Як вибрати витяжку на кухню?

  1. 5 критеріїв вибору надійної витяжки

При облаштуванні будь-якої кухні важливим фактором вважається вибір витяжки. Як не дивно, але саме цей кухонний аксесуар надзвичайно важливий. За допомогою витяжки здійснюється очищення приміщення від частинок гару, кіптяви і жиру, які осідають на стінах. Крім того, що вони псують дизайн самого кухонного простору, запах поширюється по всій квартирі, всмоктуючись в меблі і стіни. без витяжки Зараз важко уявити кухню, вона є заключним критерієм в дизайні і помічником господині в підтримці чистоти.
При облаштуванні будь-якої кухні важливим фактором вважається вибір витяжки

Залежно від того, де ви плануєте встановити витяжку, вдома, на дачі або в спеціалізованому приміщенні, вибирати доведеться, враховуючи всі особливості, побажання та специфіку установки системи.

1. Вбудована витяжка

Якщо це домашня кухня, де збираються всі члени родини і проводять багато часу, хочеться, щоб було не тільки чисто, але і комфортно і затишно. В даному випадку краще всього підійде вбудована витяжка, яка органічно впишеться в дизайн кухні і не буде виділятися і заважати. Вона вбудовується в спеціальну шафу, який повністю приховує всі труби і конструкцію, створюючи акуратний вигляд.

2. Плоска витяжка

Плоска витяжка, мабуть найпоширеніша, її можна побачити в багатьох квартирах, завдяки порівняно низькій ціні і практичності. У неї є свої переваги - акуратний вигляд, зручність, проста установка прямо на стіну над плитою, але вона видає сильний шум і вимагає постійної чистки.
Плоска витяжка, мабуть найпоширеніша, її можна побачити в багатьох квартирах, завдяки порівняно низькій ціні і практичності

3. Камінна витяжка

Цей вид витяжки може стати найвигіднішим для вашого інтер'єру. Вона надає стильність інтер'єру, облагороджує, зберігає вільний простір. В залежності від побажань можна придбати металеву витяжку, або з різних елементів, таких як скло і дерево.

4. Кутова витяжка

Дуже зручний варіант в тому випадку, якщо ви поставили плиту в кут. У наявності переваги - економія простору, можливість установки в будь-якому місці, з метою створення комфорту і естетичного вигляду.

5 критеріїв вибору надійної витяжки

Як же визначити, яку краще купити витяжку, з тим, щоб і красиво було, і надійно, підходило під всі вимоги і довго пропрацювала? Адже все господині, облаштовуючи своє улюблене місце, намагаються врахувати всі можливі варіанти для того, щоб спокійно готувати і не думати про наслідки.

1. Потужність. Найголовніше, що потрібно в будь-який витяжці, її продуктивність. І чим більше показник потужності, тим вона вища. Але для того, щоб зрозуміти чи потрібен вам найпотужніший апарат, варто просто помножити обсяг вашої кухні на 10.

2. Виробляє шум. Зрозуміло, що коли витяжка видає сильний шум, навряд чи це комусь сподобається. Тут варто звернути увагу на якість виробництва. Дешевші варіанти будуть найгаласливішими, ті, що дорожче в залежності від рівня потужності працюють порівняно тихіше. Чим нижче потужність, тим тихіше робота самої витяжки.

3. Використовувані фільтри. Витяжку періодично доводиться чистити, і міняти фільтри.От цього залежить тривалість роботи самої системи. Залежно від моделі витяжки частота заміни фільтра варіюється. Фільтри грубої очистки більш якісні, доведеться промивати 1-2 рази на місяць, за фільтрами тонкого очищення стежити доведеться постійно, так як вони змінні, потрібна постійна заміна.

4. Режим роботи. Є два види режиму - при відведенні повітря і рециркуляція. У першому випадку повітря виходить у вентиляційну шахту, при цьому сам повітря не очищається. У другому випадку повітря забирається з кухні, очищається і повертається назад. Відбувається заміна повітря з осіданням брудних часток на фільтрах. В сучасних витяжках передбачені обидва варіанти режиму.

5. Можливість управління. Тут можна підійти творчо і вибрати будь-який варіант: слайдерне, кнопкове або електронне управління.

Як бачимо, варіантів і можливостей облаштувати своє кухонне простір так, щоб було не просто практично, але і зручно, комфортно достатньо. Вибрати підходящий варіант завжди можна в інтернет магазині ek.ua з тим, щоб робота на улюбленій кухні приносила задоволення та гарний настрій!

Мітки цієї статті

Розповісти друзям

Роздрукувати

Новости