Яка різниця між айфоном 4 і 4S

Маса гаджета збільшилася на 3 грами. Бічна металева окантовка отримала додаткове переривання зверху. В результаті цього кнопки регулювання звуку і тихого режиму трохи опустилися вниз. Розмір і дозвіл дисплея, а також колірна гамма залишилися колишніми.

Розмір і дозвіл дисплея, а також колірна гамма залишилися колишніми

Технічна сторона питання

Чи існує реальна різниця між 4 і 4S в продуктивності? Щоб розібратися в цьому, проведемо порівняння за кількома параметрами:

  1. Процесор. Одноядерний чіп А4, який використовується в айфоне 4, замінений на більш потужний двоядерний А5 в моделі 4S. За запевненням виробника дане вдосконалення істотно вплинуло на працездатність девайса і збільшило швидкість обробки даних до 7 разів.
  2. Пам'ять. Велика продуктивність спричинила за собою і потреба в більшому обсязі пам'яті до 64 Гб в найбільш дорогому варіанті iPhone 4S проти максимальних 32 Гб в 4-й моделі.
  3. Інтерфейси зв'язку. В айфоне 4S стали підтримуватися мережі CDMA, а швидкість роботи HSDPA збільшилася з 7,2 до 14,4 Мбіт / с. Модуль Bluetooth також зазнав змін в кращу сторону. Якщо в 4-й моделі доводилося задовольнятися версією 2.1 + EDR, то в 4S використовується вже 4.0.
  4. Камера. Одне з головних змін торкнулося саме якості фото і відео записи. Різниця айфонів 4 і 4S в цьому аспекті найбільш істотна. Дозвіл в iPhone 4S збільшилася з 5Мп, властивих 4-ї моделі, до 8 Мп. З'явилася задня підсвітка зі світлодіодним спалахом, функція визначення осіб і автофокус. Знімати ролики стало можливо в Full HD якості 1080р замість 720р в HD.
  5. Розваги. Ще один подарунок всім фанатам яблучної індустрії - програма для спілкування з використанням штучного інтелекту Siri.

Ще один подарунок всім фанатам яблучної індустрії - програма для спілкування з використанням штучного інтелекту Siri

Брати чи не брати?

Оцінивши, чим відрізняється 4 айфон від 4S, можна зробити наступний висновок: обов'язково брати! Незважаючи на зовнішню схожість, різниця між айфоном 4 і 4S в технічних показниках цілком відчутна.

Потужний двоядерний процесор, поліпшена камера і швидкість передачі даних заслуговують на підвищену увагу до моделі 4S. А віртуальна співрозмовниця Siri нікому не дасть занудьгувати. Вона підтримає бесіду і розважить невимушеним спілкуванням в будь-який час.

Брати чи не брати?

Новости