Які є типи взуття - їх назви та опис - Dolio.ru

Часом, прийшовши в дорогий взуттєвої бутік можна почути питання, на кшталт: «Що вам потрібно, лофери, оксфорди або еспадрільі?». Цікаве питання, треба сказати, для початківця шоппера.

Але, все не так страшно як може здатися на перший погляд. Всі ці незрозумілі слова мають на увазі цілком звичайне взуття, яку ми звикли називати черевики, босоніжки або туфлі.

Давайте ж розберемося в тому, які є типи взуття, як вони називаються і що позначають.

Так як скоро модники люблять забігати вперед і вже підбирають собі взуття на весну, почнемо саме з таких моделей.

Дуже популярними останнім часом стали лофери. У весняних колекціях вони часто використовувалися, хоча мали дуже різний вигляд. Однак в стандартному випадку Лофери називаються жіночі (а також чоловічі) черевики , У яких зовсім немає шнурків, а є довгий язичок і каблук. Причому підйом може бути як самим мінімальним, так і високим.

Причому підйом може бути як самим мінімальним, так і високим

Їх легко переплутати з наступним видом - мокасинами. Вони досить схожі на попередній варіант, але відрізняються тим, що завжди виконуються на м'якій пласкій підошві. Як правило, вони складаються зі шкіри або замші. Також мають довгий язик.

Також мають довгий язик

Якщо ви почуєте в магазині назву Сліпер, то знайте, що це взуття для дому та для вулиці. Простіше кажучи, домашні тапочки. Вони мають напівзакриту форму і часто утеплені хутром. За формою можуть нагадувати мокасини або сандалі.

За формою можуть нагадувати мокасини або сандалі

Одні з найулюбленіших серед практичних людей, що віддають перевагу стиль кежуел - це снікерси. Ні, мова йде не про тих шоколадки, а про зручні і безшумних кедах, які мають гумову підошву і тряпочних (або шкіряний) верх.

Ні, мова йде не про тих шоколадки, а про зручні і безшумних кедах, які мають гумову підошву і тряпочних (або шкіряний) верх

Взуття, що обов'язково присутній в гардеробі багатих і знаменитих - топслайдери. Вони призначені для ходіння по гладкій поверхні яхт, а тому мають спеціальну підошву, що дозволяє впевнено триматися на вологому покритті. Цей вид взуття сильно нагадує мокасини, але відрізняється від них більш твердою підошвою і особливим способом протягування шнурка через задник.

Цей вид взуття сильно нагадує мокасини, але відрізняється від них більш твердою підошвою і особливим способом протягування шнурка через задник

У літніх варіантах взуття, теж є цікаві назви. Так, наприклад, не кожна дама зрозуміє, що таке гладіатори . А це звичайнісінькі сандалі без каблука, мають безліч застібок на замочку, які можуть закінчуватися на щиколотці або ж доходити до самого коліна. Вони досить популярні в останні роки, так як міцно триматися на нозі і мають цікавий дизайн.

Вони досить популярні в останні роки, так як міцно триматися на нозі і мають цікавий дизайн

Красиві жіночі сандалі на високій танкетці, підошва у якій зроблена з джуту (або схожих на них) мотузок - це еспадрільі. Назва, як видно, іспанське, як і походження. У нас вони вже давно є на ринку і користуються великим попитом серед дівчат.

У нас вони вже давно є на ринку і користуються великим попитом серед дівчат

Ми кличемо їх шльопанці, а професійні продавці взуття - слайди. Вони мають відкритий ніс і можуть бути з каблуком або без. А що ж стосується задника, то його тут не буває.

А що ж стосується задника, то його тут не буває

Мули - специфічний вид взуття, трохи схожий з сабо, але відрізняється від них наявністю каблука різної висоти і кілька витягнутим закритим носком. Не мають задника.

Не мають задника

А сабо - це взуття з округлим носом і невисокою платформою. Часом може мати маленький задник. Раніше виготовлялася з дерева, а тому часто іменується як дерев'яні черевики. Ще їх можуть називати клогі від англійського слова clog. Сьогодні з'явилася їх різновид - крокси. Це ті ж самі сабо, тільки вони мають ремінець через п'яту, який при бажанні можна перекинути наперед і зробити звичайні шльопанці.

Це ті ж самі сабо, тільки вони мають ремінець через п'яту, який при бажанні можна перекинути наперед і зробити звичайні шльопанці

Дивно, але навіть сандалі з Т-образним кріпленням ремінців отримали своє окреме назву. Вони відомі як T-strap Sandals.

Вони відомі як T-strap Sandals

Що ж стосується, згаданих на початку статті, оксфордів, то вони відносяться до чоловічого взуття (хоча зараз вже розрізняють і жіночі їх варіанти). Являють собою туфлі з закритою шнурової, коли зовні видно тільки горизонтальні лінії швів. Їх відносять до найбільш підходящим туфлям для суворого костюма і офіційного події.

Їх відносять до найбільш підходящим туфлям для суворого костюма і офіційного події

Так, жінкам не зайвим буде дізнатися, які є типи взуття та в чоловічому гардеробі. Так, там ще присутні такі туфлі, як броги. Їх шнурівка нагадує оксфордську, проте верх прикрашений продірявленими візерунками. Раніше їх використовували ірландці або шотландці, коли їм доводилося переходити водойми убрід. Завдяки тому, що верх цих черевик мав дірочки, вода швидко витікала назовні.

Завдяки тому, що верх цих   черевик   мав дірочки, вода швидко витікала назовні

Від двох попередніх дещо відрізняється такий вид як монки. У ньому також можна знайти дірочки, але замість шнурівки тут є тільки пряжка.

У ньому також можна знайти дірочки, але замість шнурівки тут є тільки пряжка

Менш офіційні і суворі - це дербі. Вони мають стандартну горизонтальну шнурівку, але по стилю більше підходять для щоденних прогулянок по місту.

Вони мають стандартну горизонтальну шнурівку, але по стилю більше підходять для щоденних прогулянок по місту

І так можна перераховувати безліч видів взуття, кожен з яких має свою історію виникнення. Насправді їх є дуже багато, як жіночих, так і чоловічих. Хоча саме завдяки такій різноманітності кожна людина може виглядати індивідуально і неповторно.

Опубліковано: 24.12.2012

17148

Часом, прийшовши в дорогий взуттєвої бутік можна почути питання, на кшталт: «Що вам потрібно, лофери, оксфорди або еспадрільі?

Новости