Як взяти кредит безробітним і боржникам в Україні

  1. Як взяти кредит за відсутності постійного місця роботи?
  2. Як отримати кредит боржникові?
  3. Вам подобаються публікації від ProstoFinansy? Підписуйся на наші соціальні мережі!

За останні десять років кредити міцно увійшли в наше життя За останні десять років кредити міцно увійшли в наше життя. Для більшої частини людей, що живуть в сучасному світі, різного роду послуги за банківським кредитом перестали бути чимось з ряду недосяжного. Практично кожен працюючий людина сьогодні легко може взяти кредит на придбання машини, квартири, побутової техніки або будь-які інші потреби. Але що робити в тому випадку, якщо людина на даний момент часу є безробітним? Що робити тим, хто по ряду певних причин не має постійного стабільного доходу або числиться в базі даних як боржник, але відчуває гостру потребу в позиці? Спробуємо розібратися з цими питаннями докладніше.

Як взяти кредит за відсутності постійного місця роботи?

Кількість безробітних в Україні, на превеликий жаль, невпинно продовжує зростати. Так, на сьогоднішній день їх кількість збільшилася більш ніж на 70 тисяч у порівнянні з початком 2011 року.

З юридичної точки зору до безробітних особам належить та категорія людей, яка не має постійного місця роботи. До них же зараховуються працюють, але не працевлаштовані офіційно громадяни. При цьому навіть якщо фактично така людина має постійний дохід, але не може підтвердити цей факт документально, то він автоматично зараховується до категорії безробітних.

Відповідно до державної програми України центр зайнятості зобов'язаний надавати нужденним безробітним безпроцентні кредити, в разі коли вони приймають рішення зайнятися будь-якої підприємницької діяльністю. Однак цих коштів катастрофічно не вистачає. Фінансово-кредитну допомогу отримує далеко не кожен.

Але безвихідних ситуацій не буває. Якщо звернутися до брокерів, виступаючим координуючої стороною між банком і безробітним, то вже найближчим часом вельми реально вирішити ситуацію в свою користь. За весь потрібно платити - брокери в Україні беруть за свою роботу від 2,5 до 5% від суми кредитування.

Багато банків, враховуючи даний момент, а також жорсткий рівень конкуренції на надання послуг з кредитування, погоджуються на деякі поступки при оформленні позики. Кредит може бути виданий і офіційно не працюючій особі. Якщо розібратися, це все той же кредит готівкою , Що видається банком без надання довідок про доходи. У якому вигляді і за яких умов може бути надано кредит безробітним?

Експрес-кредит

До найбільш затребуваним і популярним кредитами з пред'явленням мінімальних вимог до пакету документів відноситься експрес-кредит. Для отримання такої позики найчастіше досить лише надати паспорт і будь-який другий документ, що підтверджує особу позичальника. В якості додаткового документа можуть виступати страхове пенсійне свідоцтво, ІПН або водійські права. Для отримання експрес-кредиту не потрібне документальне підтвердження працевлаштування та рівня доходу клієнта. Рішення банку за заявкою на кредит приймається протягом 20-40 хвилин. Основним мінусом експрес-кредиту є високі відсоткові ставки. Кредит готівкою безробітним може бути виданий під 50-60% річних. Таким чином банки намагаються компенсувати високі ризики з неповернення позики.

мікрокредити

Ще одним видом кредитування, що не вимагає надання довідок про доходи, є мікрокредит, який можна оформити онлайн без візиту в банк, навіть не виходячи з дому. Достатньо лише зайти на сайт банку або іншої кредитної організації, що надає позику і заповнити анкету. Співробітник банку при цьому протягом декількох годин після оформлення зобов'язаний зв'язатися з клієнтом по залишеному в заявці номером телефону та повідомити про прийняте банком рішення. Таким чином, можна взяти кредит на суму від 100 гривень. Стеля мікрокредиту індивідуально встановлюється банківською установою.

Кредит під заставу нерухомості

Кредит, що видається клієнту під заставу майна, нерухомості або автомобіля, не вимагають від позичальника довідок, що підтверджують наявність стабільного доходу. За рахунок застави банк мінімізує свої кредитні ризики, з цієї причини джерело доходу клієнта не сильно його цікавить. Головним плюсом кредиту, що видається під заставу, є низькі процентні ставки.

Також без надання довідки про доходи легко можна оформити кредитну карту.

Існують і деякі інші варіанти отримання кредиту безробітним особою. Наприклад, тим, хто бажає відкрити свій власний бізнес. Для початку потрібно зареєструватися як безробітному в службі зайнятості. Після цього необхідно пройти курси на здобуття фаху. Варто зазначити, що плата за курси не стягується. Тепер справа за головним - складання і захист свого бізнес-плану. Терміни виплат такого кредиту не перевищують двох років. Однак гроші ви отримаєте не відразу, а лише після закінчення юридичного оформлення свого бізнесу.

І як останній варіант виступає безпосереднє звернення до особі, яка здійснює приватне інвестування. Під певний заставу такий інвестор видасть вам обумовлену суму грошей незалежно від того, чи маєте ви постійне джерело доходу.

Це основні і найбільш популярні варіанти отримання позики офіційно безробітним особою. Але в сучасній Україні, де фінансова система безперервно видозмінюється, постійно з'являються все нові і нові пропозиції по послугах кредитування, кожен зможе підібрати найбільш оптимальний і вигідний для себе спосіб.

Як отримати кредит боржникові?

У список боржників банку при певних обставинах може бути доданий практично кожна людина, що брав коли-небудь позику. Адже навіть при повному погашенні заборгованості, що виникла в його кредитної історії все одно буде залишена незавидна позначка. Взяти повторну позику такому клієнтові буде вкрай важко. У більш серйозних випадках кредитними організаціями справу про повернення заборгованості передається до суду. При цьому світові судді не дуже вникають в причини утворення заборгованості і приймають рішення про задоволення позовної заяви.

Отже, для того щоб отримати кредит боржникам, краще вибирати ті українські банки, які згодні надати послуги кредитування навіть клієнтам з поганою кредитною історією. Швидше за все, позика буде виданий під високі відсотки і на нетривалий термін. Таким чином банк намагається зайвий раз перестрахуватися на випадок невиплати по кредиту в подальшому. Ризики банку в даному випадку окупаються за рахунок високої процентної ставки. Такий вид кредиту буде менш вигідний для позичальника, і вдаватися до нього варто лише в разі гострої необхідності в отриманні фінансової допомоги.

Якщо у вас погана кредитна історія за підсумками невдалих взаємин з якоюсь з фінансових організацій, то в інших банках неодмінно дізнаються про цей факт. Кредитну історію в більшості випадків можна виправити. Однак на це може піти чимало часу. Якщо на самостійне виправлення ситуації, що склалася у вас немає часу, то ви можете звернутися в будь-яку з спеціалізуються на цьому організацій. За встановлену плату в найкоротші терміни вони зроблять вашу історію кілька більш привабливою, хоча і не ідеальною. З виправленої кредитною історією ви зможете згодом взяти позику в будь-якому відділенні банку на більш вигідних умовах.

Якщо даний варіант вам не підходить, то за допомогою можна звернутися також до кредитних брокерів, які виконують функції посередників між недолугими позичальниками і деякими кредитними установами. Брокером буде надана вам всю необхідну інформацію про послуги кредитування та надано допомогу в оформленні ще однієї позики.

Навіть з найважчою ситуації завжди є вихід, тому не варто впадати у відчай, якщо ваша кредитна історія далеко не ідеальна.

Вам подобаються публікації від ProstoFinansy? Підписуйся на наші соціальні мережі!

  • Найактуальніші новини за тиждень до Вас на Email
  • Наш Telegram канал. Ми частенько публікуємо спеціальні пропозиції тільки в Telegram
  • Наша сторінка в Facebook
  • Вся стрічка публікацій в Twitter

Як взяти кредит за відсутності постійного місця роботи?
Як отримати кредит боржникові?
Вам подобаються публікації від ProstoFinansy?
Але що робити в тому випадку, якщо людина на даний момент часу є безробітним?
Що робити тим, хто по ряду певних причин не має постійного стабільного доходу або числиться в базі даних як боржник, але відчуває гостру потребу в позиці?
Як взяти кредит за відсутності постійного місця роботи?
Як отримати кредит боржникові?
Вам подобаються публікації від ProstoFinansy?

Новости