Яка витяжка для кухні краще: кращі виробники (відгуки)

  1. вимоги
  2. вбудовані моделі
  3. 1 місце - Bosch DFS 067 K50


Вибираючи витяжку вперше, потрібно звертати увагу не тільки на її дизайн і габарити, але і враховувати безліч технічних параметрів. Від них залежить ефективність роботи конкретної моделі і комфорт в експлуатації - простіше кажучи, ваше задоволення від правильно зробленого покупки. А щоб було легше орієнтуватися у величезному асортименті сучасних виробників, ми підготували для вас рейтинг, до якого увійшли кращі витяжки для кухні різних конструкцій.

При складанні цього ТОПу ми врахували і характеристики різних моделей, і відгуки їх власників. Але спершу давайте подивимося, за якими критеріями все-таки оцінюються кухонні витяжки.

вимоги

В першу чергу витяжна техніка повинна забезпечувати очистку всього обсягу повітря в кухні не менше 12 разів протягом години. Тобто необхідна продуктивність визначається як площа приміщення, помножена на висоту і на показник кратності 12. При наявності відведення у вентиляційну шахту будинку, де мотору доведеться долати опір в повітроводі, використовують додатковий поправочний коефіцієнт 1,3.

Якщо ви не плануєте постійно ганяти витяжку на максимумі, зробіть перерахунок продуктивності з показником кратності поновлення повітря, рівним 15. При використанні газової панелі його варто збільшити до 20.

відповідна характеристика обраної моделі повинна бути не нижче отриманої цифри, але й не набагато вище, оскільки занадто потужна техніка буде виробляти зайвий шум. Більш ефективна витяжка на кухню знадобиться і в тому випадку, якщо вам хочеться повісити її над плитою вище стандартних 60-80 см.

Не менш важлива ширина приладу, оскільки від цього залежить, чи зможе він забирати весь пар і насичений запахом їжі повітря, що піднімається від грубки. Щоб ця вимога виконувалося, ширина розтруба повинна бути не менше габаритів вручений поверхні:

  • Для компактних плит на 2-3 конфорки підійде техніка з повітрозабірником 50 см;
  • Стандартна піч з 4 пальниками в ширину має 60 см - підходящих витяжок з такими розмірами на ринку найбільше;
  • Для громіздких напівпрофесійних варильні поверхні краще купити 90-сантиметрову витяжку.

Для компактних плит на 2-3 конфорки підійде техніка з повітрозабірником 50 см;   Стандартна піч з 4 пальниками в ширину має 60 см - підходящих витяжок з такими розмірами на ринку найбільше;   Для громіздких напівпрофесійних варильні поверхні краще купити 90-сантиметрову витяжку

Комфорт використання кухонних витяжок забезпечується кількома параметрами:

  • Наявність підсвічування - в ідеалі з регульованою яскравістю. У більшості хороших моделей встановлюються галогенки, але кращими все-таки вважаються світлодіоди. У бюджетній вітчизняної техніки і зовсім до сих пір зустрічаються лампи розжарювання - ці бажано відразу замінити.
  • Зручна панель управління - від слайдерів в дешевих механічних витяжках краще відмовитися на користь кнопок, які легше очистити від забруднень. Якщо ж вам потрібна функціональна сучасна модель, вона в будь-якому випадку буде оснащена сенсором або навіть пультом дистанційного керування.
  • Шумопроізводітельность - не повинна перевищувати 60 дБ. Але оскільки більшість витяжок все-таки гучний, фахівці радять брати моделі потужніший, а експлуатувати їх тільки на першій-другій швидкості.

Крім усього, перед покупкою , Потрібно визначитися з принципом роботи витяжної техніки. Тут розрізняють два типи приладів: циркуляційні і проточні.

циркуляційні моделі - компактні системи, які лише очищають повітря від запахів, кіптяви і крапель жиру, повертаючи його назад в приміщення. Тут важливо правильно підібрати фільтри і своєчасно їх міняти (не рідше разу на 4-6 місяців). Вартість їх висока, та й проста очищення не настільки ефективна, як повне відведення повітря, але часом все-таки доводиться встановлювати саме такі моделі на кухні, якщо вивести трубу в шахту або на вулицю не виходить.

Вартість їх висока, та й проста очищення не настільки ефективна, як повне відведення повітря, але часом все-таки доводиться встановлювати саме такі моделі на кухні, якщо вивести трубу в шахту або на вулицю не виходить

Витяжки з відведенням в чистому вигляді сьогодні практично не зустрічаються - всі вони можуть працювати і як проточні, і в режимі рециркуляції. У другому випадку доведеться запастися додатковими вугільними фільтрами, для більшої ефективності, при наявності воздуховода досить буде Жироулавливающий сітки. Зазвичай це дуже потужні моделі, здатні не тільки оновлювати повітря в кухні з необхідною кратністю, а й долати опір згинається вентиляційної труби.

Питання, яка краще модель, - з відведенням або рециркуляцією вже давно не є гострим. Здебільшого всі кухонні прилади витяжного типу можуть працювати в обох режимах.

вбудовані моделі

Такі витяжки призначені для установки в корпус навісної шафи безпосередньо над варильною поверхнею. На очах залишається тільки вузька панель з елементами управління, так що зовнішній вигляд кухні вони не псують. Використання вбудованих моделей має сенс в тих випадках, коли обраний стиль інтер'єру не передбачає наявність видимої сучасної техніки.

Рейтинг «невидимих» приладів, складений за відгуками експертів і покупців, виглядає наступним чином:

1 місце - Bosch DFS 067 K50

Німецька техніка стандартного розміру 60 см з висувним екраном, що забезпечує максимальний захоплення повітря, що піднімається від плити. Ця модель не з дешевих (ціна близько 33 тисяч руб.), Але в плані комфортності кращої витяжки годі й шукати. DFS управляється за допомогою сенсорної панелі, а всередині у неї встановлений досить тихий двигун, що видає на першому місці не більше 40 дБ, на максимумі - до 66 (всього 4 робочих режиму). Продуктивність 700 м3 / год достатня для кухонь площею до 20 м2. У моделі передбачена LED-підсвітка з плавним включенням / виключенням і можливістю регулювання інтенсивності світіння, ч про вважається великим плюсом.

Додаткові функції:

  • Автоматичний вибір режимів в залежності від інтенсивності випаровування з плити.
  • Самостійний перехід з інтенсивного режиму на більш економічний через 6 хв (повний цикл заміни всього об'єму повітря в приміщенні).
  • Остаточний хід 10 хвилин - для більш ефективної очіÑ

Новости