Як отримати виписку з ЕГРН на земельну ділянку через інтернет 2019

  1. Спосіб №1 - замовити виписку з ЕГРН в МФЦ
  2. Спосіб №2 - замовити виписку з ЕГРН через інтернет

Виписка з ЕГРН на земельну ділянку потрібна при купівлі-продажу, оформленні права власності, даруванні, отриманні банківського кредиту або судових розглядах. Документ може отримати будь-який громадянин РФ і незалежно від того, чи є він власником землі чи ні. Це правило дійсно для всіх видів нерухомості на території РФ. Росреестр надає виписки з ЕГРН в електронному та паперовому вигляді, обидва варіанти можна замовити в інтернеті. Паперову виписку можна отримати також в Реєстраційній Палаті або міському (районному) багатофункціонального центру (МФЦ) за місцем проживання. А тепер розглянемо кожен із способів детальніше.

зміст

Спосіб №1 - замовити виписку з ЕГРН в МФЦ

Для замовлення виписки з ЕГРН в будь-якому відділенні МФЦ «Мої Документи» вам буде потрібно паспорт і гроші на оплату державного мита. Відразу варто відзначити, що ЕГРН не надає відомостей про орендарів земельних ділянок. В цьому випадку у виписці буде зазначено: «Запрошувані відомості відсутні».

Порядок дій наступний:

  1. У будь-якого відділення МФЦ потрібно пред'явити паспорт, підписати заяву на отримання виписки і сплатити держмито. Реквізити на оплату можна взяти у співробітників МФЦ. Якщо чергу електронна, потрібно взяти номер черги. Держмито можна оплатити в будівлі МФЦ, суми оплати вказані вище. Уявіть співробітнику паспорт, квитанцію про оплату мита і назвіть кадастровий номер земельної ділянки.
  2. Співробітник сам заповнить заяву на отримання відомостей про земельну ділянку з ЕГРН, видасть копію заявнику і призначить день отримання виписки. У копії заяви повинен бути вказаний номер запиту і телефон, за яким можна навести довідки про готовність виписки. Терміни видачі виписки по закону - до трьох робочих днів у разі звернення в Реєстраційну палату і до чотирьох робочих днів при отриманні в МФЦ. Затримки видачі можливі, тому, якщо виписка потрібна терміново або ви не бажаєте замовляти її самостійно, зверніться до юриста нашої компанії. На нашому сайті в нижній частині екрана праворуч у вікні можна зробити замовлення або отримати безкоштовну консультацію.
  3. Виписку можна забрати в МФЦ в призначений день. Для отримання при собі мати паспорт та копію заяви. Виписка може бути видана тільки громадянину, який її замовляв.

Вартість виписки з ЕГРН без вказівки кордонів ділянки - 400 рублів для фізичної особи і 1100 рублів для юридичної особи. Із зазначенням координат кордонів ділянки - 750 рублів для фізичної особи і 2200 рублів для юридичної особи. Підписаний реєстратором та завірений великою круглою печаткою Росреестр документ повинен бути готовий протягом 3-х робочих днів, але часто доводиться чекати довше.

Зразок паперової виписки з ЕГРН, яку видає МФЦ Зразок паперової виписки з ЕГРН, яку видає МФЦ

Спосіб №2 - замовити виписку з ЕГРН через інтернет

Для отримання виписки з ЕГРН без пред'явлення паспорта і не виходячи з дому, потрібно знати тільки кадастровий номер або адреса земельної ділянки. Оформити замовлення можна прямо на сайті публічної кадастрової карти в розділі «Послуги». Вартість електронної виписки з ЕГРН - 250 рублів для фізичної особи і 800 рублів для особи юридичної.

На відміну від паперової виписки, електронна версія завіряється електронним цифровим підписом реєстратора (ЕЦП), яка підтверджує її достовірність. ЕЦП може бути ідентифікована банком, судом або іншою установою, затребував виписку. Електронна виписка має формат .xml або .html і відкривається у всіх браузерах, також її можна завантажити на будь-який носій (флешку, диск) або роздрукувати.

Росреестр надсилає виписки з ЕГРН протягом 3-х днів (бувають затримки). Якщо хочете отримати інформацію швидше, то рекомендую замовляти виписки безпосередньо через API Росреестра - так ви отримаєте документ протягом години. Вартість та ж - 250 рублів, дані офіційні - з ЕГРН Росреестра і підтверджені електронним цифровим підписом реєстратора (ЕЦП).

Виписка з ЕГРН, яку я недавно замовляв через   API Росреестра
Виписка з ЕГРН, яку я недавно замовляв через API Росреестра

Новости