Яка зарплата у Олексія Міллера в місяць в 2019 році?

  1. Успіхи Міллера в минулому
  2. Доходи Міллера в 2019-2020 році

Відомий політичний діяч, глава правління корпорації «Газпром» Олексій Міллер зараз є найбільш цікавою для громадськості персоною Відомий політичний діяч, глава правління корпорації «Газпром» Олексій Міллер зараз є найбільш цікавою для громадськості персоною. Керуючи найбільшої і однієї з найприбутковіших нафтогазових компаній, він отримує чималі дивіденди на своєму пості. За останні роки його доходи були оприлюднені кілька разів, і завжди вражали не тільки пересічних громадян, але і високопоставлених чиновників.

Успіхи Міллера в минулому

Завдяки численним успіхам голови на ринку сировинної промисловості, протягом останніх років Міллер отримував чималі заробітки. Також перед виплатою податків чиновнику покладаються від компанії значні компенсації та винагороди. Варто нагадати про його минулі успіхи:

  1. Після вражаючих результатів корпорації в 2010 році на ринку нафти і газу, в 2011 Олексій Міллер заробив близько 17,48 мільйона рублів, які були збільшені преміальними до 20,64 мільйона рублів. Премія, згідно з даними, покладалася за 22,5% -ве зростання чистого прибутку самої компанії.
  2. У травні 2013 року Міллер знову отримав відчутну прибавку до вже виплачених в 2012 засобам. Нараховувалася вона за даними «Газпрому» в зв'язку з 20-річним ювілеєм самої компанії. Хоча ця доплата, як стверджували офіційні джерела, не була порівнянна з тими винагородами, які пропонують своїм менеджерам інші міжнародні нафтогазові корпорації. За 2013 рік, однак, офіційна зарплата чиновника в цей період не відома, так як уряд не просило оприлюднити такі дані.
  3. Прибуток голови, озвучена в 2018 році, відверто шокувала Кабінет міністрів. Згідно із заявою депутата Рашкіна, щоденна зарплата, яку отримує Олексій Борисович, досягала 2,2 мільйона. Не важко порахувати, що місячний дохід Міллера становив близько 66 мільйонів рублів. Однак якщо вірити інтерв'ю, яке пізніше дав в ЗМІ Михайло Леонтьєв, який є радником президента «Роснефти», ці дані виявилися абсолютно помилковими і були спростовані в судовому порядку.

Так виглядала ситуація з доходами чиновника в минулі роки. У міру зростання прибутків самої корпорації співробітники її також отримували надбавки до зарплат. Це, природно, стосується і Олексія Міллера.

Доходи Міллера в 2019-2020 році

Яка зарплата у Олексія Міллера сьогодні, в 2019 році? На жаль, ця інформація досі залишається для громадськості загадкою. І причиною тому є той факт, що урядовий апарат, висуваючи вимоги державним компаніям оприлюднити доходи своїх членів правління, так і не включила в список акціонерні товариства, яким є «Газпром». Ці дані повинні були бути подані уряду від компаній, однак оголошувати їх перед громадянами і в ЗМІ вони не зобов'язані.

Існує президентський указ, введений ще два роки тому, в 2017 році, який передбачає публікацію відомостей про доходи для керівників великих державних компаній з метою запобігання корупції. Саме до нього і апелювали представники ЗМІ. Багато з державних організацій надали цілковиту інформацію про особисті заробітних платах керівного складу і доходи головного бухгалтера. Але такі корпорації як «РЖД», «Роснефть» і «Газпром» від оприлюднення навідріз відмовилися. На цей рахунок журналісти отримали відразу кілька заяв:

  • директор «Роснефти» прокоментував дані дії як принципове рішення, оскільки на ці корпорації дію згаданого закону просто не поширюється. Згідно законодавчої формулюванні, публікувати власні декларації зобов'язані лише компанії, що створювалися федеральними законами і жодне з АТ просто не повинно оприлюднювати внутрішню інформацію;
  • Наталія Тімакова, яка є прес-секретарем уряду, пояснила, що ця заява дійсно має під собою реальний грунт. Комерційні компанії не зобов'язані надавати гласності власні доходи. Якщо таке відбувалося раніше, то фірми робили це з власної ініціативи. «Газпром» не є державним підприємством, незважаючи на той факт, що отримують гроші з бюджету країни, і голів правління цих організацій не можна назвати державними службовцями, тому вони і не повинні розкривати власні доходи широкої громадськості, нарівні з іншими акціонерними товариствами;
  • цю позицію підтверджує і Андрій Жвірбліс, який займає пост заступника генерального директора «Трансперенсі інтернешнл Росія». У своєму відзначає той факт, що в листі з проханням від урядового апарату для комерційних компаній є вимоги надати відомості про доходи державі, але оприлюднити ці дані вони можуть на свій розсуд. Це роз'яснення йшло доповненням до листа, оскільки чиновники довгий час не могли досягти єдиної думки з даного пункту, але в кінцевому підсумку прийшли до компромісу і уточнили це аспект для комерційних організацій.

Читайте також: Чи впаде зарплата Олександра Кокоріна в цьому році

Незважаючи на це, «Газпром» все ж дає деякі офіційні дані. Представники компанії повідомляють ЗМІ про те, що річний дохід голови правління Олексія Міллера зараз становить приблизно 1,4 мільйона доларів. Для оплати праці 76 ТОП-менеджерів протягом року корпорація виділяє близько 37 мільйонів доларів. Наскільки точна це інформація, судити складно.


Новости