Як зробити пилосос для манікюру своїми руками

  1. Що таке пилосос для манікюру
  2. Які види пилососів для манікюру існують
  3. Вбудований пилосос для манікюру
  4. Витяжка-пилосос для манікюру
  5. Міні-пилосос
  6. Як зробити пилосос для манікюру своїми руками
  7. Як правильно користуватися пилососом для манікюру
  8. Як правильно вибрати пилосос для манікюру
  9. Відгуки про пилососах для манікюру
  10. Ірина, 24 роки
  11. Світлана, 38 років

Рейтинг: Немає рейтингу Рейтинг: Немає рейтингу   Можливо, з боку здається, що робота майстра з манікюру - це різнобарвна низка пляшечок з лаком і ідей для дизайну

Можливо, з боку здається, що робота майстра з манікюру - це різнобарвна низка пляшечок з лаком і ідей для дизайну. Насправді, ця праця важкий, а часом і шкідливий для здоров'я. Так-так, довге сидіння в незручній позі і всюдисуща пил (опил) від знімаються покриттів - невід'ємні супутники всіх професій в манікюрі. Досвідчені майстри постійно вкладаються в нові апарати , Які можуть скоротити час манікюру, а також зробити його максимально безпечним і для клієнта, і для майстра.

Що таке пилосос для манікюру

Пилосос для манікюру - електричний прилад, що працює за загальним принципом для всіх пилососів. Мотор підключений до вентилятора, який при обертанні створює потік повітря. Дрібний пил затягується всередину і збирається в спеціальному резервуарі - мішку.

Пилосос ми звикли використовувати в будинку і в автомобілі Пилосос ми звикли використовувати в будинку і в автомобілі. Але в косметичному кабінеті цей агрегат так само незамінний. Випари від розчинників, мікрочастинки шкіри при апаратному манікюрі й опил від старого гелевого покриття осідають всюди. На робочих поверхнях і на одязі клієнта добре помітні білясті розводи. Майстер, який годинами просиджує в кабінеті, працює в масці, але і вона не справляється так добре, як в тандемі з пилососом.

Які види пилососів для манікюру існують

Настільний пилосос для манікюру

Невеликий автономний прилад у вигляді будиночка. Сам вентилятор знаходиться з боку майстра. Пилосос безшумний, легкий, зручний, як підставка для манікюру. Поверхня часто затягнута шкірзамінником з м'якою підкладкою.

Вбудований пилосос для манікюру

Найбільш сильне пристосування, яке врізається в робочу поверхню столу. Видима частина - решітка над вентилятором. На шкоду своїй транспортабельности оснащуються більш потужними моторами і займають більше місця. Як правило, використовуються в великих салонах.

Витяжка-пилосос для манікюру

Пилосос оснащений ще і фільтрами для очищення від сторонніх запахів. На жаль, вони дуже галасливі, і майстри часто не можуть працювати при такому рівні шуму цілий день.

Міні-пилосос

Виглядає, як частина великого комплексу для виконання манікюру. Громіздкі і важкі в ремонті, вони непрактичні і тому рідко використовуються.

Як зробити пилосос для манікюру своїми руками

Звичайно, виготовляти самостійно настільний пилосос не має ніякого сенсу. Вони доступні за ціною і виглядають дуже ергономічно. А ось спорудити вбудований пилосос - це хороша ідея. Вбудована техніка завжди врізається «за місцем» і комплектується деталями, які можна купити в будь-якому будівельному супермаркеті.

Якщо жінка вміє стругати, паяти, управлятися з шуруповертом і розбирається в електриці, то вона, звичайно, впорається з поставленим завданням самостійно. Але буде надійніше довірити таку нелегку справу чоловікові.

Вам знадобляться:

Вся робоча частина витяжки знаходиться під столом. Потрібно правильно розрахувати його розташування, щоб згодом було зручно сидіти. Враховувати місце для інших апаратів для манікюру, також майстер і клієнт повинні зручно сперся.

Робимо витяжку покроково:

  1. Позначити місце для вентилятора на поверхні столу. Отвір зміщується в бік майстра з манікюру.

  2. Випиляти контур лобзиком і обробити краї.
  3. Вентилятор з муфтою встановити в отвір (електричні дроти вивести під стіл). Закріпити муфту під столом.
  4. Решітку вентилятора закріпити так, щоб було легко знімати її для очищення.
  5. Муфти-перехідники та труби пилевиводящего каналу міцно закріпити під столом.
  6. Закінчується пилевиводной канал спеціальним мішком. Мішок повинен бути знімним.
  7. Провід від вентилятора з тумблером вивести до розетки. Тумблер закріпити в зручному місці.

Вбудована техніка потужніша, але важче ремонтується. Для роботи у клієнта вдома все ж варто придбати переносний пилосос.

Як правильно користуватися пилососом для манікюру

  1. Прикріпіть мішок для збору пилу.
  2. Встановіть пилосос на рівній поверхні.
  3. Увімкніть прилад в електричну розетку.
  4. Під час роботи пальці клієнта повинні знаходитися безпосередньо над гратами пилососа. При роботі з переносним пилососом руки комфортно розташовуються на ньому, як на підставці. У вбудованому варіанті слід подбати про підставці окремо.
  5. Після закінчення роботи пилосос вимкнути, змахнути пил.

Мішок, як правило, очищається в кінці робочого дня.

Як правильно вибрати пилосос для манікюру

Всі електроприлади забезпечені інструкцією з технічними характеристиками. Вони і допоможуть визначити, який пилосос для манікюру краще.

Відгуки про пилососах для манікюру

Вікторія, 32 роки

Вирішила замінити свій старенький пилосос для манікюру на більш потужний агрегат. Почитала характеристики і замовила через інтернет пилосос для манікюру Еміль (Emil). Поки замовлення йшов, на очі потрапило кілька негативних відгуків. Стало прикро, але, що робити, все оплачено. Пилосос доставили. Зовнішнім виглядом задоволена, до роботи теж претензій немає. Працюю з ним вже 2 тижні. Велику і дрібну пил прибирає однаково добре, зручне кріплення мішка. Приємне на дотик покриття, сам апарат досить важкий. З собою брати незручно, але і скакати від вібрацій по столу не буде. Кнопка включення не на корпусі, а виведена окремо.
Вирішила замінити свій старенький пилосос для   манікюру   на більш потужний агрегат

Коментар фахівця: Так, часом не зрозуміло, чи слухати відгуки чи ні. Я вам скажу, що не завжди суцільні позитивні коментарі гарантують 100% якість товару. Звичайно, неможливо провести тест на кожен прилад. Це влетить в копієчку. Краще зупинитися на перевірених брендах і на перевірених постачальників.

Ірина, 24 роки

Пилосос для манікюру від фірми Макс (Max) замовила, прочитавши позитивні відгуки. Підкупило і те, що виготовляються для кожного клієнта окремо. За потужністю вони також сильніше інших. Я замовила через інтернет, отримала і вже випробувала його в справі. На жаль, при такому напливі клієнтів, як у мене, він не справляється. Часто пил виявляється поза мішка пилозбірника, осідає на робочих поверхнях і на одязі. І регулятор потужності виявився абсолютно непотрібним і зайвим.
Пилосос для манікюру від фірми Макс (Max) замовила, прочитавши позитивні відгуки

Коментар спеціаліста: При великих потоках клієнтів все-таки розумніше користуватися вбудованими витяжками. Але і для цієї проблеми є лайфхак. Майстри рясно збризкують водою мішок пилозбірника перед кожним новим включенням.

Світлана, 38 років

Я працюю вдома. На жаль, окремого обладнаного місця для манікюру у мене немає. До необхідності купити потужний пилосос прийшла не тільки завдяки рекламі, а й з особистого досвіду. З робочого місця можна встати і піти, можна постійно провітрювати приміщення. У мене вдома пил від опіла була всюди. Хоч я працювала завжди в масці, постійно запалюються слизова на губах. Потужний пилосос став порятунком не тільки для мене, але і для всієї родини.
Я працюю вдома

Коментар спеціаліста: Обпиляєте може викликати і серйозніші наслідки. Аж до хронічних захворювань органів дихання. Також велика можливість виникнення алергічних реакцій, грибкові інфекції. З боку звучить страшнувато, але все майстри манікюру з цим стикаються. І якщо інструменти можна простерилізувати, то пил усунути повністю неможливо. Для роботи вдома корисно придбати найпотужнішу витяжку. Добре, якщо вона ще й забезпечує фільтрацію повітря.

А ви використовуєте в роботі пилосос для манікюру? І встигли скласти свою думку? Напишіть свій відгук, будемо вам вдячні.

Оцініть статтю

А ви використовуєте в роботі пилосос для манікюру?
І встигли скласти свою думку?

Новости