Яка CMS краще? 3 варіанти вибору

  1. Joomla - переваги і недоліки
  2. Особливості CMS Drupal
  3. Закінчу порівняння Drupal, Joomla, Wordpress висновком

Отже, сьогодні визначимося яка CMS краще? Розглянемо функціонал WordPress, Joomla, Drupal та яка CMS більше підходить певного типу проекту.

яка CMS краще

WordPress є найпоширенішою CMS. Більше половини вебмайстрів використовують її на своїх сайтах. Що ж робить WordPress такою популярною, і чи має сенс використовувати інші CMS.

Переваги CMS WordPress - зручний інтерфейс, багатий функціонал і доступність.

Дана безкоштовна CMS система має безліч доповнень (плагінів). Модулі встановлюються без участі програмістів, і можуть вирішувати практично будь-які завдання, що виникають у власників сайтів - захист від спаму, кнопки соціальних мереж, установка блоку «популярні статті» і багато іншого.

WordPress проста у використанні; додавати і редагувати статті можна без занурення в HTML-код.

Єдиним мінусом WordPress є те, що в цій системі майже всі стандартизовано. Тому для розробки сайту, сильно відрізняється за функціоналом від блогу, краще скористатися CMS з більш широкими можливостями і складним внутрішнім пристроєм.

Joomla - переваги і недоліки

CMS Joomla відмінно підходить для завдання створити форум, співтовариство або повноцінний Інтернет-магазин з функціями оплати і т.д.

Однак Joomla більш складна у використанні, і якщо порівнювати її з WordPress, то і безкоштовних готових плагінів в Joomla менше. Так що якщо ви плануєте розширювати функціонал сайту, то практично за кожне доповнення доведеться платити.

Особливості CMS Drupal

Drupal є найпотужнішим інструментом для створення нестандартних сайтів. Дана CMS має найширший набір функцій, з її допомогою можна навіть формувати нові типи даних. Однак використання даної CMS передбачає наявність певних навичок в області програмування. І якщо ви хочете зібрати свій сайт на Drupal, вам потрібно буде заручитися підтримкою фахівця.

Закінчу порівняння Drupal, Joomla, Wordpress висновком

Визначити, яка CMS краще, можна виходячи з мети проекту. Якщо у вас стандартні завдання, а бюджет обмежений, то краще скористатися WordPress - CMS № 1 для ведення блогів. В інших випадках робити вибір потрібно спираючись на кількість вимог до проекту - реалізувати стандартний Інтернет-магазин або форум буде простіше на Joomla, але якщо у вас свої задумки по функціоналу сайту - найкращим помічником в справі їх здійснення буде CMS-монстр Drupal, забезпечений тисячами функцій для розробника сайту.

Матеріал підготував (а): Mr. Edyan сподобалося: 0

Новости