою сайту податкової служби

Отримання кодів ОКПО в територіальних органах Росстату і ФНС

Що таке ОКПО і для яких цілей використовується

ОКПО розшифровується як Класифікація підприємств та організацій. Код ОКПО - це один з кодів статистики, який присвоюється кожному господарюючому суб'єкту, в т. Ч., Згідно п. 2.3 Положення про ведення Загальноросійського класифікатора підприємств і організацій (ЄДРПОУ) та внесення в нього змін, затв. наказом Росстату від 06.04.2012 № 107 (далі по тексту - наказ № 107):

  • юрособам та їхнім відокремленим підрозділам;
  • організаціям, що ведуть діяльність без створення юрособи;
  • індивідуальним підприємцям.

Основне призначення коду ОКПО - визначення галузі, в якій працює ТОВ. За допомогою даного коду госпсуб'єкти структуруються по галузях їх діяльності. На відміну від коду КВЕД, детально характеризує сферу діяльності організації, код ОКПО несе лише узагальнену інформацію про галузь виробництва / послуг. Код ОКПО для організації, в т. Ч. І для суспільства з обмеженою відповідальністю (далі по тексту - ТОВ), складається з 8 символів (п. 2.5 наказу № 107).

Чи можна і де отримати ОКПО для ТОВ через інтернет

Самий простий, швидкий і зручний спосіб отримання коду ОКПО поряд з іншими кодами статистики - це звернення через офіційний сайт Росстату до бази даних, що містить такі коди.

Регламент роботи з сайтом передбачає такі кроки:

  1. Перехід за посиланням, розміщеної на банері «Повідомлення про кодах по загальноросійським класифікаторів» в правій частині головної сторінки сайту, до баз Росстату.
  2. Вибір потрібного типу повідомлення з можливих: для юросіб, індивідуальних підприємців, відокремлених підрозділів, адвокатів і приватних нотаріусів. У разі пошуку ОКПО для ТОВ вибирається перший варіант.
  3. Заповнення хоча б одного віконця в з'являється формі - ІПН або свідоцтво про Державну.
  4. Вибір необхідного виду документа (повідомлення про облік в статистичному регістрі і розшифровка кодів або перелік форм).
  5. Натискання кнопки «Пошук», після чого на екран виводяться запитані дані, які в подальшому можуть бути роздруковані.

Сформоване повідомлення за своєю суттю є інформаційно-довідковим документом і не вимагає засвідчення посадовою особою і проставлення печатки відповідного держоргану.

Доступ до даного інтернет-ресурсу є вільним і надається на безкоштовній основі. Таким чином, отримання кодів статистики в даний момент займає буквально кілька хвилин і не вимагає відвідування територіальних органів Росстату. Крім того, доступ до бази кодів може бути надано на сайті кодиросстата.рф.

Як дізнатися ОКПО за допомогою сайту податкової служби

Ще один спосіб дізнатися ОКПО - запит виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЕГРЮЛ) за допомогою сервісу, що надається ФНС. Виписка з ЕГРЮЛ формується моментально і на безкоштовній основі. Для цього досить у запропонованій формі запиту вибрати відповідну вкладку (юрособи або ІП / СФГ) та вказати найменування госпсуб'єкта, його ІПН або свідоцтво про Державну.

За допомогою названих сервісів організація може дізнатися як свій код ОКПО, так і код будь-якого іншого господарюючого суб'єкта. Більш детально ознайомитися з регламентом замовлення подібної виписки можна в інший нашій статті - « Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб ».

Отримання кодів ОКПО в територіальних органах Росстату і ФНС

Можливість отримати інформацію про ОКПО організації та інших кодах статистики в територіальних органах Росстату і ФНС як і раніше існує, хоча і поступається в зручності методу замовлення через інтернет-ресурси.

Для отримання такої послуги необхідно подати до відповідного органу заяву за встановленою формою і комплект документів, в числі яких:

  • копія свідоцтва про присвоєння ІПН;
  • копія свідоцтва про присвоєння ОГРН (з 01.01.2017 не видається, його замінює Лист записи реєстру, що видається при держреєстрації);
  • копія виписки з ЕГРЮЛ;
  • копія статуту.

ФНС видає повідомлення з кодами статистики в комплекті з документами, що підтверджують реєстрацію юрособи.

Треба відзначити, що самі співробітники названих держорганів рекомендують звертаються особам користуватися інтернет-сервісами, т. К. Це дозволяє користувачам набагато швидше отримувати необхідну інформацію.

Отже, код ОКПО присвоюється кожному реєструється госпсуб'єкту. За допомогою даного коду характеризується галузь виробництва або надання послуг, в якій здійснює свою діяльність ТОВ. Виписку з кодами статистики можна замовити як через спеціальні інтернет-ресурси, так і в територіальних органах Росстату і ФНС.

Автор: RusЮріст

Новости